Ja sam isto u potrazi za novim tv-om za dnevnu sobu...i gledam te ekrane malo vecih dimenzija..isto bih gledao sa nekih 4-5 metara, napredovala je sad ta tehnologija ekrana i sada bez ikakvih problema mozes da gledas sa blize distance veci ekran
Vezano za izbor tv-a...jedina serija koja valja od LG Nanocella po mom misljenju i raznoraznim testovima
koje sam gledao i citao zadnjih dana je upravo ova poslednja iz 2021 godine ,
jedina mana je sto smo mi uvek zadnja rupa na svirali i jos uvek nisu sve uvezli u Srbiju i ne znaju kada ce, iako su ti modeli objavljeni jos u martu mesecu i po Evropi i USA se vec masovno i prodaju...Bas sam se prekjuce raspitivao kad ce stici i kod nas i za sad je informacija da nemaju informacije

Ja sam iskreno odlucio da na to strpljivo cekam.. i nekako ocekujem krajem leta da ce i kod nas da uvezu.
Videcu svakako u medjuvremenu da kontaktiram direktnog uvoznika saznao sam ko je pa da vidim sta se ceka..Nisu mi bas najjasniji i taj njihov nacin poslovanja..
Pogotovo imajuci u obzir informaciju kolko znam da je predstavnistvo LG za srbiju zapravo LG Hungary u Budimpesti tj Madjarskoj...
A tamo se vec uveliko prodaju ti novi Nano Cell modeli tako da ne kontam sta je onda problem odraditi uvoz tih modela..
Nije mi jasno zasto jos uvek ovi nasi nisu to sve uvezli i sta cekaju...Nesto previse oni kalkulisu verovatno...a procitah bas skoro na Benchmark Jutub kanalu da se zapravo jako dobro prodaju ovi skuplji modeli i da se sigurno proda 200-300 komada mesecno... Tako da mi zaista nisu jasni sto ne uvezu vec jednom te nove modele i sta cekaju..
Ta zadnja serija nano cella iz 2021 je jedina koja moze da se priblizi i poredi sa oled tehnologijom po kvalitetu slike i slicno..
Razmisljao sam prvobitno i o OLEDU ali jednostavno ne bih da rizikujem sa kupovinom OLED-a zbog burn in-a..
juce sam se bas raspitivao detaljno oko svega toga, i nazalost smislili su da garantni list ne pokriva burn in... i tu onda nema pomoci..
kada se to dogodi moras odmah nov tv da kupis... bezveze... Jednostavno,preveliki rizik za tako veliku svotu novca koja se trazi...i ne bih da rizikujem.
Pogotovo citajuci utiske kupaca sirom sveta kojima se burn in desio vec posle par meseci NORMALNOG koriscenja dakle nisu nista radili sto ne treba...
Citao sam naravno sta sve utice na burn in problem, dugotrajni prikaz staticne slike i slicno ali dosta ljudi se javlja koji skroz normalno koriste tv i opet su dobili burn in problem
u relativno kratkom vremenskom periodu... Navodno po nekim zadnjim testovima zivotni vek oleda bi trebao biti negde oko 4-5 godina...
ali opet kazem meni je to sve licno preveliki rizik i ko hoce neka kupi, ali ja se drzim ove zadnje serije nano cella u mom odabiru tv-a.