Šta je novo?

Tv out i YPbPr

• Začetnik teme Začetnik teme Joy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Joy

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
620
Imam Asus 8600GT sa 2 DVI izlaza i jedan 7-pinski zenski s-video konekror. Uz karticu sam dobio kabl koji sa jedne strane ima 7-pinski muski konektor, a sa druge strane YPbPr komponent video out. Posto vec imam 5 metara dug kabl sa po 3 cinca sa obe strane, interesuje me da li mogu da iskoristim ovaj kabl da povezem graficku sa TV-om? TV ima 2 ulaza: skart i AV in (mislim da se tako zove, to je audio left, right i video ulaz). Da li bi mi resio problem neki scart/component video out adapter?

Ja danas trazio taj knverter i nigde ga nema. Imaju samo onaj klasican sa composite video i 2 i laudio left/right. Da li je takac konverter retkost ovde i koliko otprilike kosta?

Bilo je pisano vise puta o tome ovde. Jedan od tih (Y, Pb, Pr) igra ulogu kompozitnog izlaza.

Ok, hvala, pronasao sam i povezao preko plavog konektora. Ali sada imam problem sto moram da iskljucim antenu (kablovska TV) da bi mi slika mirovala, inace slika treperi. Da li postoji neko resenje za ovaj problem. Pitao sam par drugara i oni isto imaju isti problem, moraju stalno da vade antenu kada zele da gledaju film preko TV out-a.

Verovatno imas problem sa uzemljenjem u stanu ili je problem sa kablovskom. Jel si probao da zoves ljude iz kablovske? Mozda imaju resenje. Znam da je jedan drugar imao slican problem, pa su dosli ovi iz kablovske i nesto mu ugradili i resili problem. Nisam se interesovao sta su mu ugradili, ali mogu da ga pitam ako te zanima (i ako on zna da mi kaze, jer je lekar). Pored toga, neko je ovde nekada napisao da moze da pomogne ako se racunar ukljuci u struju preko uticnice koja nema uzmeljenje. To nisam probao i ne znam koji su negativni efekti kada nema uzemljenja...

Bio bih ti zahvalan ako bi mogao da ga pitas da li zna sta su mu ugradili, i koliko ga je kostalo to sto je ugradio.

Ugradili su mu nekakvo galvansko razdvajanje na antenskom kablu. Nista nije platio.
Sad mi nesto pade na pamet, mogao bi da probas da antenu prikljucis preko kondenzatora (recimo srednji provodnik da preko kondenzatora spojis na TV, a omotac normalno).

OK. Probacu da vidim da li ce ovi iz kablovske hteti da dodju da ugrade galvansko razdvajanje. Ako ne, onda cu da probam sa kondenzatorom.

Nazad
Vrh Dno