Šta je novo?

TV out i kabl

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Imam VGA kartu ASUS GF4 MX460 sa TVout-om, dobio sam neki kablic (kablom se vec ne moze nazvati), ali problem je sto to ne ulazi u prikljucak na karti, na kablu ima 7 pinova, a karti samo 4 rupe, posle se kabl razdvaja na jedan prikljucak kao sto je kod muzickih linija za audio ulaz/izlaz (okrugli sa dva kontakta, jedan spolja i jedan unutar rupe) koji dobija signal sa srednja 3 pina, za koji nema rupe na karti, i jedan kao sto je na karti sa 4 rupe. Pa me zanima da li se moze nabaviti kabl sa 4 pina i da je na drugom kraju neki "razumniji" prikljucak koji moze i da se prikljuci na TV, i da li neko zna da li se moze ovaj kabl prepraviti da bi se mogao prikljuciti na TV.

Nisam siguran u cemu je problem kod tebe ali.. samo da ti kazem da sam je naprimer bez problema Napravio kabl s-video-scart za tv i radi odlicno... pa ti predporucujem da potrazis po internetu neku semu ili slicno i probas da napravis i nabavis takav kabl.

Idi u "Akusti" u Sv.Markovica 40 i napravice ti kabl kakav zelis. Da uz tu karticu su dali neodgovarajuci kabl.S-video nemas gde da ubodes u vga kartu.

Koliko se secam takav kabl je bio na Asus-ovim GTS modelima: s jedne strane taj 7-pinski slican svhs-u, a sa druge strane zenski chinch. U svakom slucaju ti je neko uvalio pogresan kabl. Inace Asus daje chinch-chinch i svhs-svhs kablove kad imas posebno chinch i svhs konektore na kartici ili ako je varijanta sa tim 7-pinskim prikljuckom onda taj kablic koji si ti dobio i chinch-chinch.
U svakom slucaju ako ne pronadjes odgovarajuci kabl mozes sam da ga napravis (nije tesko). Imas seme na www.tvtool.info (potrazi pod FAQ).
:wave;

Zahvaljujem svima, nesto cu vec napraviti (prepraviti).:wave;

Nazad
Vrh Dno