Šta je novo?

TV na Mac-u

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Delimir je uzeo Hauppauge HVR-900 iz ovog testa na Benchu, probali smo ga zajedno i mogu da kažem da odlično šljaka na Mac-u uz EyeTV softver (suprotnost u odnosu na moje Windows iskustvo). HVR-900 je identičan EyeTV Hybrid-u na gornjem linku (oba tjunera proizvodi Hauppauge), međutim pod Windowsom tjuner ima znatno lošiju sliku zbog WinTV softvera.

Da, mislim da se (paradoksalno) više isplati uzeti Elgato paket uz koji ide i daljinac i S-video/Composite adapter + EyeTV softver, jer uz HVR-900 na žalost ne dobijaš ništa... ali bar ga ima kod nas (za EyeTV se "snađeš").

Hvala lepo na odgovoru. Samo me jos interesuje da li je Hauppauge HVR-900 u potpunosti podrzan od strane EyeTV-a (odlozeno gledanje, PiP; daljinac nije bitan jer je tu Sailing Clickers i Nokija... :)) ? Pretpostavljam da jeste cim kazes da i sam Elgato prodaje istu stvar samo pod drugim imenom...

Hardware je 100% kompatibilan, sa Apple sajta imaš da skineš drajvere. Ne znam da li podržava PiP pošto ovaj model ima samo jedan tjuner (kombinovani Analog/DVB-T), a ako pod odloženim gledanjem misliš na timeshift to bi trebalo da radi ukoliko ga soft podržava. Nisam isprobavao naprednije opcije EyeTV-a, pošto me je prvenstveno interesovao kvalitet prikazane slike, brzina promena kanala i kvalitet interfejsa koji je uber-cool, mislim, sve je integrisano u Mac fazonu. :)

Ako Delimir primeti temu reći će ti više detalja...

Hvala lepo na odgovoru. Samo me jos interesuje da li je Hauppauge HVR-900 u potpunosti podrzan od strane EyeTV-a (odlozeno gledanje, PiP; daljinac nije bitan jer je tu Sailing Clickers i Nokija... :)) ? Pretpostavljam da jeste cim kazes da i sam Elgato prodaje istu stvar samo pod drugim imenom...

Sve je podrzano. Daljinac ce ti raditi, ako koristis Apple-ov remote uz Mira-u ili mozda Sailing Clicker. UZ HVR-900 ne dolazi daljinac, tako da moras koristiti Apple-ov.

Imas u softveru da odaberes bas Hauppauge HVR-900 i sve radi besprekorno...

Prilozi

• eyetv.jpg
    eyetv.jpg
    280.3 KB · Pregleda: 103
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    79.1 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
i josh samo da li moze da se kupi kod nas onaj adapter - ulaz za s-video i kompozitni...?
pitam jer bi bilo lepo zakaciti PS3 ili Wii na 24" iMac...

Ustvari ne treba ti nikakav dodatni softver za kontrolu EyeTV-a, preko Apple remote-a. Postoji u aplikaciji Full-screen rezim rada kada se preko celog ekrana iscrtaju meniji, kao kod Front Row-a, a podrzan je out-of-the box i Apple remote.

Poslednja izmena:
i josh samo da li moze da se kupi kod nas onaj adapter - ulaz za s-video i kompozitni...?
pitam jer bi bilo lepo zakaciti PS3 ili Wii na 24" iMac...

Terao bi 576i ili 480p rezoluciju (maksimalne podržane od strane tih ulaza) na 24" ekranu sa 1080p native rezolucijom? :)

Čini mi se da onaj mini dvi na koji se kače ti adapteri nije ulaz, nego izlaz gde možeš da zakačiš samo neki drugi monitor ili tv.

Terao bi 576i ili 480p rezoluciju (maksimalne podržane od strane tih ulaza) na 24" ekranu sa 1080p native rezolucijom? :)

hvala! :wave: nisam ni razmisljao o tome... :/

@Alias da, mini DVI je samo izlaz - postoji adapter
miniDVI > DVI
miniDVI > S-video + compozitni

Poslednja izmena:
Sa DVI priključkom možeš da razmišljaš o PS3, on podržava HD rezolucije. Ali tada će ti trebati HDMI-DVI adapter, plus odvojeno zvuk :) Pride, ne znam kako bi to radilo sa nekoliko adaptera, mada ne vidim da bi trebalo da bude problema.

@Alias da, mini DVI je samo izlaz - postoji adapter
miniDVI > DVI
miniDVI > S-video + compozitni
Da tako je, ali se izgleda nismo razumeli.
Kada zakačiš taj adapter i dalje imaš samo izlaz na koji možeš da zakačiš neki drugi monitor, nikako se ne dobija video ulaz na koji bi mogla da se zakači konzola, ili neki drugi izvor signala, ili ja grešim?

kovacm je mislio na A/V adapter za TV tjuner (imaš u testu na 2. strani link kako to izgleda), sa bočne strane imaš konektor nalik mini-USB konektoru u koji se ubada kablić sa dodatnim video ulazima...

Da ne otvaram novu temu, ima veze sa ovom.
Planiram da kupim novi iMac, i to verziju sa 2400XT grafikom, pa bih da postavim par pitanja:

1. Da li će mi ova grafika biti dovoljna za capture-ing video materijala sa miniDV kamere, naravno, bez gubitka frejmova.
2. Da li prebacivanje materijala raditi preko DVI ulaza ili firewire?
3. TV kartica, da li je dobra kupovina pomenuti Hauppauge HVR-900, u svetlu grebovanja materijala sa TV-a u full pal rezoluciji (bez gubitaka)?
4. Koliko je dotična kartica dovoljna za HD (uz 2x1 GB RAM)?

Nadam se da nije mnogo.:D

iMac nema DVI ulaz, ne znam odakle vam to? Koji racunar uopste ima DVI ulaz... DVI ulaz imaju monitori :)

iMac nema DVI ulaz, ne znam odakle vam to? Koji racunar uopste ima DVI ulaz... DVI ulaz imaju monitori :)

OK, greška, nema ljutiš.
U pitanju je miniDVI izlaz.

Dakle, da pitanja svedem na jedno.
Da li će mi najjednostavnija iMac konfiguracija omogućiti prenos sirovog materijala sa miniDV kamere, kao i preko dotične TV kartice bez gubitaka?

Poslednja izmena:
ako imas DV kameru (ne znam sta je miniDV) onda mozes bez problema sav matarijal sa nje prebaciti na iMac preko FireWire porta!

poenta DV kamera i jeste sto nema potrebe za rekompresijom (AD/DA konverzijom) materijala prilikom prebacivanja na komp... sve je digitalno (preko FireWire porta).

Zar nemaš FireWire port na DV kameri?

edit: uleteo kovacm :)

Poslednja izmena:
OK, firewire.
TV kartica i grebovanje?

TV kartica i grebovanje podrzaumeva rekompresiju, to zaboravi pored Firewire-a.

stvarno delimire da li moze Hauppauge HVR-900 i neki C2D na npr. 1.8GHz da grebuje full PAL u npr. DivX/XviD? gotovo sam siguran da moze ali reko da proverim... :)

Kod mene grebuje bez problema: Mac OS X 10.4.10, Core 2 Duo 2.33, 2 GB RAM i X1600 Pro/256 MB.

Nazad
Vrh Dno