Šta je novo?

tv izlaz

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Zna li neko gde se podesava aspect ratio za tv-out. Na kompu je kad pustim film normalno 16:9, a na tv-u je razvuceno po vertikali... gde to mogu da podesim. Imam GF 6800GS i najnovije drajvere... Probo sam i sa drugim plejerom i isto...

jesi li prebacio tv format na b/pal? koja ti je rezolucija na tv-u? jel koristis clone ili dualview?

Poslednja izmena:
zoka je napisao(la):
jesi li prebacio tv format na b/pal? koja ti je rezolucija na tv-u? jel koristis clone ili dualview?

Naravno... Prikaz desktopa je dobar. Samo overlay nije, tj fil. Koristim clone

@milanlj
[savet]
ako na tv-u imaš 16:9 opciju onda iskoristi tu opciju umesto da format koriguješ na kompu.
slika će na tv biti veće rezolucije nego kada je koriguješ na kompu (tj, uradiš letterbox-ing)
[/savet]
imam ati grafiku pa ti ne mogu (napamet) pomoći oko drajvera za nvidiu 😉

meni je pravio problem mv2 player, sa bs-om je sve ok. koristim dualview.

Ljudi, kad ćete već naučiti...
Za GF se za TV out "UVEK" koristi TVTool - mislim da je zadnja 9.7

Evo sad ste naučili ponešto...

🙂

Poslednja izmena od urednika:
TV Tool je bio neophodan na starijim nV karticama kod kojih je glavna mana bila nemogucnost podesavanja svih osnovnih parametara slike, kao sto je velicina slike na TV-u iz drajvera, tj. uglavnom se javljao border oko slike a sa TV tool-om je bilo moguce podesiti overscan. U tom slucaju je mali deo slike bio izvan vidljivog dela ekrana ali je to ipak bilo mnogo bolje od prikaza sa borderom.

E sada, nisam imao prilike da koristim novije verzije TV tool-a ali je cinjenica da od pojave Gf4mx i FX5xxx serije kartica sve neophodne parametre tv izlaza moguce podesavati iz drajvera pa se time, po mom misljenju, gubi potreba za nekom dodatnom aplikacijom.

Nazad
Vrh Dno