Šta je novo?

TV ne registruje USB flash ni hdd

senior1976

Cenjen
Učlanjen(a)
12.01.2014
Poena
154
Televizor juče kupljen...Panasonic smart TX-42AS650E. Kada ubacim USB uopšte ga ne registruje...i to ne jedan...klasičan 32GB 3.0 NTFS - neće... Externi hard Tranced 1TB FAT32 - neće...ima dva mesta za USB na tv-u, probao oba neće...
Satima tražim rešenje, pa ne moguće da mu ne odgovara ni jedan USB, ni FAT32, ni NTFS...Ubacio treći USB od 8GB FAT32 -ne, ni to ne vidi...pretpostavljam da bi trebao da mi se pojavi u INPUTU ( tamo gde su HDMI 1, HDMI2, HDMI 3, AV1, AV2 i TV ) - ali ga nema nigde...ceo meni TV-a sam prošao nekoliko puta, ali ne mogu da nadjem nigde da uđem u USB...
Samo kada ga bocnem - ispiše u uglu ekrana OTKRIVEN JE USB UREĐAJ. I to je to, a kako da dođem do njega - pojma nemam...
Ukoliko neko ima neko rešenje, bio bih veoma zahvalan...
Hvala unapred !!!

Koja si nubina :)

Setting for USB HDD
Format and set up the USB HDD with this TV in order to use it for recording. All the USB devices recognised as a mass storage device will be listed.
Please note that USB HDD will be formatted and all data in it will be erased after this setup.
Before setting, connect the USB HDD and be sure to turn on the USB HDD.
Recording > USB HDD setup > Preparations
1. Display the menu with MENU.
2. Select Setup > USB Device Setup
3. Select the USB HDD for recording
Some USB HDD may not be displayed.

Nebo, a sta je nubina? :)
Druze, ma video sam taj deo u meniju...ali ne radi se o tome,ne zanima me trenutno snimanje na usb...hocu samo da ubacim usb u tv i pogledam film sa njega recimo...ali nece ni jedan, probao sam 6 komada...i sa FAT32, NTFS, exFAT...SVE...
INACE KADA UDJEM U TAJ DEO DA GA FORMATIRAM, NECE...KAZE NIJE PODRZAN UREDJAJ...PA JEL MOGUCE DA SVI NISU PODRZANI ?
HVALA TI...
Brate imam neki FAVORIT LCD od 20 soma i cim mu ubacis USB - prekine program i prikaze sta je na USB-u...a ovaj nece ni tako, a ni kroz meni ne mogu nigde da ga nadjem ni da mu pridjem...poludecu, ***...

Probao kod mene, doduse nije taj TV, sve radi, muzika, slika, film, NTFS formatiran. Pogledao sam uputstvo za tvoj TV i Media Player bi trebao sam da se startuje kad ubacis flash isto kao i FAVORIT :). U pravu si, treba da se pojavi u inputu. Nista mi ne pada na pamet sem da ne valja firmware TV-a ali da bi uradio update opet TV mora da prepozna flash. Ubaci flash u ugasen TV pa upali TV :)

imam plazmu ovako kada ubacis usb u desnom donjem uglu pise usb detect e sad na daljincu stisnes dugme home onda ce se otvori prozor gde ce imati media pleyer selektuj ga i trebalo bi otvori i onda ima photos i videos i ti ako imas filmove otvoris videos i to je to

Pozdrav svima jos jednom !!!
Prvo bih zeleo da se iskreno zahvalim clanu ANJAS, mnogo mi je znacio taj post...deluje jednostavno, ali ja nisam sam znao da nadjem tu putanju...ja sam ocekivao da ubacivanjem usb-a dobijem autostart, ili eventualno da mi se pojavi na INPUT listi...medjutim to se ne desava, jedini nacin da se pridje USB-u je taj koji je naveo clan ANJAS, preko Medijskog plejera...Nadam se da ce jos nekome pomoci ovaj post. Naravno hvala i NEBI, koji je jedini odgovorio pored ANJAS-a.
E dalje...Znaci, TV cita sve USB-ove i HDD-ove, bez obzira da li su formatirani kao FAT32 ili kao NTFS. To je dobro, ali ima i losih stvari : nece da pusti titlove ni sa jednog filma...na samom TV-u ima opcija ukljuci/iskljuci titl ( ostavio sam na ukljuceno ), ali ni tako nece...naravno u istom su folderu i zovu se film.mp4 i film.srt - ali opet nece...na kompu normalno radi prevod.

Moje pitanje je: kako da pustim film sa prevodom ? da li cu morati da radim ono lepljenje titla na sam film ( citao sam neke postove o tome ), i ako je tako, koji program je najjednostavniji za tako nesto?

I jos jedno pitanje ako neko ima iskustvo...vezano za snimanje programa, prvo mora sam TV da formatira taj HDD za snimanje...ja sam ubacio nekoliko USB-ova sa tom namerom, medjutim kada pritisnem formatiranje, izbaci tekst da taj uredjaj nije podrzan...da li tu postoji neka velicina USB-a koja je minimalna za tako nesto ( ja sam probao sa 32GB - nije htelo ) ? Ili to MORA biti bas externi HDD, tj. da snimanje ne moze da se vrsi na USB stick ? Ako neko zna, molim Vas...

Jos jednom hvala svima...Pozzz

Koliko ja znam da bi radilo snimanje na hdd/flash, moras da imas digitalnu kablovsku. Koju ti imas?

slusaj kada pustis film i krene film uznes daljinac na njemu ima dugme option , pritisnes njega i otvori se neki meni tu imas subtitle i imas subtitle encoding u subtitle ukljucis subtitle text a subtitle encoding ukljucis cp1250 i vozi misko

Poslednja izmena:
AUUUU...ANJAS majstore !!! Svaka cast, hvala ti puno na objasnjenju...dugujem pivo, kafu i to...;) Reci mi samo, da ne znas nesto o pitanju iz prethodnog posta vezanom za snimanje ? Mislim da nije snimanje vezano isljucivo za digitalne kanale, mada ih ja imam...

A ljudi sta se desava sa projekcijom 3D filmova ? Ja sam skinuo neke 3D filmove, ali svi ti filmovi su podeljeni na dva dela ( slika je podeljena na dva dela - ili horizontalno ili vertikalno ) Medjuti i kada se stave 3D naocare, opet se isto vidi dve slike...Moj TV je pasivni 3D, mozda su to 3D filmovi za aktivni 3D ?

e to ne znam nego kolko si platio taj panasonik i kolika je garancija

Nema veze, hvala ti svejedno...resio sam ono sa 3D filmovima, sljakaju lepo...jedino je ostala nedoumica oko snimanja...sto se tice TV-a, situacija je ovakva - bas ovaj model od 42 inca ( Panasonic smart TX-42AS650E ) kosta 73000 u Tehnomaniji, ali je jos jaca prica za isti ovaj TV samo od 39 inca ( sve ostalo je identicno ) - on je ovaj vikend na akciji 59999. 13 hiljada je razlika za ta 3 inca...Garancija za Panasonic SMART kupljen do 18 januara 2015 je sjajnih 5 godina ( uz odredjenu registraciju na sajtu Panasonica ). Vrhunska prica od TV-a i sa garancijom od 5 godina BEST BAY u ovom trenutku za taj novac...
Pozdravljam, i ako neko ima odgovor vezan za snimanje, molim da se javi...Pozzz

Da bi mogao snimati tv program na hdd ili flesku ubodenu u usb od televizora, mora se formatirati taj hdd ili fleska dok je uboden u tv. To odradi tv. takodje moze se samo snimati ditgitalni kanali, ne mogu se snimati analogni kanali.
Kad ti formatira tv taj neki hdd neces moci da ga gledas u kompu sve dok ponovo sada u kompu ne "ukines" tu particiju citavu sto ju je napravio tv pa onda ponovo formatiras hdd u ntfs ili fat... pa zbog toga ako se odlucis da snimas tv program na hdd onda za to odvoj jedan hdd ili veliku flesku i ne menjaj ako ti ne treba...

Mora i USB biti određene veličine da bi snimanje bilo moguće, recimo za Sony je 32gb ili više!

@ dzony1100 znam, znam...8 cm :) zato sam i kupio ovaj... :)

@ P307 Sve sto si napisao je skroz tacno i to mi je sve kristalno jasno...ALI... kada ja udjem u tu funkciju da mi sam TV formatira USB, on izbaci poruku da ne moze da formatira, i da to nije podrzan uredjaj...to pitam, tj. to mi nije jasno...USB je klasican od 32 GB, FAT 32...probao sam i sa NTFS, probao drugi USB od 8 GB... nece ni jedan da formatira, da bih mogao krenuti sa snimanjem...Stalno izbaci da je to nepodrzan uredjaj. Jos jedino da kupim nov EXT HDD veliki, recimo od 1TB, ali me brine sta ako mi i tada izbaci da je to nepodrzan uredjaj i da ne moze da formatira...onda sam bacio 8,9 soma, a ne treba mi realno...
Hvala svima na odgovorima !!!

@ anjas

slusaj kada pustis film i krene film uznes daljinac na njemu ima dugme option , pritisnes njega i otvori se neki meni tu imas subtitle i imas subtitle encoding u subtitle ukljucis subtitle text a subtitle encoding ukljucis cp1250 i vozi misko

Druze, ima li sanse da se podesi da mi ostane zapamceno da je ukljucen text titla i encoding na CP1250 ? Svaki put kada ucitam novi film, tv me vrati na BEZ TITLA I encoding Zapadna Evropa...Smor vise svaki put da ukljucujem i stelujem titl, a verujem da postoji fora da se to napravi fiksnim...
I reci mi molim te ima li sanse povecati velicinu slova titla ? Mala su dosta...
Hvala !!!

da ostane memorisano ne moze ili ja bar ne znam sto se tice velicine titla ako je na primer mkv fajl trebalo bi da budu veca slova

Vrh Dno