Šta je novo?

TV karta , Prolink ili Zoltrix ...

pikac

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2000
Poena
609
Da li je dobra Prolink TV kartica ?
Kakve su ostale TV kartice?
Ja imam Miro ali mi treba jedna ne za mene sa FM tjunerom i daljinskim, pa mi svi preporucuju prolink da li je dobra ili ne !

Leadtek WinFast TV 2000 XP

Pre neki dan sam ovo pazario, i vrlo sam zadovoljav, cena je oko 80 eur u firmi sa porezom, vrlo lepo radi, ima TV, FM, capture do DVD formata on the fly, telekomandu i sve...

Preporuka!

Pozdrav, Cale

Re: Leadtek WinFast TV 2000 XP

Cale je napisao(la):
Pre neki dan sam ovo pazario, i vrlo sam zadovoljav, cena je oko 80 eur u firmi sa porezom, vrlo lepo radi, ima TV, FM, capture do DVD formata on the fly, telekomandu i sve...

Preporuka!

Pozdrav, Cale

Ja sam laik sto se toga tice.....ali jel to znaci da mogu da grabujem dvd rezoluciju sa tv-a bez gubitka frejmova????

Pojasni molimte, jer ima daljinski, video in//out , kakav je kvalitet??? Koji cip ima na sebi?

Ima sve sto si nabrojao, kvalitet slike je sasvim dobar, osetljivost je dobra tako da ako ti signali nisu bas najbolji moci ces da je koristis bez problema.Kod mene ide na antenu, ako imas kablovsku onda je stvar jos bolja posto ima i hiper band.Jedino sto nije stereo, mada sam u uputsvu kao i ,,COM-u,, procitao da je driver za stereo jednostavno uklonjen sa install CD-a.moze da snima u 640x480,chip 878 fusion,driveri za 98,ME,2000,XP.
POZDRAV!!!

Chovek ti je sve rekao. Jos bih dodao da su na Leadtek-ovom siteu driveri stari 3 dana (da, tri dana), kojima su promenili nekoliko gluposti i sada mozes direktno da radis capture u DVD PAL formatu...sto naravno nije preporucljivo, jer su rezultati dosta losi.

Problem je sto prilikom tog capture i on-the-fly kompresije postoji veliki gubitak frameova... Kod mene na 7AJA2 i morganu na 1.133 sa 256SDR cak jadno...Druga krajnost je skinuti file bez kompresije, sto se takodje granici sa ludoscu, jer npr. capture sa VHSa u 352x288 rezoluciji za 1 min pojede preko 180MB! Kad sam ovo prvi put video, ostao sa konsterniran.

Pozdrav, Cale

Da,sinoc ja snimao neki snimak...he,cuj mene:"neki",pa Zvezdine golove protiv ovih crno-belih(3:0) i zaboravio da ukljucim kompresiju(kartica je Zoltrix Genie TV,FM,Remote).Elem,5 min snimka je pojelo skoro 4 GB prosora na jednoj od particija mog HDD-a,tako niam mogao da verujem poruci koju je win izbacio:"Out of disk space on volume...".Zato ja pitam vas kao laik:"KOJU KOMPRESIJU DA KORISTIM DA BIH USTEDEO STO VISE PROSTORA NA HDD_U,divX,Mpeg ?....ili neku stotu...?"(D)

Divx

Divx, mozes 3 do 4 MB za minut pa navise, mada kvalitet odredi sam u setingsu, normalno zavisi od rezolucije.

Da ali ako hocu bolji kvalitet snimka,tj. da ne gubim na frejmovima ne isplati se...

Jeste, ali ti si pitao?
KOJU KOMPRESIJU DA KORISTIM DA BIH USTEDEO STO VISE PROSTORA NA HDD_U,divX,Mpeg ?....ili neku stotu...?"

Re: Leadtek WinFast TV 2000 XP

Cale je napisao(la):

Preporuka!

Pozdrav, Cale

Nije mi bas najjasnije ovo ide do DVD formata ?!?!?
Hoces da kazes da kartica radi capture u 720x576 @25 frame-ova ?
Mene samo zanima kako je to moguce kad Tv program ima rezoluciju od nekih 350x280 (priblizno... neznam tacno... neka me isprave oni koji znaju)
Ja se nerazumem bas najbolje u ovo, pa ako moze neko da mi objasni bio bih mu zahvalan...
drugarski pozdrav :wave;

Capture max za Win Fast TV 2000 xp Leadtek je640x480, a TV rezolucija na standardnom TV-u je 525x625.

MikiBig je napisao(la):
Capture max za Win Fast TV 2000 xp Leadtek je640x480, a TV rezolucija na standardnom TV-u je 525x625.

aha, ok... hvala...
jedino sto je to jos daleko od DVD kvaliteta & rezolucije tj. 720x576.

poz.

Cale je napisao(la):
Jos bih dodao da su na Leadtek-ovom siteu driveri stari 3 dana (da, tri dana), kojima su promenili nekoliko gluposti i sada mozes direktno da radis capture u DVD PAL formatu...

Ljudi skinite nove drivere i vidite, ja ne pricam gluposti.

DVD-Capture!

Cale je u pravu, skinuo sam drivere upravo sada i radi OK.Dakle 720x576 lajk DI-VI-DI!

MikiBig je napisao(la):

Nebilo ti zapovedjeno, ali mozes li mi objasniti kako si dosao do ove famozne rezolucije od 525x625 ?!?!?
Razumeo bih da si za ovih 525 naveo da je to broj vertikalnih linija.
A odakle ovih 625 ?
Malo sam preburlao po net-u i nadjoh informacije da PAL tv standard koji mi gledamo "gura" ekvivalentnu rezoluciju od nekih 640x576, a max. podrzava 720 i sve to @ 25 frames.
Evo i linka: http://www.aluminumstudios.com/digitalvideo/reference.html

poz`

HA u prvu si ja sam malo iz malog mozga vadio podatke i je***a zaj*** se,izinjavam se,ali ovo posle za capture je tacno!

CORES Beograd imam komsiju koji u BG studira,70 EU na racun!

Cale je napisao(la):
Ljudi skinite nove drivere i vidite, ja ne pricam gluposti.

Daj direktan link.
Na sajtu ima drajvera koji su datumirani na 03/01/02, sto nije sveze. Ili ne pronadjoh prave.

Nazad
Vrh Dno