Šta je novo?

TV kartica i slab zvuk. Pomoc!

PeraNS

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
ROG STRIX B350-F
RAM
GeiL DDR4-3200 2x8
GPU
AMD Radeon 6700 XT
Storage
Kingston A2000
PSU
Seasonic Focus 550W Gold
Kućište
NZXT
Monitor
Philips 278E9Q
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Juce sam kupio Leadtek Expert TV karticu medjutim imam problem sa zvukom. Kartica na sebi ima audio izlaz koji se spaja sa "CD-in" konektorom na maticnoj ploci i zvuk sa TV kartice generalno funkcionise a jacina zvuka se logicno podesava preko "CD Volume" u audio properties. E sad problem je u tome sto je jacina zvuka jako slaba tj. zvuk je tih. Da bih dobio normalnu jacinu zvuka moram master volume i CD volume da namestim na maximum. Tada se desava da je wave jako glasan pa njega moram da smanjujem jer u protivnom svaki drugi zvuk iz kompa je nenormalno glasan. Sta je ovde u pitanju? da li TV kartica ima slab audio izlaz? Napominjem da imam pojacalo 2x40w i zvucnike takodje 2x40w realne snage tako da do pojacala sigurno nije a i mp3 koji pustam u winampu je izuzetan i sto se tice jacine zvuka i sto se tice kvaliteta. Koristim integrisan zvuk na K9N ploci ALC883 i sa TV karticama koje sam pre ove koristio nikada nisam imao ovaj problem (dodushe te kartice su imale audio out koji se kacio na audio in zvucne kartice a ne CD-in kakav je slucaj kod ove). Instalirao sam najsvezije drajvere za zvucnu kao i najsvezije drajvere za WinFast PVR i maticnu plocu (9.16). Molim POMOC.

Prijatelj ima istu takvu i zvuk mu radi najnormalnije , ti si uradio sve sto je moglo (drajveri,set. u kotr. panelu - nema vise sta) , reklamiraj u radnju gde si uzeo ili daj njima pa nek ti podese ako oni mogu. Inace kartica je odlicna ovaj moj drugar je prezadovoljan a kupio je odavno , ali ova tvoja ne radi korektno.

Pozz

Probaj da je ubodes u ulaz za mikrofon tj mic in umesto u cd-in.

Nece biti da je do Leadtek-a, vec audio codec-a na ploci.

Pre svega hvala svima na odgovorima. Uzeo sam Audigy LS i prikacio Leadteka na AUX IN i situacija sa zvukom se osetno popravila. Izgleda da je Realtek ALC883 koji je integrisan na K9N teski krsh. U principu zvuk sa TV kartice moze da se "napravi" da radi jace/glasnije tako sto u audio properties nabijem master volume i CD volume na maximum ali problem je sto onda ima mnogo suma a i wave onda mora da bude na minimumu. Da napomenem da imam externo pojacalo na koje su spojena dva dvosistemska zvucnika svaki od po 40w realne snage pa mi je prosto bilo neverovatno da je Leadtek tako tih. Sto kaze mihailo, izgleda da je problem audio codec na ploci.

Ja karticu kupio juce i imam isti problem -identican- kao perans. Sutra cu da probam na drugoj masini sa pa cu da vidim o cemu se radi. :mad:

Nazad
Vrh Dno