Šta je novo?

TV NEC 34"

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
Veci TV nisam nikada video.... Da li je neko ima prilike da ovaj TV vidi na delu i kakvi su utisci. Cena je 25000, ali verujem da u Bgd moze da se nadje jeftinije , jer su kod nas (u Lazarevcu) u globalu jace cene. Sto i nije puno ako se uzme u obzir dijagonala od 34", samo neznam kakve su mu karakteristike... Mada. pitanje je cemu toliki TV. Treba imati bas velliiiiiikuuuu dnevnu sobu.

Jesi li siguran da je u pitanju NEC, a ne NEO?

E sada..... Moze biti i da je NEO.... Cak sta vise i mislio sam da je NEO, ali mi u toku pisanja samog posta palo na pamet da je NEC. Inace u radnju sam isao da pogledam neki Kucni bioskop, a taj TV "snimio" onako usput jer ga je tesko nevideti.... Prednjim delom je bio okrenut prema izlogu radnje pa nisam najbolje video sta pise NEO ili NEC.... Bilo kako bilo, NEO ili NEc, da li si ga video negde do sada....

Jok, al' za te pare ne moze da valja...

U oglasima za neo proizvode pise da ne proizvode bijelu tehniku ... mozda je NED :)

Ima dva Neo brand-a na našem tržištu, jedan je smislio Pin i forsira ih kroz njihove zvučnike, kućišta itd, uglavnom oprema za PC. Drugi NEO štancuje belu tehniku.

Alexandar je napisao(la):
Ima dva Neo brand-a na našem tržištu, jedan je smislio Pin i forsira ih kroz njihove zvučnike, kućišta itd, uglavnom oprema za PC. Drugi NEO štancuje belu tehniku.

... i televizore za male pare :eyebrows:
Njihov TV od 29" na 100Hz se može naći za manje od 30.000 dinkića :smash:

Delija je napisao(la):
Jok, al' za te pare ne moze da valja...
I ja to mislim. Za tako veliki ekran morao bi da uzmes neku bolju marku. Cisto sumnjam da je neka trecerazredna firma uspela da ovlada tom tehnologijom kako treba

kupi lepo ili samsung ili sony tv i nema brige.Kakav nec, neo ili slicno.
Imas samsung 72(dijagonala) za 23000 u tehnomaniji samo takav.
Ako neces samsung uzmi sony i kraj price

i jos jedna bitna stvar. Bolje je uzeti televizor sa 50 herca nego sa 100. To sam bas danas saznao od servisera koji radi sa sony televizorima

pozdrav

Za te pare ja bih VRLO rado pazario NEC-a, ali to sigurno nije NEC...

p.s. To za 50/100Hz vazi samo za lose (jeftine) modele. Licno, ne bih nikada pazario TV veci od 70 centima, a da je 50Hz, isto kao sto ne bih ponovo pazario CRT monitor. ;)

Serbianboss je napisao(la):

i jos jedna bitna stvar. Bolje je uzeti televizor sa 50 herca nego sa 100. To sam bas danas saznao od servisera koji radi sa sony televizorima

pozdrav

A sto to? Jel ti dao neko objasnjenje?

Isao sam ponovo do te radnje i uverio sam se da je to NEO, definitivno. Inace nisam nesto ni bio zainteresovan za kupovinu tog TV-a (isao sam u radnju drugim poslom, pa ga video onako usput), nego mi zapao za oko jer je ogroman, a nije jaka cena.... Inace za moju dnevnu sobu je mnogo i neki TV do 72cm.
Pozdrav!

rodiger79 je napisao(la):
A sto to? Jel ti dao neko objasnjenje?

serviser koji radi sa sony televizorima i jos par ljudi su mi to rekli.
Razlika u kvalitetu slike ne postoje, mozda je slika malo mirnija kod ovog od 100 herca.

Ti televizori od 100 herca obicno imaju kraci vek trajanja odnosno vise su imali takvih reklamacija sa tim televizorima

pozdrav

pozdrav
Ček izvini... Sony i Samsung imaju dodirnih tačaka?

serviser koji radi sa sony televizorima i jos par ljudi su mi to rekli.
Razlika u kvalitetu slike ne postoje, mozda je slika malo mirnija kod ovog od 100 herca.
pozdrav

pa ne postoji ako gledas obican tv program ali kada pustis dvd ili hdtv snimak razlika je dosta veca. posebno ako ima dosta bele boje u nekoj sceni na primer.

pa stavio si samsung i sony u istu grupu. kao da je samsung istog kvaliteta kao i sony. :) a naravno samsung ma koliko da se trudi ne moze da se priblizi takvom kvalitetu, a ni ne trudi se jer je najveci profit u onome sto kupuje prosecan kupac. bar kada su crt televizori u pitanju, kod lcd i plazma ekrana je malko drugacija situacija ali i tu samsung nije isto sto i sony.

BTW, razlika u "mirnoci" :) slike sa 50 i 100Hz je drasticna!
Dovoljno je ukljuciti teletext i iz aviona se primeti razlika. Nedaj boze da stoje jedan pored drugog.

p.s. Ona najjeftinija kvazi-100Hz chuda se ne racunaju...

Ne znam, u jednoj radnji sam gledao televizore, bilo ih je oko desetak jedni su imali sto herca a drugi pedeset, i isao je neki spot i pravo da vam kazem ja nisam primetio neku razliku u slici

Vidi se razlika čak i kod NEO televizora koji su u najnižoj klasi, pa ima razlike - onaj na 100 Hz ima mirniju i oštriju sliku. :eyebrows:

Vrh Dno