Šta je novo?

TV nedoumice

Matthias

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2001
Poena
649
Pozdrav svima!

Posto treba u kratkom vremenskom roku da nadjem sto bolji TV jednostavno nemam vremena da dublje uronim u ovu materiju, tako da bih imao pitanja za vrsne poznavaoce iz ove oblasti.

1.Kao prvo me interesuje kako su se ove nove plazme pokazale povezane na PC? Kakav je rad na njima? Ima li neko iskustva?

2.
Posto se izbor suzio na 37" ili 40" full HD TV do 80000din., pitanje je sta je bolje uzeti za pretezno gledanje TV programa (80% digit.satelitska, SBB D3, mozda HDTV i oko 20% PC)?
Ja bih najradije uzeo Panasonic plazmu TX-P42S10E ili TX-P42U10E ali me odvracaju ove price o trajnosti plazmi i o losoj slici sa PC-ja.

Od LCD-a su mi zapeli za oko :
Panasonic TX-L37U10E
Sony KDL-37S5600
Samsung LE-40B550
ali sem Sony-ja nisam ih video uzivo pa bi mi svaka pomoc dobrodosla.
Unapred hvala!!:)

Znam da sam jos nesto zaboravio.
Da li ima kod ovakvih televizora mogucnost da se vidi u satima koliko je TV bio ukljucen?
Ako je neko upucen mogao bi da kaze nesto i o Sony televizorima. Kako oni rangiraju svoje proizvode? Pretpostavljam da je L serija neki entry level, koji dolazi posle, S serija?
Ajd, necu vise da pitam, i ovo je previse. :)

ne smatram se za 'vrsnog poznavaoca' ali imam par reči :)

Nemam iskustva sa PC varijantom preko plazme, ali mogu ti reći da je mnogo bolja opcija da uzmeš recimo plazmu fullhd samsung b530 od 50'' za 89.900 dinara koja je od skoro na popustu u tehnomarketu, nego panasonic od 40'' za 80k. Jest da je panasonic - panasonic, al 50'' je ipak 50'' :) znam da si napisao do 80k, ali mislim da tih 10'' što bi dobio za 100 evra više vredi mnogo i treba se isprsiti za ovu priliku ;) mislim da se još uvek niko na forumu nije požalio na ovaj tv i trenutno je bestbuy plazma od 50''.

što se tiče kačenja kompjutera na plazmu, mislim da to ne bi trebalo da predstavlja problem unless ne ostaviš/zaboraviš desktop da stoji na plazma panelu 3-4 sata.

toliko do mene :D

Koliko sam ja video u Tehnomarketu je Panasonic plazma 42C10Y 57.999 e to je vec velika razlika u odnosu na taj Samsung 50''!
E sad pitanje je koliko cemo gledati Full HD sadrzaj na tv-u.
Moje misljenje je da sada treba kupiti plazmu hd ready a kada bude programa i filmova u izobilju na full hd formatu onda uzeti takav tv koji ce naravno biti jeftiniji i bolji nego sada.
Ovo je naravno samo moje misljenje!

nisam gledao koja je najjeftinija plazma 42 ili 46'', samo sam se orjentisao prema rečima čoveka --
Posto se izbor suzio na 37" ili 40" full HD TV do 80000din.
nije pitanje da li treba hd ready ili full hd. Kad budemo imali digitalni signal sa FHD televizijom vozićemo kola po nebu na solarnu energiju i gledati tv u nekoj tehnologiji sa 16 panela. Do tada će već svi zaboraviti na pojmove hdready ili fullhd, jer će se ti televizori šutati po deponijama smeća.
Hoću da kažem samo jednu stvar -- SIZE DOES MATTER. To je sve.
Peace. :)

Ma OK, dobro si ti napisao samo sam mislio da covek ne baca pare ako ne moze da oseti prave blagodeti FHD televizije, osim ako ce da igra igrice i ako ima dobru kolekciju BRHD filmova.
;)

Ja imam plazmu Panasonic 42U10. Kacim je na PC i uzivam u HD materijalu. Prezadovoljan sam slikom.
Dok sam razmisljao sta da kupim, u opticaju je bila i 50B530 ali je cinjenica da je 42U10 bila 30000 jeftinija ucinila svoje. Sad je 50B530 na akciji, 90000. Moja preporuka je ako mozes da se ispruzis jos malo, idi na 50".

Hvala na odgovorima, nisam sve saznao ali sam bar malo pametniji. :)
Ovaj TX-P42U10 sam gledao juce uzivo i mogu reci da sam se prijatno iznenadio kvalitetom slike.
Razmisljam da mozda nije ni potrebno ici na S10 verziju. Nazalost 50" opcija otpada zbog cene.

Pa koliko kosta s10? U ponedeljak je u NS bio jos jedan 50b530 za 89k din.

Poslednja izmena:
Vrh Dno