Šta je novo?

TV izlaz

Dejan990

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2007
Poena
319
Imao sam graficku karticu Gigabyte 9200 i bila je povezana sa TV-om, sve je funkcionisalo super...e sad...

Kupio ja karticu NX6200AX ( http://itsvet.com/proizvod/msi-nx6200ax-td256h-256mb-ddr2/comp_comp_vga/24/745 )i prvo sto me je zadesilo jeste drugaciji TV izlaz...bio je okrugao crni, ali umesto 6 pinova imao je 4....

promenim ja kabal, i onda je radilo, ali sta se desilo...kad otvorim BIOS, i dok se podize sistem, sve do onog Windows XP (kada ide plavi progress bar) rezolucija je super...ali kada se sistem podigne, rezolucija pobrljavi...pri rezoluciji 1024x768 (na monitoru) presiroka je slika, a dole ima crnog prostora...Podesavao sam i menjao rezolucije, ali nece...

Da li neko zna koliku rezoluciju da postavim?

Na monitoru ili podesavanja za TV? Kod podesavnja za monitor sam porbao sva podesavanja, dok kod podesavanja za TV stoji uvek na 60 Hz i ne moze da se promeni...

pa problem nisam resio...vratio sam staru graficku...samo privremeno da moze da se gledaju filmovi na tv-u...Mada to mi se cini da su samo podesavanja, jer dok sam se petljao sam rezolucijom na trenutak imao dobru sliku, i nije bila razvucena, ali je bila zumirana...tj. mora da se misem krece po ekranu 🙁

1. Povezi TV
2. Instaliraj neke starije drivere (max 97.31), zatim idi u podesavanja od drivera. U nView display settings ukljuci clone mode. Ako nema ove opcije znaci da nisi povezao TV
3. Podesi clone mode (Monitor + TV)
4. Desni klik na TV i izaberi TV format (B ili G PAL)
5. U Full Screen Video podesi da bude Secondary Device

Sada bi trebalo da bude sve OK.

Ni ovo nije resilo...do duse probao sam sa najnovijim drajverima...probacu i sa starim, ali ne vidim kako ce to nesto promeniti...?

1. Povezi TV
2. Instaliraj neke starije drivere (max 97.31), zatim idi u podesavanja od drivera. U nView display settings ukljuci clone mode. Ako nema ove opcije znaci da nisi povezao TV
3. Podesi clone mode (Monitor + TV)
4. Desni klik na TV i izaberi TV format (B ili G PAL)
5. U Full Screen Video podesi da bude Secondary Device

Sada bi trebalo da bude sve OK.

Ajde druze pomagaj GAINWARD 8500GT 256 DDR3

Dugo sam imao ATI-ja i tamo je TV out radio jednostavno
Uključim opciju CLONE i Theatre MODE i sve RADI ... tj film automatski čim se pokrene bilo koji player ide u FULLSCREEN na TV a monitor je potpuno slobodan i to tako stalno radi.

Dali ovo isto može kod nVidie ?????😉😉😉 Ako nemože odmah je prodajem.
Ako može KAKO?

Imam 196.21 drv namestio sam Clone i PAL ali mi ovo pod 5. kod tebe nije jasno ... gde se to nalazi ? ili je to u starim drajverima?

Poslednja izmena:
Nemoze na GF8 seriji. 🙁

Ubih se čitajući i okrećući Net naopačke da pronađem rešenje ... *** STRAŠNO ...
a na nekoj 7300 bi to radilo ???

e yooyo a kod mene kako to da napravim, valjda mozhe sa GF6 serijom?!

attachment.php

pogledaj sliku ... mislim da je tu rešenje za tvoju GF6

tačno da nije ... u 169.21 nije takav ... grrr

probaj da skineš neke starije drajvere iz serije 90 ili čak 80 pa možda u njima ima stari CP kao na slici ... ovo ti predlažem ali nezma dali će ti pomoći jer sam zadnja dva dana pročitao pola foruma i našao sam neke predloge ovoga tipa ... tebi to možd ai pomogne jer t je GF6 karta

U regedit nadjite kljuc:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies

i promenite vrednost:
ContextUIPolicy u 1, 2 ili 3
1 za stari CPL
2 za novi CPL
3 za oba...

Kad smo vec kod toga , na Maticnoj ploci Foxconn 6150k8md postoji integrisana grafika sa Komponentnim HDTV out / 3 cincha /.

Ja i drugar smo mecku rodili da bi sa tog izlaza izvukli obican kompozitni i prikacili ga na TV.
Fora je bila u tome da se cinchom prikaci srednji od ta 3 / mislim da je bio zeleni /.
I da se koristi samo jedna verzija Forcewarea /81.98/.
Ta verzija pokazuje da graficka ima TV izlaz i onda to radi normalno.
Kad se stave bilo koji drugi drajveri, TV out se vidi kao HDTV i nemoguce je namestiti
bilo koji SD Format kao izlaz, jer kapira sva tri cincha.

Ima li neka fora da se sa tih starih drajvera izvadi neka vrednost registra za TVout setings i posle samo prekopira preko u neke novije drajvere ?

nadam se da shvatate sta hocu da pitam...

ja promenio ContextUIPolicy sa 2 na 1 i Ništa

pa sam ondak promenio i ClpGroupUIPolicy sa 2 na 1 i opet Ništa

odoh sada kod ortaka da probam 2600XT ... kako će na njoj da bude TV izlaz

Ma to je za stari control panel... neko je pitao kako da ukljuci stari cp pa sam okacio uputstvo za to.
I stari cp se doziva na preko display/advanced/nvidia gf xxxx/....

Poslednja izmena:
A sto ne bi koristio Dual View i avi pokretao iz MPC-a sa parametrima /MONITOR 2 /fullscreen

Nazad
Vrh Dno