Šta je novo?

Tv/fm?

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Koju TV/FM kartu (zbog kablovske), molim Vas,
ide na epox8rda+3g uz Barton 2500+ i Dell922 i 512 RAM-a, a da bude do 30-50E.
Mora da ima daljinac i dobru sliku i da ne smara sa ispadima iz konfiguracije.

Leadtek najeftiniji oko 37 bez fm-a(odlican daljinac) ili expert koji je dosta bolji(cak mislim da je najbolji-stereo zvuk,10-bit)ali mislim da je malo vise od tih 50e mislim da je oko 55.isprsi se jos tih 5e i imaj dobru tv/fm kartu.

Leadtek expert je najbolji izbor po meni, imam ga vec neko vreme i prezadovoljan sam, nikakvih problema nemam. Ako imas Live! 24-bit karticu onda gledaj nesto drugo jer ima bug sa ovom zvucnom karticom.

Meni se automatski stisavaju (mute) programi pri svakom menjanju a znam i da jos neki ljudi imaju taj problem.
Zivim sa ovim vec neko vreme, ajd pomagaj i govori koje drivere imas za zvucnu, gde si ih skinuo (ako su sa neta), koju verziju drivera imas za tv karticu i da li si interno povezao zvucnu i tv kartu?

Da ne bude samo zabune, mislim na Winfast2000 tv expert karticu i na Sound Blaster Live! 24-bit 7.1 Toliko sam trazio resenje za ovo da sam na kraju totalno digao ruke.

Uglavnom Milose pomagaj!

Pozdrav!

Za to nema resenja.Ako je po tebi to bug.nekad pobrljavi kad ga zezas i onda se ne stisavaju kanali.da povezao sam tv kartu sa zvucnom.drajveri su sa diska koji sam dobio uz zvucnu.meni to ne predstavlja problem

Za Milosa i Sovicu:

Da niste pomislili da je to samo do programa koji dolazi uz karticu?
Jeste li probali neku alternativu?!?

exste:

Ja mogu samo da ti kazem koje da ne kupis: K-World i Genius TV Wonder...
Toliko od mene...Ah da, zaboravih i Asus... mnogi mi se zale da ima problema sa originalnim drajverima...

Poslednja izmena:
sound blaster i leadtek

Verovatno ce izbor biti Leadtek expert.
Nego me buni ovaj problem sa zvučnom karticom. Imam Creative Sound Blaster 5.1 Digital karticu. Kartica je ponekad znala da pravi probleme Windowsu. Da li cu moci da idem na ovaj leadtek expert ili moram nesto drugo.
Kakav je software uz leadtek. Koje su opcije sa slikom.
Pozdrav

CamBieL je napisao(la):
Za Milosa i Sovicu:

Da niste pomislili da je to samo do programa koji dolazi uz karticu?
Jeste li probali neku alternativu?!?

Nije problem do programa koji se dobija uz tv kartu. Probao sam sa istim samo sa integrisanom zvucnom i shljaka bez problema, fora je u driverima za live! 24-bit.
Zadnja revizija drajvera je izbacena pitaj boga kada i boli ih da ne kazem sta da izbacuju nove.

gledao sam za drajvere na netu i nema nista novije.nasao sam neke stare.uzmi slobodno leadtek.softver je ODLICAN jedino ako ti nesmeta da za svaki(odnosno kanal koji hoces da gledas)moras da stisnes tipku "mute".Meni licno to nesmeta,cak je po nekad i korisno u kasnim satima> :eyebrows:

Da da da spice platinum... :)
Slazem se da se navikne covek na problem ali ipak...
Ma to je neka banalna stvar za koju osecam da treba iskuckati 5 linija koda i srediti nego ovi u creative-u mrcine.

Pa kako da ne, jedno vreme sam drzao ukljucenu integrsanu zvucnu ali mi se srce cepalo dok je live blejao.

Poslednja izmena:
Odkako sam stavio live-24,samo jednom mi je palo na pamet da ponovo podignem drajvere za integrisanu zvucnu.umalo se nisam slogirao.najace je sto mi je brat kukao danima kako nesto nije uredu sa kompom da mu seku programi(posto komponuje muziku finale2005 ...)a ja cutim i kuliram.reko neznam sta je.kasnije sam mu naravno rekao i vratio zvucnu.ako neko od vas naleti na noviji drajvere nek posalje poruku na pm.

CamBieL je napisao(la):
Ah da, zaboravih i Asus... mnogi mi se zale da ima problema sa originalnim drajverima...
Ne žale se mnogi, nego se žale svi. I nije problem samo sa drajverima (s njima ponajmanje) nego sa celokupnim softverom koji uz Asus dolazi (kažu da jedino onaj program za video nadzor vredi).

Ali, uz Philips generičke drajvere i Fly 2000 TV Asus je jedna od boljih kupovina.

otogrunt je napisao(la):
Dobro da se neko setio Fly 2000 TV.
Jedino što meni zaista nedostaje na Fly 2000 TV je to što nema time shifting. To, i potpuna podrška za daljinac za moju TV karticu (radi i sad praktično sve, osim što ne mogu daljincem da palim i gasim TV) i - bio bi savršen.

Leadtek definitivno. I batali drugi software njihov je odlican. Imas najnoviju verziju na sajtu skini i nove drivere. Probaj neces se pokajati!
Ako ti ne smeta da je polovna probaj da nadjes polovan Cinergy400 on ti je tu oko 50e al nema radio. On ima ubedljivo najbolji prijem mada mu je software malo sporiji od leadteka.

Vrh Dno