Šta je novo?

TV i Monitor

ehtelion

Cenjen
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poena
169
Nadam se da nisam promasio mesto za ovu temu. :) Elem, problem je sledeci: imam lcd tv i povezan je hdmi kablom za racunar. Monitor racunara treperi u situaciji kada je kabl u grafickoj i u monitoru. Kada izdavim jednu stranu kabla sve je ok. Takodje taj problem imam i na drugom racunaru gde preko s-video kabla povezujem racunar sa televizorom preko scart-a ( u pitanju je crt tv ), slika na tv-u treperi (slika sa racunara) dok ne izvadim antenu a tada prestaje da treperi i slika na monitoru. Ili da izvadim kabl iz graficke i tada prestaje treperenje. E sad pitanje je sta to uzrokuje i kako da resim to, jer me strasno iritira? Unapred hvala na informacijama. :)

Napisi koju graficku imas, koji tv. "Monitor racunara treperi u situaciji kada je kabl u grafickoj i u monitoru." Ne razumem ovo...ili je isuvise kasno... Petljaj sa opcijama, menjaj u podesavanjima tvog programa za graficku karticu. Cesto mora da se izabere nesto nelogicno. Secam se da sam imao problema slicnih ili istih odavno, pa sam onda slucajno recimo izabrao ne kompoznitni koji sam imao, nego recimo, SCART ili nesto sasvim trece. Za ovo sa HDMI-jem ne bi trebalo da se dogadja. Da ti nije u samom programu za kontrolu grafike postavljena isuvise velika rezolucija koju tvoj TV ne moze da prikaze? Probaj da im zamenis mesta, znaci, swap displays, itd. Ne boj se da se igras opcijama.

Malo sam zapostavio ovo. Ali nije resen problem :D Skoro sam kupio i novi komp sa grafickom 5770 sapphire, tv je Samsung B350, prosla graficka je bila gainward 9600gt i sad sa novom je isti problem! Takodje drugi moj komp koji je scart-om povezan sa obicnim cini mi se BEKO tv-om :D takodje trperi ( 7300gt ).

"Monitor racunara treperi u situaciji kada je kabl u grafickoj i u monitoru." Ne razumem ovo...
Ako je povezan tv i graficka, nema treperenja ukoliko izvadim jedan kraj kabla.

A sto se opcija tice sve zivo sam isprobavao i nije pomoglo nista.:crash:

Pretpostavljam da si korisnik neke od kablovskih mreža. Dešava se da se zbog nekog napona u kablovskoj mreži javljaju smetnje u slici na monitoru. Ja sam laik za te stvari, ali pokušaću da ti objasnim na mom primeru (drugačijem nego tvom, ali, pretpostavljam sa istim uzrokom): U računaru imam instaliranu TV karticu, i čim mi je kartica povezana sa kablovskom mrežom javljaju mi se smetnje u slici (treperenje) na monitoru, manje ili više primetne, u zavisnosti od vrste sadržaja na ekranu. Kada izvučem konektor kablovske televizije iz antenskog ulaza na kartici, smetnje se izgube. Čitao sam po netu da se takve smetnje mogu otkloniti nekim uredjajem koji se instalira na kablu pre konektora za TV ili TV karticu. Uzrok tog napona može biti nekvalitetna mreža kablovskog operatera ili neispravan TV u komšiluku prikačen na istu mrežu.

Ako nisi korisnik kablovske, onda je nešto drugo uzrok tvog problema.

Nadam se da će neko stručniji potvrditi ovu "dijagnozu" ili pak postaviti pravu, ako ova nije tačna.

Pozdrav!

Imam takodje i tv karticu i to se desava, tako da je dijagnoza verovatno dobra, ali treba mi resenje. :D Hvala u svakom slucaju.

Pokušaj sa pretragom na google-u: napon u kablovskoj TV. Pojaviće se nekoliko tema sa odgovarajućim sadržajem na "našim" forumima. Neću ih navoditi ovde zbog toga što nisam siguran da bi time prekršio neko pravilo foruma.

Moram da primetim da bi kablovski operateri, koji lepo naplaćuju svoju uslugu, morali da imaju tipsko rešenje za ovaj problem, a ne da se sami korisnici "snalaze".

PS: Pokušaću da sa malo o svemu ovome još raspitam kod jednog drugara koji je elektro-inžinjer.

Potrebno je staviti galvanski separator. Ja sam takodje imala taj problem na SBB kablovskoj i oni su u roku od 24h došli i rešili isti.

Nazad
Vrh Dno