Šta je novo?

TV karta Leadtek problem zvuk

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Cynosa V2
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam plocu MSI-MS6712 na njoj instalirana integrisana zvucna Realtek AC'97 i TV karta LEADTEK WinFast TV2000, problem je sto kad gledam tv preko PRV2 programa i pokusam da smanjim zvuk u programu uopste ne reaguje, zvuk ostaje isti. U cemu je problem?

U PVR-u u Capture Setting kao Audio-Out Control Line postaviš ulaz u koji si ubo audio kablić iz Tv kartice. i to je to.

Da ne otvaram novu temu ja imam slican problem. Imam istu karticu dakle TV2000 expert. Osim toga sto ne mogu da kontrolisem zvuk preko pvr2 programa takodje mi i snimljeni video fajlovi nemaju zvuk. Moze li pomoc? :)

Kao sto rece Antonio + ako ste povezali preko unutrasnjeg kablica Capture Setting kao Audio-Out Control Line i izaberes cd audio a ako ste povezali spoljnim kablom izaberite out koji vam je povezan.npr rear blue in.Vista ili xp?

Imam problem sa istom karticom na Visti - naime, zvuk i sliku imam ali ne mogu da snimam (PVR2 izbacuje gresku "Cannot capture video stream"). Jedino sto je u podesavanjima cudno je sto u opcijama "Analog audio device" i "Recording Devices" nemam nista ponudjeno sto bih mogao da izaberem. "Audio-out" stoji na CD Audio.
Skinuo sam najnovije drajvere i WinFast, i nista.

Imam problem sa istom karticom na Visti - naime, zvuk i sliku imam ali ne mogu da snimam (PVR2 izbacuje gresku "Cannot capture video stream"). Jedino sto je u podesavanjima cudno je sto u opcijama "Analog audio device" i "Recording Devices" nemam nista ponudjeno sto bih mogao da izaberem. "Audio-out" stoji na CD Audio.
Skinuo sam najnovije drajvere i WinFast, i nista.

Problem je sto zvucna kartica ne prepoznaje TV karticu i mora se cackati u registriju ili kao sto ima kod Creative X-Fi, kez map viewer folder i kad se ubaci fajl sa TV kartom - sve sljaka!

Kod druga slican problem, samo sto ima zvuk u prikazu TV programa, ali kad snima nema zvuka na snimku.
Kablovi su postavljeni/utaknuti kako treba, i opet netje da snimi zvuk???
Cackali smo sat vremena i nista nismo uradili.
U cemu je problemo?

Dosad sam imao 20 tak masina sa takvim problemom i resavao sam ih na par nacina u zavisnosti od masina. Dakle nema nekog konkretnog pravila kad koji nacin pomaze.

Prva stvar:
Flash Biosa
Druga stvar:
Realteov driver za zvuk menjati (nekad noviji, nekad stariji)
Treca stvar:
Noviji Leadtek-ovi drajveri i Leadtek-ov softver.

Mene iritira sto taj izvikani lidtek daje skart zvuk. Kad se malo pojaca cuje se shuhstanje. Jel neko resio taj problem?

Imam TV kartu LEADTEK WinFast TV2000. Posle formatiranja hd, ne prima programe preko odredjenog broja 520750000 Hz.Da li neko zna razlog? Hvala unapred

jel uspeo neko da provali u čemu je problem kod viste zašto ne daje pod recording devices CD audio i iz tog razloga ne snima ton?

ovako, problem sa drajverima sam resio prelaskom sa ULTIMATE na LAST XP...
pre toga nikako nije htela kartica da radi...

za sada sljaka ko zmaj, i ne primecujem nikakva sustanja u zvuku (sto rece Shang Tsung )

jel uspeo neko da provali u čemu je problem kod viste zašto ne daje pod recording devices CD audio i iz tog razloga ne snima ton?

:D:D:D

Sorry, tek sad sam video da imate problem.
Resenje je krajnje jednostavno, da ne kazem debilno, al treba se setiti.
Naime u podesavanjima za realtek (onaj menager), u podesavanjima za recording idete desni klik pa show devices,
i ukljucite to na sta vam je prikacena tv karta.
Mrzi me sad da idem do desktopa da uradim neki screen shot, al ako se neko ne snadje okacicu i slikovno.
(inace i ja zamalo da se vratim na XP zbog toga, al treci dan seo i provalio :p )

Ja imam RM verziju ove kartice koja zvuk salje preko audio kablica, e sad problem je sto prelazim na masinu koja nema aux ili cd-in i ne znam kako da dobijem zvuk. Jedino da ubacim PCI zvucnu karticu ili da audio kablic doradim tako da na jednom kraju imam 3.5mm konektor koji bih utakao u line in na integrisanoj zvucnoj. Cuo sam, medjutim, da je mozda moguce da zvuk salje direktno preko PCI slota ali nisam siguran da li je to moguce, da li je neko cuo za ovakvo resenje ili ga primenio?

Problem i sa TV kartom na laptopu

Da ne otvaram drugu temu a radi se o istom problemu samo na laptopu.Naime imam Gericom PCMCIA TV kartu,a procesor mi radi na 1Ghz.Instalirao sam je sa njenim originalnim discom.I kao rezultat dobijem crno-belu sliku bez tona.Kad instaliram FLY 2000 TV,dobijem boju ali ne i ton.SAD kad sam instalirao Chris TV PVR Pro sve radi kako treba ALI JE CHRIS TRIAL verzija.
Molim vas pomozite,šta da radim.DA li neko ima/ima li uopšte/key za Chris,ili kako da ostale programčiće namestim da sve radi kako treba.
Možda neko ima neki drugi program.
Zaboravio sam da kažem da mi je grafička ATI Radeon i da imam 320 mb ram-a,

Ajde ljudi pomagajte.......:wall:

Jesi li izabrao zemlju? Ili ako nema da se bira zemlja onda nadji gde biras format pa stavi PAL B.

ja sam kod drugarice koja ima Asus pci karticu instalirao chris ali sam negde nasao na netu crackovan. Ali njoj je jednako dobro radio i program koji je dobila uz karticu samo malo manje praktican za upotrebu pa se zato odlucila za chris. Mislim da je kod tebe problem sto nisi dobro podesio prethodne programe, ili mozda ne podrzavaju tvoju karticu, tj. chip na njoj, pa zato daju losu sliku/zvuk. Sa originalnim programom je sigurno stvar podesavanja a ne kompatibilnosti.

Nazad
Vrh Dno