Šta je novo?

TV Card + D3 SBB + Win7 + WMC= Da li je to moguce u Srbiji?

joza

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
309
Pozdrav, gledajuci stanje interneta na ADSL-u, pozeleh pre neki dan da predjem na SBB i za iste pare uzivam u 4 Mb/s ,) i kako to obicno biva papir u ruke i krene racunica:
1. posto SBB daje modem sa jednim lan portom treba nabaviti neki ruter za deljenje interneta (resenje: TL-WR340G 54Mb/s Wireless Router)
2. odma kod dvojke sam stao :mad: treba mi TV tjuner koji ce podrzati TV kanale u D3 kvalitetu i to sve na win7 (x86, x64) ...

Molio bih iskustva vezana za TV tjuner koji ovo moze da podrzi a pritom ga ima u Srbiji :) Hvala

D3 "kvalitet"? Pa covece to je obicna digitalna televizija za sad, bilo koji tuner sa digitalnim ulazom je dovoljan. E sad kad predju na HDTV to vec ne znam, iskreno ne znam za tuner koji podrzava HD signal? (neko?)
Veci problem je ustvari koristiti media centar! Ja sam bez problema koristio WinTV (koji ide uz moju TV karticu) ali ne mogu da nadjem kanale u Media Centru kad je D3 povezan na digitalni ulaz :( Ne znam sta je u pitanju..
(u sustini kad je vezan na ditigalni WMC treba da nadje samo jedan kanal S37 ili S36 gde je signal D3 dekodera a preko dekodera se menjaju signali, ali ovaj ne nalazi ;(

Da D3 nije problem , problem je pre svega vezan za Win7 podrsku, nisi mi rekao koju karticu koristis i na kom operativnom sistemu. Zato i pitam ljude koje kartice imaju i kako im sve to sljaka :)

Pricam za Win7. Imam Hauppauge PVR3000 cini mi se, ali isto vazi za sve Hauppauge kartice. Znaci njihov app radi u Win7 ali ne radi pod WMC-om :( tj. ne nalazi kanale.

eh da... Hauppauge. Zbog njega se nalazi u naslovu teme Srbija :D
http://www.hauppauge.com/site/products/data_hvr1600.html
ovo da mogu da kupim kod nas ne bi ni otvarao temu, ako me razumes, nego nam ostaje Leadtek, Kworld, Asus ... koje nemaju ni W od Win7 podrske :mad: nego sve to ide koliko sam razumeo pomocu stapa i kanapa pa ako proradi svi slave :D

sto se tice tvoje kartice nadjoh ovo
http://www.hauppauge.co.uk/site/products/win7info.html
dole u spisku pise da podrzava win7 WMC pa mi javi da li je proradilo ako vec nisi to probao :)

Ja sam odavno kupio ovu moju kod nas - tad je nije bilo tesko naci uopste.
Sta da probam? Pa probao sam da je koristim u WMC, kartica "radi" ali ne nalazi nijedan kanal! (a treba tacno jedan - a i ne znam kako da ubacim kanal rucno u WMC?)

OK probacu... mada uz Win7 dolaze driveri za ovu karticu!

Win7 dolazi sa najnovijim driverima koji su na sajtu, tako da nema razlike. Znaci WMC ne nalazi nijedan kanal!

D3 i Windows media center su malo besmislena kombinacija. Da bi koristio D3 moras koristiti njihov risiver, koji ima samo analogni izlaz, sto znaci da ti ne treba kartica sa digitalnim tjunerom vec klasicna. Menjanje kanala se vrsi na samom risiveru, tako da ti je u sustini i nebitno kakav je tjuner, treba ti samo s-video ili kompozitni ulaz na tv tjuneru. Kako ces na racunaru samo gledati sliku sa ulaza tv kartice, bez mogucnosti menjanja kanala i slicno, ne vidim zasto bi se uopste koristio Meda centar.

D3 risiver ima i analogni i digitalni izlaz - ako koristis analogni izlaz onda bez problema mozes koristiti WMC i na njemu menjas kanale - ali su analogni.
Ako koristis digitalni, onda menjas na risiveru, WMC ne radi jer ne prepoznaje nijedan kanal, ali imas digitalnu sliku.

A koji risiver imas?koliko sam video,sbb-ov echolite risiver ima samo analogni izlaz p reko scarta,nige nema dvb-t na izlazu,nema dvi niti hdmi.

i ja mislim da D3 ima samo analogni, pri cemu se gubi smisao njegovog koriscenja jer bih rekao da su kod sbba bolji analogni kanali od digitalnih zbog prevelike 'kompresije' (nagurali gomilu digitalnih i oborili im bitrate a to na srecu ne mogu kod analognih)
iz istog razloga je po meni njihov hdtv 'sumnjivog' kvaliteta

Ne zna koji je, onaj obican koji se dobijao pre godinu dana :D Ima sigurno i digitalni i analogni coax izlaz! Nego retko ko je koristio digitalni jer nisu znali da treba da se nadje kanal S36/S37 samo i to je to - inace radi! A siguran sam da je digitalan jer je bolja slika (mislim.. koliko je to moguce doduse).
Drugo siguran sam jer imam samo listu digitalnih kanala - dok kad koristim drugi (analogni izlaz) onda imam sve analogne kanale, kojih ima VISHE.
Scart ne koristim jer ga nemam na kompu :D

Za SBB HD ne znam - to jos uvek nemam, niti su mi ista pominjali.

tja, pa mi mislimo na ethernet izlaz. to je sve analogno samo sto je 'digitalni' prethodno bio digitalan.
i to ti je jos gora varijanta od kompozitnog ili RGB scarta.
taj 'digitalni' coax je isto ono sto je ZX48K ili C64 davao, ako sam te dobro shvatio.

tja, pa mi mislimo na ethernet izlaz.[/quoote]
Kakav ethernet izlaz za TV? :D To jos nisam cuo da ima cak ni za config nekih TV-a ;)

to je sve analogno samo sto je 'digitalni' prethodno bio digitalan.
i to ti je jos gora varijanta od kompozitnog ili RGB scarta.
taj 'digitalni' coax je isto ono sto je ZX48K ili C64 davao, ako sam te dobro shvatio.
Nemam pojma sta si ti mislio ali moja kartica:
http://www.hauppauge.co.uk/site/products/data_hvr3000.html
ima analogni ulaz, DVB-T digitalni i DVB-S digitalni ulaz. Ja koristim DVB-T. Ako to tebi nije dovoljno digitalno (a vishe sa nasim kanalima i neces dobiti sigurno) - izvoli objasni i napravi nesto bolje.

ma cekaj o cemu ti pricas? prvo si govorio kako njihov settopbox/risiver ima digitalni izlaz a sad pricas o nekoj tvkartici i kakve veze ima DVB-T sa kablovskom?

ono sto bi ja hteo je 'desifrovan ethernet', ali ne daju..

naravno da ne mislim na 'QAM koaksijalni prolaz' to vec imamo u samom kablu..

ps.
jel ima tvoja kartica CI slot i jel imas NDS cam modul?

Poslednja izmena:
ma cekaj o cemu ti pricas? prvo si govorio kako njihov settopbox/risiver ima digitalni izlaz a sad pricas o nekoj tvkartici i kakve veze ima DVB-T sa kablovskom?
DVB-T ulaz na kartici trazi drugaciji izlaz iz risivera - ne mogu da prikacim recimo analogni iz risivera na njega (dobijam nista). Zato ti kazem da risiver ima digitalni izlaz.

ono sto bi ja hteo je 'desifrovan ethernet', ali ne daju..
jel ima tvoja kartica CI slot i jel imas NDS cam modul?
U oba slucaja nemam pojma o cemu pricas.

Ne zna koji je, onaj obican koji se dobijao pre godinu dana :D Ima sigurno i digitalni i analogni coax izlaz! Nego retko ko je koristio digitalni jer nisu znali da treba da se nadje kanal S36/S37 samo i to je to - inace radi! A siguran sam da je digitalan jer je bolja slika (mislim.. koliko je to moguce doduse).
Drugo siguran sam jer imam samo listu digitalnih kanala - dok kad koristim drugi (analogni izlaz) onda imam sve analogne kanale, kojih ima VISHE.
Scart ne koristim jer ga nemam na kompu :D

Za SBB HD ne znam - to jos uvek nemam, niti su mi ista pominjali.
Provereno nema.Evo citat sa SBB-ovg sajta za Echolite risiver koji se dobija uz D3:

Dekoder je kompaktan, dimenzija 29x22x5 cm. Poseduje dva SCART izlaza (TV, VCR), kompozitni video RCA izlaz, stereo RCA i SPDIF audio izlaze kao i RF antenski izlaz. Prisutan je i RF loop izlaz, na kome se prosleđuje signal sa RF ulaza. Podržava 16:9 i 4:3 formate slike. Dekoder ima EPG do 7 dana unapred, sa mogućnošću postavljanja podsetnika za odabrane emisije. Moguće je kreiranje liste omiljenih kanala. Uz dekoder dolazi odgovarajući daljinski upravljač sa svim potrebnim komandama.

Znaci imas dva analogna SCART izlaza, imas komozitni audio i video izlaz(RCA) i digitalni izlaz za zvuk, kao i RF antenski izlaz kao najgore resenje ako kacis risiver na uredjaj koji nema ni SCART ni RCA. RF loop izlaz samo prosledjuje analogni signal sa kabla, znaci ne daje dekodiranu sliku.Osim SPDIF za zvuk, ovaj risiver nema nikakav digitalni izlaz. Najbolja varijanta bi ti bila kupovina SCART na S-video+RCA adaptera pa sa njega vodjenje slike putem s-video kabla, a zvuka putem RCA do odgovrajucih ulaza na tv kartici. Digitalni tv tjuner koji tvoja kartica poseduje ne sluzi nicemu uz D3. On bi u stvari trebalo da obavlja ulogu risivera, ali posto on nije uradjen po DVB-C(digital video broadcast-cable) standardu vec po DVB-T, ne mozes ga koristiti za to. Cak i da imas DVB-C kompatibilan tjuner, trebao bi ti CI slot da u njega ubacis karticu koja se nalazi u D3 risiveru, a koja je opet zakljucana na koriscenje iskljucivo u risiveru koji SBB daje tako da opet nista ne bio dobio.

Poslednja izmena:
Ako sam ja dobro razumeo ovo vase pisanije :) treba mi bilo koji TV tjuner sa s-video ulazom i adapter scart to s-video da bi gledao SBB na kompu.
Stim da mi teba kartica koja ima drajvere za Win7 (32&64) ako neko poseduje takvu zamolio bih da mi da pun naziv (bitno je da moze kod nas sa se kupi)

Nazad
Vrh Dno