Šta je novo?

TV kartica ali da ...

• Začetnik teme Začetnik teme legend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
... moze da snima direktno u Xvid recimo, a da to bude pristojnog kvaliteta. Kad kazem pristojnog kvaliteta mislim i na sliku i na zvuk. Kartica je potrebna za amatersko snimanje predstojeceg fudbalskog prvenstva. Taj materijal bi posle bio arhiviran na DVD.

Molim Vas da mi preporucite karticu. Da li Leadtek Expert ulazi u izbor?

Hvala.

Leadtek PVR2000.. Hardverski enkoding/dekoding.
Ili bilo koja TV kartica uz jak ostatak mashine.

BokiPK je napisao(la):
Leadtek PVR2000.. Hardverski enkoding/dekoding.
Ili bilo koja TV kartica uz jak ostatak mashine.

Koliko je meni poznato PVR2000 ima HW MPEG2 enkoding a ne divx(xvid) sto covek trazi... Koliko je meni poznato takva kartica (jos) ne postoji. Ono sto moze jeste bilo koja kartica i softverski xvid enkoding. Ja koristim Leadtek Expert i taman imam dovoljno jaku masinu (ustvari i "obican" A64 na 2.5GHz+ bi bio OK) da radim softverski xvid enkoding sa TV kartice u realnom vremenu. Posto imam dual-core, mogu istovremeno da radim na racunaru bez problema, u suprotnom bi zauzece CPU-a bilo prakticno 100% i svako koriscenje bi se videlo u izgubljenim frejmovima. S druge strane softverski MPEG2 enkoder sasvim lepo sljaka u pozadini i na slabijim racunarima uz 20-50% zauzece CPU-am zavisno od brzine CPU-a... Samo sto posle obaska treba prebaciti snimak iz MPEG2 u xvid...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno