Šta je novo?

Kućna multimedija TV od 32 inča i IPTV

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

banacanin

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poena
385
Hteo bih da matorcima kupim TV od 32 inla za kuhinju, tu im treba za utakmice, neku seriju, film.... A takođe mora da bude i smart.
Ono što me posebno zanima je da na njemu slika sa IPTV izgleda dobro i u standardnoj rezoluciji, za sad nemaju mogućnost za HD. Pa me zanima Samsung, LG i možda Tošiba. Video sam da su Tošiba i LG ful HD a Samsung hd redy. Dali to ima veze sa slikom sa IPTV-a? Kakve su slike u odnosu na Samsung?
Čini mi se da je slika sa 32 inča čistija nego slika sa 43 inča ako je SD kvaliteta snimka ili mi se samo čini?
Ne mogu da stavljam linkove od modela jer nije dozvoljeno.

mogu linkovi od modela (sajtovi proizvođača, ePonuda/ITsvet sa specifikacijama, displayspecifications ili slični sajtovi), ne mogu linkovi ka prodavnicama

za tu namenu je bolje uzeti HD Ready model. treba najpre videti na kojim operativnim sistemima je dostupan željeni IPTV. pretpostavljam da je sigurno dostupno na Android TV-u (Google TV-u)
pošto su matorci u pitanju, preporučujem IPS tip panela

IPTV povežem kablom, to neće biti problem. A IPS.... Jel to led? Ja gledao kod Samsunga piše EDGE Led, LG i Toshiba piše DLED.

IPTV je uređaj, ne aplikacija. tako kaži.

IPS je tip panela. LED se odnosi na pozadinsko osvetljenje. problem kod tipova panela je što retko koji proizvođač navodi za svoje televizore. kod nekih koji navode pravi (ne dinamični) kontrast se može zaključiti koji je tip panela (ispod 2000:1 je sigurno IPS)

kod Tesle, u seriji 6 modeli koji počinju sa 32S imaju IPS tip panela

kod Hisense-a ovaj ne tako mlad model (2 generacije) ima IPS
32A4HA

LG ima samo jedan 32" HD Ready model, iz '22., i za njega se ne zna tip panela. cenim da je IPS (ADS)
32LQ630B6LA

Poslednja izmena:
Vrh Dno