Šta je novo?

TV-out mi nestao

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Primetio sam da kad izvucem kabl iz kartice pa ga vratim (GF 2MX400) moram ponovo da podesim TV-out. E nije to tako tesko no medjutim, od juce ne radi. Odem na podesavanja tamo izaberem twin view izaberem clone i na drugom "monitoru" imam posle da izaberem output device, ali od juce mi tamo stoji sve "zasivljeno" i ne mogu da izaberem na TV nego stoji tamo kao analog monitor i ne moze da se menja, o cemu se radi ? Nista nisam menjao samo je kabel kao i do sada zbog otvaranja kucista (prebacivao drugu neke filmove na hard) bio izvucen i kad sam ponovo sve sastavio ne radi...

Bice da ti je crkao kabl, tj. kartica sama detektuje da li je spojena sa TV-om pa na osnovu toga ti daje ili ne daje mogucnost koriscenja izlaza (kada kabl nije prikljucen opcija clone je neaktivna), a moze da se desi i da se pinovi na kablu i oni u kartici slabo dodoruju. Takodje je moguce da je doslo do hladnog lema na spoju tv-out konektora na kartici i stampane ploce pa proveri sta je od toga.

p.s. mislim da je mala verovatnoca da je nesto ozbiljnije od toga

Vuk je napisao(la):
Bice da ti je crkao kabl, tj. kartica sama detektuje da li je spojena sa TV-om pa na osnovu toga ti daje ili ne daje mogucnost koriscenja izlaza (kada kabl nije prikljucen opcija clone je neaktivna), a moze da se desi i da se pinovi na kablu i oni u kartici slabo dodoruju. Takodje je moguce da je doslo do hladnog lema na spoju tv-out konektora na kartici i stampane ploce pa proveri sta je od toga.

p.s. mislim da je mala verovatnoca da je nesto ozbiljnije od toga

Hvala vam obojici mislim da ste u pravu jer kabel sto su mi pravili su dosta traljavo uradili posto mi ni onaj kraj gde je skart nije upocetku radio tj. radio je ali su neke zice bile u kontaktu pa nije prikazivao crvenu boju na OSD meniu pa sam morao da otvaram a vrlo lako je onda moguce da kad sam izvukao kabel i kartice da sam nesto prekinuo kontakte i da je to problem, pogledacu u svakom slucaju sutra ili prekosutra.

Nazad
Vrh Dno