Šta je novo?

Tv karta TERRATEC CINERGIY 400 USB problem

mornardal

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
309
Prilikom snimanja TV programa javljaju mi se seckanja( usporavanja) koja se ponavljaju konstantno u istom vremenskom periodu.Da li je problem u mom laptopu koji mozda ne moze da ispostuje sve do maximuma (TOSHIBA TECRA A2 centrino tehnologija) ili je mozda problem u driveru koji mi je isporucen uz karticu.Molim za pomoc.

Hvala

kolko sam video hardwerski tvoj laptop je daleko iznad minimuma koji je potreban za TERRATEC CINERGIY 400 USB.....

e sad:ne verujem da je do drivera!ali moguce je!

ono shto bi ja radio je skidanje najnovijeg drivera sa neta,probaj sa Chris TV-om (odlichan program za gledanje i snimanje) ,meni je jednom prilikom seckao periodichno na 4 s svaki video file koji sam pushtao a kasnije sam ustanovio da je bilo do jednog programchica za merenje temp CPU,Chipseta, itd......

kolko ti je slobodno ram memorije kada snimash?Koji je OS?koji SP?u kojem codecu si snimao?pojasni malo ;)

Poz

Naravno, pored video kodeka, koji ako nije podesen-prouzrokuje kocenje, ili ako je izabrana rezolucija koju TV kartica ne moze da podnese, problem moze praviti i audio kodek. Iz mog iskustva, kada sam skidao materijal sa TV-a ili VHS-a obavezno sam morao stavljati da zvuk bude nekompresovan (wav ili pcm) i tek naknadno sam ga kompresovao u mp3, a sto se tice video kodeka, koji god da sam koristio (xvid, divx 3,4,5, mpg2...) nikada nisam imao problema sa kocenjem u realtime grebovanju i kompresiji, osim ako sam izabrao da skidam u nekoj visokoj rezoluciji koju kartica nije podrzavala. Znaci, u vecini slucajeva, kocenje je bilo problem u realtime skidanju materijala kada sam odmah stavio da skidam u mp3.

Poslednja izmena:
Vrh Dno