Šta je novo?

TV kartica

• Začetnik teme Začetnik teme big
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

big

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
619
Koju karticu mi preporucujete da uzmem za gledanje divX-a na TV-u. Da li je potrebno da je TV noviji tj. kakav ulaz treba da imam na TV-u i da li bi slika sa kompa pokrivala citav ekran TV-a ili samo deo, a da je ostatk ekrana crn.?

Nista treba ti samo S-video kabal koji prokacisss sa graficke u televizorr.....

Osnovni preduslov je da imas graficku koja ima TV izlaz (chinch, S-VHS ili oba), a na TV se kachi preko chincha, S-VHS-a ili SCART-a u zavisnosti od toga sta imas na TV-u. Ako nemas nista od toga, a imas neki od njih na videu (99% ima bar neki od pomenutih ulaza) mozes i preko videa.
E sad, koja kartica konkretno, to zavisi od kolicine para koju si spreman da izdvojis za nju...

Iz naslova teme sam pomislio da ti treba TV kartica, a ustvari trazis graficku. Dakle od GF2 pa na dalje (nisu skupe) sve koje imaju TV out.

ja ti preporuchujem Radeon 9000/9200 (ali ne SE, nego normalnu varijantu). slika je mnogo dobra, mozhe da ide do 1024x768 na TV-u i radi bez ikakvih overlay/extended za*ebancija...

i da, slika ce ti naravno biti razvuchena preko celog ekrana...

A da li postoji neka rezlika u kvalitetu slike na TV-u(konkretno reprodukcija filma) izmedju kartica sa VIVO mogucnostima u sklopu tnt2 kartica i onih kod novijih kartica?

xvoodoo je napisao(la):
ja ti preporuchujem Radeon 9000/9200 (ali ne SE, nego normalnu varijantu). slika je mnogo dobra, mozhe da ide do 1024x768 na TV-u i radi bez ikakvih overlay/extended za*ebancija...

i da, slika ce ti naravno biti razvuchena preko celog ekrana...
Pa kako to ostale (Geforce) kartice nemaju sliku preko celog ekrana i u 1024x768 , a zasto im je losa slika, pogotovu kod poznatijih proizvodjaca🙂

Nazad
Vrh Dno