Šta je novo?

TV Cl modul

pixi0705

Poštovan
Učlanjen(a)
28.04.2017
Poena
51
Pozdrav koristim kablovsku televiziju.
Kupio sam novi TV i ima Tjuner DVB-T/T2/C/S/S2 (TESLA televizor lcd 32S306BH)
ali kad hocu da gledam digitalne programe ne prikazuje sliku i pise na ekranu "NEMA Cl modul"
pa sad jel ja treba da nabavim taj Cl modul ili mogu na neki drugi nacin da prikazem sliku, i ako treba gde mogu da nabavim taj Cl modul.
Hvala.

Moras da nabavis ci modul, mislim da operateri daju besplatno uz pretplatu

Sent from my D6503 using Tapatalk

Proveri prvo da li tvoj kablovski operater kodira kanale, obično puste 10-tak ovih naših džabaka a ostalo je kodirano, CI modul (u laptop svetu to se zove PCMCIA kartica) sadrži ključeve za dekodiranje kanala. Trebalo bi da vidiš nešto od kanala ali to opet zavisi od operatera, ne mora tako da bude.

Ako nećeš CI modul, može se verovatno uzeti neki STB koji ti opet daje kablovski operater, potpišeš ugovor za digitalni paket i biraj CI ili STB.

Taj tv ima DVB-T2, DVB-C, DVB-S2 tunere.
Dakle sigurno moze sa kablovskog sistema da prima signal digitalnih kanala ako nisu kodirani i to preko DVB-C tujenra.

Ako ima neko podesavanje zemlje stavi Nemacka ili neku od sssr- baltickih zemalja (Litvanija, Letonija...).
Skeniraj ponovo sve kablovske kanale, dobro vodi racuna da namestis da skenira sa kabla a ne sa antene.

Ako imas nekodiranih digitalnih kanala trebalo bi da ih vidis.

Da nisi nesto cackao u podesavanjima pa razdesio dok ti trazi CI modul?

Koji kablovski operater?

Nije nista razdesio, to je normalno obavestenje od TV-a kada pusti kodiran kanal a nema nista i CI slotu ;)

Meni na kodiranim kanalima za koje nemam u ponudi u mom paketu ispisuje da nemam pristup i ne spominje se u poruci (prozoru) na ekranu CI modul?

Meni poruka da nema CI modula se pojavljuje na ekranu kad nije uboden CI modul. Ide LG logo i ispod textualna poruka.

Moze li se kontra okrenuti CI modul? Pitam jer vidim da ima isti raspored konektora a ne experimentise mi se na mom tv...

zavisi od TV koju ce poruku da prikaze.
kontra ne bi trebalo da moze, bar ne do kraja, jedino cekicem...

Ne može kontra da se okrene osim na silu :)

Tu poruku dobijaš ako pokušavate da gledaš programe koji se plaćaju bez plaćanja ;)

Znači treba ti cam za koji se moraš obratiti provajderu.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno