Šta je novo?

Tv Fm 7130

neci

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
309
Imam TV FM kartu Philips 7130.
Interesuje me da li je ikako moguce doci do nekog normalnog software-a, novijeg, jer je ovaj koji mi je na CD koji ide uz karticu neverovatno glup.

Ne mogu cak da setujem ni Teletext.

Ako neko zna nek posalje link ili vec sta!

Hvala

Imas ChrisTV, odlican pogram, (sve rad, zvuk, snimanje.....)

i imas DScaler program sa vrhunskom slikom ali najkompikovaniji program na svetu, milion podesavanja sto se tice ulaza-izlaza, snimanja, raznih filtera za kvalitet slike.....
mozes cak i da gledas skremblovane kanale ako si na sbb mrezi.

U principu ako ces samo gledati onda je dscaler strava, namestis ga i radice kao bog.
Ali ako hoces da snimas nesto, desice ti se da jednom snimi bez zvuka, drug put sa zvukom, jednom u divx format (koji si namestio u opcijama) sledeci put ce to zaboraviti itd.
Ali kazem, za gledanje je STRAVA.

Da ne bih otvarao novu temu postavicu moje pitanje ovde jer je ista kartica u pitanju.

E ovako,da krenem sa mojim problemom.
Imam TV karticu Intex TV card 7130 i naravno problem sa njom. Sve drajvere sam dobro instalirao, sa malim kablicem sam premostio zvuk sa TV na zvucnu karticu ali nemam zvuka kad mi dzek od zvucnika ukljucen u zvucnu. Zvuk postoji kad taj isti dzek spojim u TV karticu. Na sve moguce nacine sam pokusavao da premostim te dve kartice i spojim ih ali ne ide.Gde treba da spojim kabl za premoscavanje,u koje dzekove. Po nekoj mojoj logici na TV karti treba da je spojen sa Audio OUT (zeleni dzek) a na zvucnoj treba da je spojen u Audio IN (roze dzek).Inace sve moguce i nemoguce kombinacije prespajanja sam probao. Da li neko ima ideju sta i kako?
Inace ploca je Gigabyte Intel 945 S series, zvucna je integrisana Realtek i Win XP sa SP 2 je instaliran.
Hvala u napred.

Audio IN je obicno plave boje.

Za Philips 7130 čipset mislim da postoje generički drajveri, tako da ako neko nije zadovoljan slikom može i njih probati. Znam da rade sa starijim karticama sa Analognim tunerima, ne znam da li rade sa novijim karticama. Inače za podržane kartice daleko najbolji softver koji sam probao je GB-PVR. Obavezno probajte, Chris TV je smijurija u odnosu na ovaj program. Za starije Philips Sa 713X kartice kažu da je FLY 2000 TV dobar program.

Jeste, Fly2000 TV i generički Philips drajver su najbolja kombinacija za te kartice (ja imam 7135).

Poslednja izmena:
Skinuo sam i probao sa FLY2000 TV ali opet ista situacija sa zvukom.Gde mogu da skinem genericke drajvere?

Ne verujem da će ti novi drajveri pomoći pri rešavanju tog problema sa zvukom... A da probaš da izlaz sa TV kartice (taj u koji može da ide zvučnik) spojiš na Line In na zvučnoj? Ako si zaista sve moguće isprobao sasvim je moguće da unutrašnji "izlaz" za zvuk na TV kartici jednostavno nije ispravan (proveri i da nije kablić u prekidu). Inače, meni je Asus kartica spojena tako što je unutar kompa malim kablićem kartica spojena na CD ulaz na zvučnoj (koji je nepotreban za CD jer ide preko digitalnog, bez kablića).

Generički drajver može se skinuti sa sajta proizvođača programa Fly2000 TV.

Poslednja izmena:
Imam TV karticu Intex TV card 7130 i problem sa daljinskim. Sve ostalo radi ok. Instalirani drajeveri sa cd-a podesen daljinski sa 32 tastera, baterije u redu, prijemnik prikacen ali ne funkcionise. Da li je neko imao slicnih problema i kako ih resiti?

Nazad
Vrh Dno