Šta je novo?

TV Izlaz

vmarkovic

Čuven
Učlanjen(a)
26.04.2003
Poena
601
Potrebna mi je pomoc jer mi TV-out ne radi kako treba.Imam MSI GeForce 4MX 460 ViVo graficku. Nikako mi neradi TV-out sa nView-om a sa TV-Tulom radi ok. Probao sam da krekujem TV-Tul ali posle 15 minuta samo nesto iskrivi sliku i blokira kompjuter. eek

Daj malo detaljnije oko setovanja u nViewu... Koji driveri, win, rezolucija TVouta i desktopa, verzija TVToola...
Za ostale : navedite malo vishe podataka kada trazite nekakvu pomoc! 1000x bude nesto tipa "Ne radi mi graficka" ili tako nesto...
Za vMarkovica : Nije ni chudo sto ti puca TVTool sa MX kartom, ustvari kako on uopste i radi s njom???

poz

i ja imam problema sa tv outom ... ima mx440 i uspeo sam sve lepo da podesim ali problem mi je sto posto mi ne podrzava tvtool... ja sam napravio kao expand desktop to tv... slika je super sve dok na monitoru neku igru ne stavim u full screen onda se slika ta televizoru pomeri za jedno 10cm tj tih 10cm bude prazno pa onda na ostali deo ekrana prikazuje film ... da li postoji mogucnost da nekako dapravim da to budu dva posebna desktopa a ne jedan produzeni na dva monitora

Ja isto imam prblem sa GF 4 MX 440 karticom i tvout izlazom. Ako neko moze da mi objasni kako treba da podesim nview da mi to radi kako valja? Sada sam ga podesio tako da na tvu prikazuje ono sto je u fullscreenu, tako da imam situaciju da je na tvu stalno desktop wallpaper sve dok ne pustim film ili nesto u fullscreenu. I ta kombinacija je ok, samo sto imam veliki problem sto mi iz MicroDVDa ne prikazuje subtitles i ostale one stvarcice koje spadaju u onaj kao OSD Mdvda (pauza, chapter i sl). Sta treba da podesim da bi mi se videli i titlovi?

zwerko je napisao(la):
Ja isto imam prblem sa GF 4 MX 440 karticom i tvout izlazom. Ako neko moze da mi objasni kako treba da podesim nview da mi to radi kako valja? Sada sam ga podesio tako da na tvu prikazuje ono sto je u fullscreenu, tako da imam situaciju da je na tvu stalno desktop wallpaper sve dok ne pustim film ili nesto u fullscreenu. I ta kombinacija je ok, samo sto imam veliki problem sto mi iz MicroDVDa ne prikazuje subtitles i ostale one stvarcice koje spadaju u onaj kao OSD Mdvda (pauza, chapter i sl). Sta treba da podesim da bi mi se videli i titlovi?
uzmi bsplayer i stavi "draw subtites to overlay surface" ili instaliraj divxg400 ili nimo codec pack koji u sebi ima to (mada ti nimo ne preporucujem jer pobrljavi dosta stvari)

Ali cekaj da li sa bsplayerom mogu da koristim subtitle fajlove iz MDVD-a? Jel su oni u istom formatu i to, s obzirom da sam negde vidjao razlicite subtitle fajlove za razlicite playere?

A za codec cu probati obavezno, da nemas mozda link gde se taj codec moze naci?

zwerko je napisao(la):
Ali cekaj da li sa bsplayerom mogu da koristim subtitle fajlove iz MDVD-a? Jel su oni u istom formatu i to, s obzirom da sam negde vidjao razlicite subtitle fajlove za razlicite playere?

Prepoznaje ih SVE, bilo koje vrste a MDVD su nekakav standard, tj nema ko ih ne prepoznaje...

Hvala ljudi, ovo sa BSplayerom mi radi super.

Inace sad vec malo smaram, ali mi se sad svideo trip sa tv izlazom, pa me zanima da li bih mogao da namestim da mi na TVu prikazuje jednu sliku i zvuk, a na mojim zvucnicima za komp neki drugi zvuk (tipa mp3). Napomena da mi ovo ne treba za GF 4 MX, nego za Radeona 8500 (to mi je masina kod kuce) jer sam video da je neko na forumu objasnjavao da se to radi sa TV toolom, ali on je samo za Nvidia kartice. Inace sto se zvucne tice imam SB Live! i integrisanu zvucnu na ploci, tako da kapiram da bi mogao da se izvede nekako taj razdvojeni zvuk, samo ne znam kako :)

zwerko je napisao(la):
Hvala ljudi, ovo sa BSplayerom mi radi super.

Inace sad vec malo smaram, ali mi se sad svideo trip sa tv izlazom, pa me zanima da li bih mogao da namestim da mi na TVu prikazuje jednu sliku i zvuk, a na mojim zvucnicima za komp neki drugi zvuk (tipa mp3). Napomena da mi ovo ne treba za GF 4 MX, nego za Radeona 8500 (to mi je masina kod kuce) jer sam video da je neko na forumu objasnjavao da se to radi sa TV toolom, ali on je samo za Nvidia kartice. Inace sto se zvucne tice imam SB Live! i integrisanu zvucnu na ploci, tako da kapiram da bi mogao da se izvede nekako taj razdvojeni zvuk, samo ne znam kako :)

imas tamo u bs playeru da podesis pod audio na koju zvucnu da ide zvuk pa stavis da ide na integrisanu (ako ti je iskljucena u biosu onda je ponovo ukljucis)

za vlasnike MX440

ona ima neki z*** cip (NV17) koji TV tool uopce ne prepoznaje, tako da preporucujem malo starije drajvere (41.nesto) i ako ne zelite prostrti desktop ukljucuje se u media centru opcija "clone view" - onda nece biti problema ni sa titlovima i sl.

Re: za vlasnike MX440

crullick je napisao(la):
ona ima neki z*** cip (NV17) koji TV tool uopce ne prepoznaje, tako da preporucujem malo starije drajvere (41.nesto) i ako ne zelite prostrti desktop ukljucuje se u media centru opcija "clone view" - onda nece biti problema ni sa titlovima i sl.

Najnoviji TV-tool ga ipak podrzava..! Nisam licno probao ali tako tvrde autori.

A uzgred, moze i NV18...

Ne znam odakle ti to. Na sajtu tvtool-a eksplicitno pise da ne podrzava interni tv izlaz koji se nalazi u geforce 4mx karticama.

Laza je napisao(la):
Ne znam odakle ti to. Na sajtu tvtool-a eksplicitno pise da ne podrzava interni tv izlaz koji se nalazi u geforce 4mx karticama.

i tv tool 7 explicitno naglasava da ne podrzava 4mx kartice

Vrh Dno