Šta je novo?

Kućna multimedija TV do 400e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Lucic

Cenjen
Učlanjen(a)
20.05.2022
Poena
110
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X & DeepCool AG 400 BK
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550-PLUS
RAM
Kingston Fury Renegade 2x8GB 3200Mhz CL16
GPU
PowerColor RX 6800 Fighter
Storage
Kingston KC3000 1TB & Kingston Fury Renegade 1TB
Zvuk
Redragon Darknets GS570 BT & HyperX Cloud 2 Red
PSU
Asus ROG Strix 750W Gold
Kućište
Asus TUF Gaming GT301 & Asus TUF Gaming TR120 x3
Monitor
DELL S2522HG
Miš & tastatura
Razer Viper V3 HS & DarkProject Terra Nova
Ostale periferije
LG 43UQ81003LB TV
Laptop
Acer Aspire ES1-532G-C5TE
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 8GB/256GB & Samsung Galaxy A50 4GB/128GB
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm
Samsung Galaxy Buds Live
Steam
https://steamcommunity.com/id/AleksaLucic/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Zdravo svima, došlo je vreme da se stari TV zameni jer su mu led diode počele slabiti po drugi put i zbog toga na određenim mestima slika bude tamnija što bode oči. Bez obzira što je TV kupljen pre par godina, po meni je još uvek ok i ne bih ga menjao da nema problema sa diodama. U pitanju je neki Grundig 1080p od 32" (mislim da je u pitanju VLE 6621 BP ili 5000 nešto) kupljen 2016 i tada je plaćen oko 45.000 dinara tj. oko 400e. Voleo bih da novi TV ima 43" i da ne košta više od 50.000 dinara nikako. Svestan sam da sa tom cenom dolaze i određeni kompromisi ali bih želeo da izvučem najviše što se može dobiti. TV se retko gleda sa strane tako da mogu doći i VA paneli u obzir. Što se tiče OS-a, nije mi toliko bitno da li je VIDAA, Tizen ili Android iako znam da je Android OS najbolji, uglavnom mi je bitno da imam YouTube. Gledao sam par televizora, ali mi je opet potrebna vaša pomoć jer nisam nešto siguran koji bih trebao da izaberem.
Neki od mojih izbora su:
1. Hisense 43A7GQ - zanima me kakav je kvalitet slike i izrade generalno jer sam čuo da se svetlo od led dioda prelama preko rama televizora, da li ima probleme sa HDR-om kad se poveže na MTS box?
2. Samsung UE43AU7172UXXH
3. Philips 43PUS7906
4. Hisense 43A63H
Televizore sam poređao po kvalitetu specifikacija sa "papira" i uz pomoć benchmark videa.
Na Hisense televizore se dobija 5 godina garancije, a na ostale 2 godine.
Možete mi predložiti i druge televizore, ali da ne budu sa KP-a!
Najbitniji mi je kvalitet slike, pa onda sve ostalo.

Poslednja izmena:
Fox 50WOS620D za 39490 ili Hisense 50A6BG za 49490. A i nisam baš siguran da je android najbolji OS za TV.

Fox 50WOS620D za 39490 ili Hisense 50A6BG za 49490. A i nisam baš siguran da je android najbolji OS za TV.
Fox 43WOS620D je daleko ispod određene cene tj. košta oko 27.000 i njega bih preskočio kao i VOX ili Teslu.
Što se tiče Hisensa, video sam i taj model ali sam pored njega izabrao ipak 43A7GQ jer je na papiru bolji, samo me zanima kakav je u praksi jer sam čuo da je dosta ljudi imalo problema sa njim oko HDR-a, svetlo od dioda probija preko rama...Inače na A7G se dobija 5 godina garancije.
Koji je po tebi OS za TV bolji?

WebOS, Tizen, Android (zavisi od implementacije proizvođača tv-a).

WebOS, Tizen, Android (zavisi od implementacije proizvođača tv-a).
Mislio sam na Philipsovu implementaciju Android OS.
Inače našao sam još ova dva TV-a, šta misliš koji je bolji:
LG 43UQ81003LB - 2022
LG 43NANO753PA - 2021
Koliko sam uspeo da vidim oba imaju IPS panele.
Takodje video sam da su kod nekih televizora led diode postavljene oko TV-a tj. imaju Edge Led, a neki Direct Led, pa me zanima je l ima neke vece razlike?

Skoro sam ima slicnu nedoumicu i posle malo gledanja recenzija i raspitivanja dosao do zakljucka da je Hisense najbolja opcija za dati novac.
Imam drugara koji je promoter za Sony i on me takodje usmerio prema Hisense-u i to iskljucivo serija 7 koja se izuzetno dobro pokazala.
Naravno rekao mi je da je Sony bolji ali i daleko skuplji pa je Hisense bio logican izbor.Inace Hisense i TLC su najjace Kineske marke cije se fabrike prostiru na po par kilometara.
Uzeo sam 55 koji je i Benchmark predstavio u recenzijama i jako sam zadovoljan kako slikom tako i zvukom on me izasao negde oko 500e.Pre njega sam imao LG i Teslu i sa oba sam bio zadovoljan ali ovaj je sad daleko bolji u svakom smislu,naravno mnogo je sve to napredovalo u zadnjih 6-7 god pa je razlika ocigledna.
Imam trenutno i Fox 43 star 2 godine i on stvarno nije ni blizu Hisense-a.
Vidaa mi je takodje ok i jako pregledna za snalazenje.
I da ovo sad sve ne lici na reklamu po iskustvu koje sam stekao u okviru moje porodice imali smo svih modela LCD televizora sem Sony i shvatio sam da sad nista nije trajno kao pre i da svaki TV posle isteka garancije pocinje da zeza i da se kvari pa zato nisam zeleo da uzimam nista preko 500-600e i bez garancije od bar 5 godina.

@mrdule Hvala na toliko opsežnoj replici. I meni je Hisense 43A7GQ bio prvi izbor, najviše zbog qled ekrana i garancije koji su mi bitniji nego OS, ali sam posle istraživanja na internetu i najviše po benchmark forumu promenio mišljenje jer sam čuo da je par ljudi imalo problema sa HDR-om na Iris-u (koji i sam koristim), da se boje ne mogu namestiti lepo, da svetlost od led dioda probija preko rama TV-a itd... Takođe ne znam koji se panel dobija na 43" (čuo sam da je do 43" VA, a preko IPS ali ne znam koliko je to istina), pa sam na kraju odlučio da ne rizikujem. Sad su mi u opticaju gore pomenuti LG televizori koji takođe imaju 5 godina garancije, a uz to i valjda bolji WebOS.

Nazad
Vrh Dno