Šta je novo?

Kućna multimedija TV 65'' ili 75''

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

nixonm

Poštovan
Učlanjen(a)
29.03.2017
Poena
52
Pozdrav postovani forumasi,

Razmisljam da kupim TV, budzet negde do 130.000 din.

Dvoumim se izmedju nekog UHD LED TV-a od 75'' ili mozda neki za nijansu kvalitetniji tipa LG Nano Cell od 65''.
Ono sto me brine je daljina sa koje cu gledati (3-4 metara) pa nisam siguran da li ce 65'' biti dovoljno/zadovoljavajuce.

Svaki savet je dobrodosao, hvala.

Ne mogu da ti pomognem sa savetom sta da kupis, ali evo da kazem rec dve ...
Ja imam 65" evo vec trecu godinu i vec gledam da predjem na 75", gledam tv sa 3,5-4 metra udaljenosti, pre njega sam imao 47" i bilo je lepa razlika, predpostavljam da ce biti manja razlika izmedju 65 i 75".
Brat me zeza kaze ja sve sto sam stariji kupujem sve veci tv, kaze mi, a sta mislis da proveris vid i kupis naocare umesto sto svakih par godina kupujes sve veci tv 😁
Ja se vodim onim da televizor i plata nikad ne mogu da budu peveliki 😇

Pozdrav postovani forumasi,

Razmisljam da kupim TV, budzet negde do 130.000 din.

Dvoumim se izmedju nekog UHD LED TV-a od 75'' ili mozda neki za nijansu kvalitetniji tipa LG Nano Cell od 65''.
Ono sto me brine je daljina sa koje cu gledati (3-4 metara) pa nisam siguran da li ce 65'' biti dovoljno/zadovoljavajuce.

Svaki savet je dobrodosao, hvala.
Tesko da ce ti iko na ovom forumu preporuciti Nano Cell. Od LG-a sto valja (citaj OLED) budzet ne dobacuje.

Ispod c815 65" ne bih isao. Verovatno ima i nesto komparabilno od Hisense-a, mada mene odbija OS na Hisense-u. Zavisi sta zelis da gledas i sta ti treba od aplikacija.

Tesko da ce ti iko na ovom forumu preporuciti Nano Cell. Od LG-a sto valja (citaj OLED) budzet ne dobacuje.

Ispod c815 65" ne bih isao. Verovatno ima i nesto komparabilno od Hisense-a, mada mene odbija OS na Hisense-u. Zavisi sta zelis da gledas i sta ti treba od aplikacija.
Da, OLED je nazalost, van budzetskog domasaja.

Sto se tice aplikacija nisam previse zahtevan, trenutno mi je Netflix jedino potreban.
Cini mi se da je LG-ev OS jedan od boljih, opet ukusi su razliciti.
Pogledacu po forumu malo kakva su misljenja za Nano Cell.

Ja sam isto u potrazi za novim tv-om za dnevnu sobu...i gledam te ekrane malo vecih dimenzija..isto bih gledao sa nekih 4-5 metara, napredovala je sad ta tehnologija ekrana i sada bez ikakvih problema mozes da gledas sa blize distance veci ekran
Vezano za izbor tv-a...jedina serija koja valja od LG Nanocella po mom misljenju i raznoraznim testovima
koje sam gledao i citao zadnjih dana je upravo ova poslednja iz 2021 godine ,
jedina mana je sto smo mi uvek zadnja rupa na svirali i jos uvek nisu sve uvezli u Srbiju i ne znaju kada ce, iako su ti modeli objavljeni jos u martu mesecu i po Evropi i USA se vec masovno i prodaju...Bas sam se prekjuce raspitivao kad ce stici i kod nas i za sad je informacija da nemaju informacije :D
Ja sam iskreno odlucio da na to strpljivo cekam.. i nekako ocekujem krajem leta da ce i kod nas da uvezu.
Videcu svakako u medjuvremenu da kontaktiram direktnog uvoznika saznao sam ko je pa da vidim sta se ceka..Nisu mi bas najjasniji i taj njihov nacin poslovanja..
Pogotovo imajuci u obzir informaciju kolko znam da je predstavnistvo LG za srbiju zapravo LG Hungary u Budimpesti tj Madjarskoj...
A tamo se vec uveliko prodaju ti novi Nano Cell modeli tako da ne kontam sta je onda problem odraditi uvoz tih modela..
Nije mi jasno zasto jos uvek ovi nasi nisu to sve uvezli i sta cekaju...Nesto previse oni kalkulisu verovatno...a procitah bas skoro na Benchmark Jutub kanalu da se zapravo jako dobro prodaju ovi skuplji modeli i da se sigurno proda 200-300 komada mesecno... Tako da mi zaista nisu jasni sto ne uvezu vec jednom te nove modele i sta cekaju..
Ta zadnja serija nano cella iz 2021 je jedina koja moze da se priblizi i poredi sa oled tehnologijom po kvalitetu slike i slicno..
Razmisljao sam prvobitno i o OLEDU ali jednostavno ne bih da rizikujem sa kupovinom OLED-a zbog burn in-a..
juce sam se bas raspitivao detaljno oko svega toga, i nazalost smislili su da garantni list ne pokriva burn in... i tu onda nema pomoci..
kada se to dogodi moras odmah nov tv da kupis... bezveze... Jednostavno,preveliki rizik za tako veliku svotu novca koja se trazi...i ne bih da rizikujem.
Pogotovo citajuci utiske kupaca sirom sveta kojima se burn in desio vec posle par meseci NORMALNOG koriscenja dakle nisu nista radili sto ne treba...
Citao sam naravno sta sve utice na burn in problem, dugotrajni prikaz staticne slike i slicno ali dosta ljudi se javlja koji skroz normalno koriste tv i opet su dobili burn in problem
u relativno kratkom vremenskom periodu... Navodno po nekim zadnjim testovima zivotni vek oleda bi trebao biti negde oko 4-5 godina...
ali opet kazem meni je to sve licno preveliki rizik i ko hoce neka kupi, ali ja se drzim ove zadnje serije nano cella u mom odabiru tv-a. :)

Poslednja izmena:
Nasao sam dva modela Sony da valjaju jer zadovoljavaju sve potrebe , dakle iako imaju npr VA ekran taj jedan model je imao i X-Wide Angles to je jako bitno,
da moze da se gleda normalno iz svih uglova ,
zatim Full Array Local Dimming da bude dobar prikaz crne nocu kad se gledaju filmovi i jos svasta nesto od tih funkcija koje su mi bitne..kao npr da ima obavezno 4 hdmi porta i da je makar neki od njih 2.1 verzija, pa zatim da tv ima i anti-glare .. mozda sam ja doduse malo zahtevniji ali nadjoh na kraju taj jedan model iz 2020 godine sony da mi je isto odgovarao po karakteristikama dakle..
ali ispade na kraju opet ista stvar.. nema ga nigde na lageru u Srbiji trenutno :|

Nazad
Vrh Dno