Šta je novo?

TV od 26-27" u Full HD rezoluciji i mogućnošću puštanja filmova sa USB

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Pitanje je dakle da li na našem tržištu postoji TV koji bi zadovoljio postavljene uslove dakle da je veličine ekrana od 26 ili 27" da ima full hd rezoluciju kako bi mogao da služi kao monitor i da ima mogućnost puštanja materijala sa usb?

Jedini koji sam ja našao sa full hd rezolucijom je vox ali ovde na forumu (opravdano ili ne) je taj proizvođač popljuvan u stilu kung fu tv. S druge strane nijedan od boljih proizvođača na našem tržištu nema TV ovakvih veličina a da je sa full hd rezoluciji.

Monitori (pre svega samsungovi) zadovoljavaju uslove veličine, ugađenog tjunera, rezolucije ali nemaju mogućnost puštanja materijala sa usb.

Zna li neko rešenje ili model(e) koji sve ove uslove zadovoljavaju (naravno da im cena nije veća od LED TV od 50"

ajd evo reću ti i ovde, kao i u temi za onaj Vox, osim u japanu nigde više ne postoji tv od 26" a da je full hd. samo HDready postoji za tu rezoluciju. imaš npr u merkuru i idea-i neki šklj od 24" koji ima tuner, fullhd, pored hdmi-ja ima i dvi i vga - bukvalno milion konektora a mislim da sam pročitao da čak pušta i divx sa usb-a samo nisam siguran da li je na tv-u iz idea-e ili merkura, pošto su različiti modeli i marke. i cena je zanimljiva pošto je 1" jeftiniji od 1000din ali to ti valjda u isto vreme govori sve. naravno to ti je običan TN monitor sa lošim uglovima, velikim odzivom (16ms) ispranim bojama, itd.

prvi samsungov koji delimično zadovoljava tvoje uslove je 26C350 na kojem se lako USB media plejer otključava ali nije fullhd.
loša stvar je cena http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-26c350.html pošto u idea-i model od 32" na akciji košta 1000din manje od ovog od 26". a najpovoljniji fullhd je takođe u idea-i na akciji, model 32C530 koji ima u startu otključan media plejer i košta oko 43k. http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-32c530.html a i ovde je toliko samo ga nemaju

Poslednja izmena:
problem je kako da se 32" uglave u postojeći prostor između polica a da bude i sekundarni monitor tj. da ima full hd

sa kablom to je 400 evra

pa to je jedino što zadovoljava tvoje uslove a da nije trash marka.

I meni se čini

U metrou imaš Quadro 22KM14 (pušta divx preko usb-a), 22", 1366x768, HDMI, DVB-T za 14985. Od tih slabijih marki Quadro je još i dobar, kod nas baš nije nešto rasprostranjen ali znam kakva je situacija u Hrvatskoj npr. gde je kao brand na tržištu već 10-ak godina i za to vreme je uspeo značajno da se popravi. Imao sam priliku da koristim dosta njihovih uređaja i nisam pronalazio nikakve zamerke, osim možda za dizajn.

Zanimljivo je npr da prošlogodišnji model 22KM12 u tehnomaniji još uvek košta oko 25000, tako da je skuplji 100€ a još ima neke lošije karakteristike.

U ja sam pomenutom markom baš i nisam oduševljen imam dvd plejer koji otprilike treba da moliš d ali mu se tog dana pušta film ili ne

Nazad
Vrh Dno