Šta je novo?

TV OUT pitanja

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
1. U upustvu za graficku karticu Gainward MX440 Tv out , naisao sam na 2 vrste kabla , kompoyitni i VIVO , u kesici je dosao navodno kopozitni . Enigma je sto na starom televizoru postoje dvije rupice , jedna za Audio , druga za Video IN . Dakle , `rupice` su i samim tim ulazi su zenski . Koji kabal mi je potreban , posto VIVO kabal na slici , barem sudeci po onom sto se vidi , ocigledno ne odgovarao , kao sto ne odgovara navedeni kompozitni koji je dosao sa karticom ?

2. Procitao sam da se ne preporucuje kabal duzi od nekih 5m , kakva su vasa iskustva i koliko duzina kabla zaista utice na kvalitet prikaza / konkretno Div X filmova / ?

3. Da li treba obratiti paznju na kvalitet konektora i samog kabla /koji materijal i precnik/ koji bi doprinijeli kvalitetnijem prikazu , naravno ne mislim na pozlacene i tome slicno ?

4. Koji softver preporucujete za gledanje Div X , imam instaliran MicroDVD ?

Unaprijed hvala svima na strpljenju :wave;

moja iskustva

Kod mene je slucaj sledeci:

najobicniji inno geforce 440+tv out je u pitanju sa najgorim mogucim resenjem integrisanim tv chipom . uspeo sam posle mnogo muka i zezanja da namestim sliku na TV-u ( neki samsung novijeg datuma 63 dijagnale) da bude po boji i rezoluciji identicna onoj na monitoru ( view sonic). E sad ostrina nedostaje to je i normalno ali za filmove ne smeta ni malo. kada je dobar dvix slika je ista kao i sa DVD-a ( aiwa) koji mi je pored TV u dnevnoj sobi. Inace moj komp je 23 metra od dnevne sobe i toliko i kabla nas deli. Kabl je sa buvljaka ( trazis obican stereo kabl) a cincevi su zlatni. Jedino zezanje i to zesce ces imati ako pozelis da radis nesto na kompu a da na TV-u gledas film sa PREVODOM...tu nastaje cela komplikacija ali je i nju moguce resiti...ali o tome drugi put!

Ajde da malo pojasnim....
Pozeljno je da kabl kao prvo bude sto kraci, jer sa duzinom ima minimalan gubitak kvaliteta (ako se dobro napravi), pa posto tu i nemamo mnogo slobode moze se prihvatiti.
S druge strane je pozeljno da se koristi SVHS kabl. Opet, ako TV nema odgovarajuci ulaz prihvaticemo minimalan gubitak na kvalitetu i pokusati sa SCART varijantom, a ako ne pali ni to onda klasican chinch. Tebi treba chinch-chinch koaksijalni kabl (lako ces ga naci, a mozes i sam da ga napravis bez problema). Za zvuk ti treba chinch-bananica, pa chinch u TV, a bananicu u Line-Out u zvucnoj. Pretpostavljam da TV ima samo jedan Audio ulaz (nije stereo), pa nema svrhe bacati pare na stereo kabl, osim ako neces da ga ubodes u neki stub/mini liniju. U tom slucaju ti treba dupli koaksijalni kabl sa bananicom i 2 chincha (za levi i desni kanal)...

Vrh Dno