Šta je novo?

TV karticu HELP!!!

T-Shirt

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
604
Treba mi TV karticu sa koju cu moci dekodirati satelitske kanale. Jel jos ima takvih (znam da ih je bilo) i koje. Cena nije bitna ! I preporucite koj program za dekodiranje. ctp;
PS: PLEASE i need it :wave;

Dekodiranje kanala...

Nisam neki ekspert za ovu oblast, ali neke stvari su mi poznate, pa mozda pomogne...
Dakle ako mislis na analognu satelitsku televiziju, u sustini nije ti vazno koja ti je tv kartica u pitanju, jer njen zadatak ti je samo da ti prenese signal iz resivera u comp (mozda se nisam bas najbolje izrazio), dok deo za dekodiranje, obavlja softver koji pokrenes na comp-u.Znam da su ljudi koristili MultiDec od programa za dekodiranje.
Inace pitanje sa pocetka, je da ti i obican MiroPCTV zavrsava posao za neku kucnu varijantu.

Pozdrav!

Treba ti kartica sa BT 8x8 cipom. To su Miro PCTV kartice i klonovi. Kartice sa ostalim cipovina izbjegavaj, jer ces se namuciti sa da ih natjeras da rade. Ja sam prije godinu dana uspjesno dekodirao SKY ONE, Discovery, Cartoon, Premiere i slicne "meko" kodirane kanale. Sad ne znam koliko se to isplati kupovati, jer ce vecina kanala preci ili je vec presla na digitalno kodiranje. Inace koristio sam programe kao sto su Multidec, FreeTv i slicno.

Mislim da se ne isplati kupovati karticu samo zbog dekodiranja skremblovanih kanala sa analogne satelitske, iz prostog razloga sto je od svih tih kanala ostao SAMO njemacki 'premiere'.

Sto se tice dekodiranja kanala sa digitalne satelitske, e to je vec druga prica... samo nije tako prosto kao kod analogne.

Nazad
Vrh Dno