Šta je novo?

TV Lg C1 HDR SDR

Yozza

Zapažen
Učlanjen(a)
24.06.2022
Poena
21
Imam TV Lg C1, povezan mi je Total Tv(satelitska) i mts(optika), prilikom podesavanja slike primetio sam da total tv ima podesavanja slike u SDRu a mts u HDRu.Dali neko moze da pojasni zasto je ovaj u jednom formatu a drugi u drugom?

HDR profil se pali automatski kad TV prepozna HDR sadržaj, tako da mi to zvuči baš nerealno. Koji je kanal na mts-u u pitanju ili ti je na svim kanalima upaljen HDR profil ?

To je zato što Iris box forsira HDR non stop, može se isključiti u skrivenim opcijama Iris boxa (ja isključivao baš u nedelju)

HDR profil se pali automatski kad TV prepozna HDR sadržaj, tako da mi to zvuči baš nerealno. Koji je kanal na mts-u u pitanju ili ti je na svim kanalima upaljen HDR profil ?
na svim kanalima, mozda u mts podesavanjima moze da se iskljuci, moram proveriti
To je zato što Iris box forsira HDR non stop, može se isključiti u skrivenim opcijama Iris boxa (ja isključivao baš u nedelju)
hvala, provericu

ne može ni na jednom TV-u, nevezano za marku. ako je sadržaj HDR, prikazuje se kao HDR

Može kod tv-a(Vizio npr) na kojima može da se isključi UHD deep color na željenim portovima.

pretpostavljam da se deep color odnosi na 10-bitnu paletu boja. kakve to veze ima sa HDR? ili to podrazumeva da ta opcija neće da prihvati info o HDR za odgovarajući sadržaj i da će u tom slučaju boje prikazivati loše?

pretpostavljam da se deep color odnosi na 10-bitnu paletu boja. kakve to veze ima sa HDR? ili to podrazumeva da ta opcija neće da prihvati info o HDR za odgovarajući sadržaj i da će u tom slučaju boje prikazivati loše?
Odnosi se na HDR upravo. Ako ne uključiš nema HDR.

Nazad
Vrh Dno