Šta je novo?

Kućna multimedija TV 65"

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Dakii

Cenjen
Učlanjen(a)
20.04.2017
Poena
185
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra
Da li ima neki ok model tv-a od 65" u ceni tu od 60 000 do 80 000 din. TV mi treba za dnevnu, cisto nekad neki film da se odgleda, iskreno vise ce skupljati prasinu nego sto ce se gledati.
Imam fireTV tako da smart pitanje sam resio, gledace se pravo pa me uglovi gledanja bas nesto i ne zanimaju.
Bitno mi je ulozone dobijeno za te novce i ta velicina od 65", naravno ne ocekujem neki kvalitet za te pare al samo da je malo pristojan za gledanje. Ako je neko skoro uzimao ili ima konkretan savet koji tv i model da kupim hvala unapred.

TCL P715
Samsung AU serija
Philips 65pus 7600 serija

Mada pošto imaš već fireTV, išao bih ili na Samsung ili na Philips.

Nemam vremena da ozbiljnije i duže pogledam ako si zainteresovan izašla je nova hisense 65E7HQ serija pa proveri i to.5 godina garancija još uvek.Ako su specifikacije tačne 3x2.1 HDMI, EARC, ALLM, VRR...

Samo proveriti da li Hisense i dalje ima krš procesiranje slike. Na U7QF je loše, a toliko hvaljen.

Hvala svima na izdvojenom vremenu za odgovore, popisacu te modele sto ste mi predlozili pa cu lagano da ih ispregledam.

Игром случаја гледам и ја 65" тв. Филмове гледам на пројектору, треба за тв канале, сервисе и понеку серију. Хисенсе изгледа нема подршку за неке апликације, попут хбо макс. Поменути "лг" фокс кажу да је много лош са хдр материјалом. Олед не бих ни разматрао, није за филмове, не бих да бринем за статички део слике.
Постоји ли нешто пристојно са 5 год гаранције до/око 600е? Хвала.

U tom rangu cena moraš da budeš spreman na veće kompomise, ako imaš previsoka očekivanja ni sa jednim tv-om nećeš biti zadovoljan. Ako gledaš IPS panel, tu je kontrast uglavnom loš i češće je probijanje osvetljenja ali dobri su uglovi gledanja, ako gledaš VA tu je dobar kontrast al uglovi gledanja su loši. Ja imam pomenuti hisense (55 u7qf) i generalno sam zadovoljan, al ako ga uporediš sa skupljim modelima onda vidiš sve njegove mane. Srećom nemam često priliku da gledam skuplje modele 😁.
Pošto ti je TV više za gledanje tv kanala onda probaš da nađeš neki Samsung, LG ili eventualno Philips, mada 65tica za 600e je izazov naći nešto korektno.

Капирам, зато и питам за неки предлог. Пре бих већи новац уложио у бољи пројектор него тв. Фокс деловао занимљиво али штета ако је хдр неупотребљив. Дајте предлог и за преко 600е, до 700-800е макс.

E malopre sam bio da ga uzmem, sutra cu ga okaciti na zid i cackati ga.
Zena mi na poslu a klinac 3 god sve bi da cacka pa ako se uspava mozda ga i posle budem malo drndao a iskreno vrtim se oko kutije kao malo dete :) , uglavnom javljam utiske.

Ne znam što se HDR i ova cena stavljaju u istu rečenicu. Koji crni HDR za 65 tv i 600-800e 😀

Јесте, али та опција на неким моделима постоји и прави проблеме. Не може да се искључи када се користи апликација са хдр. Иста прича како већина ставља комп звучнике и добар звук у истој реченици.

Makar kod nas može da se nadje materijal koji nije HDR i mirna glava.

Која поента тв и функција? Добар материјал се набавља за пројектор. На тв треба да функционише необавезно гледање тв програма и стрим сервиса. Не можеш купити 65" добар, не-смарт тв па додати андроид бокс нпр јер их нема. Поред тв од 90-100к дин ако треба и додатни бокс, чему...

Ja lično preferiram Android smart platformu, tako da bih i za svaki tv koji nema Android uzeo box. Tivimate može samo na Android, a meni je on obavezan.

Problem sa tim jeftinijim televizorima i hdr-om je što oni nemaju dovoljnu svetlinu panela da bi mogli da isporuče dobar hdr prikaz. Uglavnom je neka max svetlina ovih tv-a nekih 350-400cd/m2 što nije dovoljno za hdr prikaz.
Ovaj moj hisense ima deklarisanu max svetlinu od dobrih 700cd/m2 , ali to u nekim modovima, u praksi je to max 500cd/m2 u movie modu (koji je najtačniji sa bojama).

E malopre sam bio da ga uzmem, sutra cu ga okaciti na zid i cackati ga.
Zena mi na poslu a klinac 3 god sve bi da cacka pa ako se uspava mozda ga i posle budem malo drndao a iskreno vrtim se oko kutije kao malo dete :) , uglavnom javljam utiske.
Неки утисак? Реци ми, струјни кабл излази из тв или постоји утичница за кабл?

Meni je iskreno super, danas sam ga oko 21h postavio i sad ga cackam, prvo sto je ogroman tv sto mi se svidja, kad ga budem okacio na zid mislim da ce biti jos bolje, slika mi je ok na kablovskoj, iskreno za te pare prstalica tv.
Sad drndam ove aplikacije ostalo mi jos hbo max da namestim, trenutno mi izbacuje da nije podrzan, Disney Turska radi, YT Turska radi...Prime Poljska cu kasnije da aktiviram
Mislim da su retki iz kojih izlazi kabl, na ovom ima uticnica.

Vrh Dno