Šta je novo?

tv i real player

masnikosa

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
319
Dakle sve je radilo donedavno.Aparat je nokia 6120 classic i nemozem da gledam tv na 3g mondo portalu,stalno izbaci unable to connect .Invalid URL.Jel neko imao slican problem?,slali su mi nova podesavanja,sve isto,kamere rade i streaming kamera radi,ono kao gradovi i tako to ali nista vise.Prelazio sam sva podesavanja rucno deo po deo ali ne fercera.Ostalo sve je ok.Aj ako neko zna resenje neka predlozi.Hvala svima unapred :wave:,da ne objasnjavam zasto mi je ovo bitno ali bitno je.

Sada sam primetio da ni video call neradi?Neka ideja ili predlog? Kako da sve obrisem iz teefona i da vratim na ono kad sam ga i kupio ,dakle bukvalno na nulu pa sve opet da podesim?Ima nacin i koji?

Nije pomoglo.jedino ako znas gde da skinem firmware za ovu nokiu ali da ima i sprski meni,product code sam promenio ali mi nokia soft update kaze da je up to date s obzirom da je za ovaj sadasnji product code najnovija verzija 3.70 a ja imam 3.83 samo bez serbishe jezika i kako da ga upucam.Product code sam promenio sa NSS.

@masnikosa:
Baš mučiš nepotrebno taj telefon! Promena firmware-a / restovanje na fabričke vrednosti ti neće rešiti problem iz naslova ove teme.
Nađi nekog ko zna, ako već sam ne umeš, da ti podesi
Access Points (treba da ih imaš ukupno 5)
-MTS 3G
-MTS GPRS WAP
-MTS Internet
-MTS MMS
-MTS Streaming

Takođe u RealPlayer-u moraš da podesiš:
Options / Settings / Connection / Network
Options / Settings / Connection / Proxy

A pre bilo kakvih podešavanja, moraš da se pretplatiš na 3G uslugu kod MTS-a i da ti je aktiviraju...
Da li uopšte imaš 3G signal tu gde se nalaziš?
PS
Koliko znam 6120C ima i veoma dobar wizard za kreiranje AP-a, koji odlično uradi sve, ti samo treba da upišeš specifične detalje username / password / proxy / homepage url...

Poslednja izmena:
Heh meni je sve proradilo (što se tiče ovog 3G monda) kada sam u real-playeru na E51 podesio MTS-Streaming profil.

Ostavio sam dual-mode tj i GSM i UMTS za svaki slučaj, ne znam gde je šta pokriveno. Nadam se da ne troši bateriju previše u dualu..

E sad iz nepoznatih razloga (lude glave :D ) obrisao sam sve profile osim MTS-3G, MTS-WAP, MTS-mms i MTS-streaming. I kada idem na "običan" internet koristim u web-u MTS-WAP? Nadam se da je to OK...pošto nije hteo da mi se poveže ranije sa MTS-internet profilom...(javljao nešto packet connection not available ? I u podešavanjima ovih profila koje sam izbrisao (mts-internet i mts-gprs wap) sam video da su identična kao u MTS-WAP samo nepotpuna... (zato sam ih i obrisao)

Sad meni sve šljaka savršeno, ali ako sam napravio glupost brisanjem ova 2 dodatna profila, javnite mi plz :(

messengeri koriste internet profil.

obrisao sam sve profile osim MTS-3G, MTS-WAP, MTS-mms i MTS-streaming. I kada idem na "običan" internet koristim u web-u MTS-WAP? Nadam se da je to OK...pošto nije hteo da mi se poveže ranije sa MTS-internet profilom...(javljao nešto packet connection not available ? I u podešavanjima ovih profila koje sam izbrisao (mts-internet i mts-gprs wap) sam video da su identična kao u MTS-WAP samo nepotpuna...

Prvo treba da znaš da noviji Symbian telefoni imaju dva različita pretraživača za internet:
Ikonica "Services" je wap pretraživač - koristi profil "MTS GPRS WAP"
Ikonica "Web" je klasičan internet pretraživač (html) - koristi profil "MTS Internet"

Zajedničko u konekcionim profilima je user: mts, password: 064, a razlike između ova dva profila su:

MTS GPRS WAP
APN: gprswap
homepage: http://wap.mts064.telekom.yu
PROXY: 172.017.088.198
PROXY PORT: 8080

MTS Internet
APN: gprsinternet
homepage: None (nema)
PROXY: None (nema)
PROXY PORT: 0 (nema)

Napomena:
Ako koristiš E-mail client iz grupe Messaging, onda tamo u postavkama treba da odabereš da je konekcioni profil za e-mail "MTS Internet", isto važi za Opera-mini pretraživač i slične programe

PS
Ripper kako si zadovoljan sa E51? Pošto ja planiram da svoju E50 zamenim sa E51, kad joj malo padne cena...

Poslednja izmena:
10x :)

Inače prezadovoljan sam...lep, kvalitetno odrađen, ništa ne krcka, dobri dugmići, dobra baterija, dobar ekran...lepo se čuje, brži od svih Symbiana koje sam probao, recimo 70% brži od N73 (doduše instalirao sam samo 3-4 programa i 2-3 teme). Kartica od 2GB radi bez problema...USB 2.0 konekcija...mnoogoo bržee od konekcije koju je imao Samsung D900i. Kamerica izuzetno brza i pri slikanju i pri zumiranju ali ona mi je najmanje bitna (neko će reći da je mana što nema blic i autofokus, ja neću :) )
WLAN hvata bolje od HP LapTopa sa 802.11a... Gmail proradio iz prve sa integrisanim klijentom (doduše skinuo sam aplikaciju :) ) Skrol pravih HTML stranica jako brz...
3g radi lepo...bar na Novom BGu...i brz je ko đavo (mada je pitanje kome to treba pored WLANa :) )
Jedina mana je što nema slot za mem karticu, već mora da se skida poklopac ali se kartica stavlja bez vađenja baterije i gašenja telefona, tako da ima jedan jako čudan hot-swap ..

Pa eto...

Inače, meni trenutno radi internet (HTML) i sa MTS-wap profilom... Koja je razlika? Tj dal da šaljem zahtev da mi ponovo pošalju profile?

Inače, meni trenutno radi internet (HTML) i sa MTS-wap profilom... Koja je razlika? Tj dal da šaljem zahtev da mi ponovo pošalju profile?
Razlika je u korišćenju proxy-ja i naravno različita "pristupna tačka" (APN), kako sam ti već napisao.
Te konfiguracione poruke nisu baš pouzdane, više volim da sve to napravim sam...
:)
Trebalo bi da postoji i u E51 nešto što se zove "Settings wizard" (ikonica u obliku zvezde), koji to oko profila savršeno dobro odradi (jedino moraš posle ručno da upišeš postavke za username, password...)

Što se tiče memorijskih kartica, E51 bi trebalo da podržava do 4GB, a card reader je očigledno isto rešen, kao i na svim novijim Nokia telefonima (slot ispod poklopca baterije)
PS
Skinuo sam sa Nokia sajta, uputstvo za E51 i sve detalje vezane za telefon... jedina stvar koja me buni je što se tamo pominje da podržava video call (kako kad nema 2 kamere?)
:)

Šta si sve dobio uz telefon?

Ima video call...a kako...ne znam...nijedan moj ortak nema 3g telefon :D

Dakle...original Nokia E51 pakovanje...made u finskoj...punjac (najmanji koji sam video u životu), slušalice sa hands-free, USB kabal, CD, 2 knjižice, crna krpica za brisanje...pa...to je to valjda...telefon i baterija odvojeni i zapečaćeni...) :)

Poslednja izmena:
Video poziv kod telefona bez prednje kamere funkcionise tako sto vi vidite sagovornika, a on samo sliku koju ste podesili.

original Nokia E51 pakovanje...made u finskoj...punjac (najmanji koji sam video u životu), slušalice sa hands-free, USB kabal, CD, 2 knjižice, crna krpica za brisanje
Dakle isto kao i E50 (osim tog "najmanjeg punjaca")... nikakva memorijska kartica nije uključena u pakovanje.
Hvala ti na odgovoru.

Sa jednom mi karticom ne radi a sa drugom sim karticom savrseno.

Izgleda da ti nije aktivan 3G na toj kartici. Ako jeste, moguce da se nesto zaglupelo, probaj da ga deaktiviras, pa onda ponovo aktiviras.

Nazad
Vrh Dno