Šta je novo?

tv out i divx

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
siguran sam da sam vec citao ovde o ovom prob, ali search ne izbacuje nista na tv out...

a problem je sledeci. kada pustim neki film na tv-u je prozor sa filmom crn dok se film vidi na notebooku. kako ovo da popravim?

Koji je Lap-top u pitanju i sa kojom grafickom karticom?
To se desava i na klasicnim grafickim karticama, na monitoru ima sliku a na tv-u crni prozor, ili ima slike ali nema prevoda i sl.
Kod nVidia-e se to regulise opcijom "full screen device" i postavljanjem prevoda u overlay a kod Ati-ja to resava Theater mode. Sa Intel/Sis integrisanim grafikama i TV izlazom nisam imao dodira pa ti za njih ne mogu pomoci.

probaj samo da kloniras sliku, u podesavanjima za graficku

U pitanju je compaq armada E500, sa ATI RAGE Mobility
@k9i879 ne mogu da nadjem tu opciju - ajde mi objasni gde je

p.s. nisam instalirao nove ati drajvere jer je kartica stara te da ne bi doslo do nekih problema, ali mozda bih ipak trebao da ih instaliram?

I da ne otvaram novi thread, imam josh jedan pb sa grafickom
Kada pustim DVD media player kaze da ne moze da ga pusti i kaze da spustim rez ili smanjim broj boja, a power DVD pusti zvuk, a ekran ostane crn. Instalirao sam K all in one pack, i directX9c

I ja sam imao tih problema na nekim laptopovima koji imaju "pitajbogabudzasto" krsh graficke sa losim tv izlazom. Slika videa ima na monitoru ali na tvu nema .
Resenje je da spalis taj laptop 🙂

opcija kloniranje slike se nalayi u samim podesavanjima za graficku imas tamo nacine kako da izlayi slika na dva razlicita uredjaja, clone, dual i nesto jos, takodje imas jos i opciju da biras koji ti je primarni uredjaj, tako da mozes ako npr. pustis film na tv-u da imas sliku a da ti na monitoru bude crno polje

@miki81 heheh al ti je resenje 🙂

sigurno mi trebaju novi drajveri za to jer ovi nemaju tu opciju... dakle sad cu da stavim nove, pa javljam....

pozz

Na lap-topu pritisnes dugme Fn i u isto vreme pririskas F5 dok se ne pojavi slika na tv-u. Meni je tako uradjeno na toshibi f-20, dok u opcijama za graficku mi je pravilo probleme sa kloniranjem.
PS kada pritisnes F5 sacekaj malo jer mu treba vremena da ukopca sliku pa ako se ne pojavi ponovo pritisni

evo imam ja slicno pitanje.

kada u [clone mode shows overlay:] izaberem [the same an all displays] dobijam samo subtitlove iz mv2 playera, a umesto filma crno

a kada izaberem [full screen] dobijam film bez subtitlova.

ako pustim titlove u overlej preko ffdshow, prikazuju se i oni i film, ali nema č i ć nego oni gadni znaci

dal neko zna kako da stavim mv2 subtitlove da se vide ili kako da ovi preko ffdshow dobiju sva nasa slova?

Poslednja izmena:
...
ako pustim titlove u overlej preko ffdshow, prikazuju se i oni i film, ali nema č i ć nego oni gadni znaci
ffdshow vodeo decoder config-> subtitles-> font-> charset-> Easteurope

Nazad
Vrh Dno