Šta je novo?

tv kartica+monitor

Darian

Cenjen
Učlanjen(a)
23.07.2011
Poena
154
Pozdrav! Zainteresovan sam za kupovinu monitora dijagonale 24" koji bih koristio i kao tv,pa me zanima da li je bolja opcija kupiti televizor te dijagonale ili kupiti monitor+tv karticu? Da li ima razlike u kvalitetu slike? Posto imam sbb kablovsku televiziju,ne znam da li bi mi kartica Leadtek WinFast PxDVR3200 H primala digitalni signal,posto pise da moze primiti samo DVB-T? Molim Vas,odgovorite mi sto pre,hvala :D

Uvek je bolje kupiti TV kad je u pitanju kvalitet slike tv programa.

Nisam siguran da li Leadtek WinFast PxDVR3200 H kartica može da to odradi, ali ne bi trebalo da bude problem. Pa ja sam moju TV kartu koja je proizvedena 2004. godine (Terratec Cynergy 600TV) bez problema spojio preko antenskog ulaza na kartici, a takođe imam kablovsku TV.

Jeste da bi nije SBB nego lokalna kablovska TV iz Bora,ali ja mislim da bi mogao da bez problema to pazariš. Proveri samo sa prodavcem,pitaj ga. Ako ne, imaš neke druge tipove iste kartice koje sigurno to podržavaju.

edit: Sad sam pogledao, pa ispada da je ovo super TV karta. Kupi bez brige. Samo imaš li ti slobodan PCI-Express x1 slot na svojoj ploči, jer ova kartica je za taj slot ?

Poslednja izmena:
Najbolje je uzeti neki lcd tv po moguctsvu 32+" hd ready ili full hd, mnogo bolje resenje nego monitor i tv kartica.
Doduse ovo je verovatno skuplja opcija ali mnogo bolja :)

Poslednja izmena:
Mislim da on hoće da snima TV programe na hard disk za svoju upotrebu...tako da mislim da je za njega bolje rešenje da kupi tu Leadtek karticu.

prvenstveno sam hteo da uzmem neki kvalitetan monitor,sa dobrim odzivom,zbog igrica,pa mislim da je zbog toga bolja varijanta uzeti monitor,jer svi tv-ovi imaju dosta visoke odzive,pa se bojim da bi mi se pojavljivali duhovi,to mi je jedina briga,inace bi bez razmisljanja uzeo neki lcd 32",zbog kvaliteta tv programa,mislim da se dosta gubi u kvalitetu ukoliko se koristi tv kartica,mada sam cuo da su dobre one COMPRO,ne znam jel neko ima iskustva sa njima :D uglavnom,hvala vam na pomoci :D

ii da,jos da postavim jedno pitanje,znam ce u Srbiji 2012. godine biti potpuna digitalizacija,mislim bar je tako planirano da bude,prelazi se na DVB-T2 digitalni signal,tako da mislim da je najpametnije sacekati sa kupovinom tv kartice ili tv-a,jer svi imaju u sebi ugradjene DVB-T i DVB-C tjunere,tako da ne znam da li bi to funkcionisalo. Iskreno,ne znam ni koji digitalni signal emituje ovaj lokalni provajder kod nas-SBB;to mi je veoma bitno,zbog izbora tv kartice,jer sve kartice na koje sam naleteo mogu da prime DVB-T signal. Zna li neko da li je veoma velika razlika izmedju DVB-T i DVB-C,i da li bi mogao recimo sa DVB-T tjunerom na kartici da uhvatim DVB-C signal?

Sve tvoje probleme rešava ova TV kartica, jeste da je cena malo viša ali to je rešenje za vjeki vjekova. Ne za godinu dve, nego za ohoho duži vremenski period. Kartica je vrhunske izrade i podržava sve navedene digitalne standarde koje si naveo, Darian.

Link je: http://www.kmelektronik.de/shop/index.php?show=product_info&GID=158&MID=61&ArtNr=30785

Gledaj da je negde nabaviš i nikada nećeš imati problema sa signalom sa TV-a, jer ova kartica ima veoma kvalitetan TV tjuner.

P.S. Podržava i analogni signal, ne brini.

Koliko ja vidim iz specifikacije, niti jedna od ove dve kartice ne može da hvata T2 signal! ;)
inače, T - antena na krovu; C - kabl!

Kolko sam ja gledao,nije izasla ni jedna kartica koja podrzava DVB-T2 signal,jer verovatno jos nije nigde u upotrebi,tako da bi trebalo sacekati jos godinu-dve dana sa tom kupovinom. A i ta podela,antena(T) i kabl(C) mi je nekako besmislena,mislim,iako je antena na krovu,signal ce mi stici do kartice ili tv-a preko kabla,tako da ne razumem bas puno tu razliku. Koju vrstu digitalnog signala onda emituje kablovska televizija?

DVB-C, koliko ja znam.

Veruj mi da će beu problema da ti radi kartica koju sam ti dao i sa DVB-T2 signalom. Jer,ovaj proizvođač je vrlo vrloooo profesionalan i redovno objavljuje nove verzije softvera za svoje TV kartice i nove drajvere, takođe.

Dakle,ko hoće kvalitet uvek kupuje ili HAUPPAUGE HVR-4400 ili HAUPPAUGE HVR-5500 HD.

Darian,ne treba da se toliko plašiš, ja sam bio u Nemačkoj bar 10 puta do sada, a tri puta i na period od više od mesec dana. I mene su interesovala njihova mišljenja, pa zato ovde i prenosim iskustva samih Nemaca. Svi koje sam pitao su bili neverovatno zadovoljni prijemom signala i kvalitetom snimljenih programa na kompjuter.

Samo pazi,daj nekom drugu ili rođaku pare da ti to kupi direktno u Nemačkoj. Ovde pitanje da li ćeš moći lako da nađeš ove modele. Možda i može,ali puno teže nego tamo u Nemačkoj ! I kod nas su prodavci bezobrazni i tražiće ti i 50 evra više za tu TV kartu.

Nema na čemu,ako ti još nešto treba ti me slobodno pitaj, stojim ti na raspolaganju !

Ova tema mi deluje najkorektnije da u nju ubacim svoje pitanje, pa da ne otvaram novu.

Dakle, imam ASUS laptop (USB, VGA i HDMI ulazi) i neki matori 17" LG Flatron 4:3 monitor, koji bih ubacio kod sebe u spavacu sobu, jer u njoj nemam nista, a ne treba mi bolje/vece, jer bi mi bio na manje od metar od ociju. On bi trebalo po potrebi da izigrava monitor, a cesce da sluzi kao TV, posto mi se sad ne uzima jos jedan televizor, nisam pri novcima... :) Ono sto mi nedostaje za ovakav poduhvat je TV kartica... Kablovska je SBB.

Kvalitet slike mi nije presudan, samo da nije bas los, teletekst mi nije neophodan, a snimanje kanala tj. emisije programa me def. ne interesuje. Posto je laptop u pitanju, koliko kontam samo USB i standalone kartice dolaze u obzir. Bilo bi pogodno da moze da radi i bez laptopa (posto, ocigledno, nije prikucan za sto), a koliko mi zdrav razum govori, to onda moze samo sa standalone karticama, samo za njih ne znam koliko su dobre.

Moje pitanje se onda svodi na predlog kartice, i eventualno neke savete, ako postoji nesto sto sam propustio..? Hvala svima unapred! :)

Anybody? :)

Izvinjavam se sto smaram, ali treba sutra da raspremam kucu, pa bi bilo kul da do tad znam sta cu s monitorom... :D

Ok, hvala na savetu! :)

Nazad
Vrh Dno