Šta je novo?

tv karta i kompozitni signal

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Imam MSI TV@nywhere tv karticu na koju sam prikljucio signal iz kamere (za nadgledanje bebe) na kompozitni ulaz. Probao sam Dscaler, dobijem sliku, ali je zauzece procesora 100%, tako da ne mogu nista drugo da radim :) (ne na kompu iz potpisa, nego na drugom)
Ima li neki nezahtevniji program za ove stvari (ne treba mi snimanje, nego samo da vidim sliku na monitoru)
---

Najbolje bi bilo da povezes komp i kameru preko rf konektora. Neka simulacija poput Video rekordera sa tv karticom. Pronadjes kanal na kome je signal sa kamere i to je to. ;);)

Ma nije problem u pronalazenju slike, slike ima :)
Problem je u dscaler-u koji pri startovanju zauzme procesor 100%
Meni treba neka alternativa koja ce da zauzima manje procesora.

A koji procesor je u toj mašini sa DScaler-om? Jesi li probao da koristiš MSI aplikaciju koja stiže uz TV kartu?
Sećam se da je meni na Athlon XP2000+ DScaler radio korektno, ne sećam se koliko je CPU zauzeće bilo u % ali znam da nije ometalo bilo kakav drugi rad na računaru. Probaj još iiuVCR, a ako i on generiše 100% CPu zauzeće ta mašina je ili slaba za pokretanje TV karte ili ima neki hard/soft problem.

Softver koji dolazi uz karticu odbija da se instalira :) (kartica je relativno stara (2003-2004). Sinoc sam reinstalirao windows i na svezoj instalaciji isprobavam sve ovo.
Procesor je LE-1100 (1.9GHz). Ploca je integrisana :) Sada sam skinuo ChrisTV i sa njim nema zauzeca procesora (4-5%)

Softver koji dolazi uz karticu odbija da se instalira :) (kartica je relativno stara (2003-2004). Sinoc sam reinstalirao windows i na svezoj instalaciji isprobavam sve ovo.
Procesor je LE-1100 (1.9GHz). Ploca je integrisana :) Sada sam skinuo ChrisTV i sa njim nema zauzeca procesora (4-5%)

Sa tim procesorom je opterećenje od 4-5% normalno i za DScaler, ne znam šta je mogao da bude problem pa da ti zakuca na 100%

100% zauzece je vec kad ga ukljucim (bez prikazivanja bilo kakve slike)
Probacu neku drugu verziju dscalera

Izmena:
Do mene je greska :wall:
Pri konfiguraciji nisam obratio paznju da je automatski postavljeno da sav prioritet uzme dscaler. Sad sam stavio da on ima najmanje prioriteta i sad je dobro.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno