Šta je novo?

Kućna multimedija TV 55", filmovi i PS5, do 700€

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

ikac222

Poznat
Učlanjen(a)
13.11.2021
Poena
25
Pozdrav. Menjam tv pa sam hteo uzeti nesto od ova 3 modela
1. LG 55NANO863PA
2. 55TCL C805
3. Hisense 55U7KQ
Tv koristim cesto za filmove i konzolu PS5.
e sad, neko hvali tcl a neko hisense a neko ih ocrni. O ovom nano nemam pojma nista, pa ako neko moze da da predlog. 😊
Hvala!

Tesko pitanje na koje jedino moze da se odgovori uzivo. Kad pogledas tv u radnji pa uporedis sta ti se vise svidja itd.
Po recenzijama C805 je sigurnija kupovina
Po ovome se vidi sve

Prilozi

• Screenshot_20240103_160637_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240103_160637_com.android.chrome.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Ma kakvi, ne daje mi se preko 1000e na oled, a iskreno, ni ne smeta mi bluming i to isijavanje crne boje. Imao sam teslu neki 43 model, nista ja tu nisam specijalno odusevljen ni razocaran, tako da sam hteo neko misljenje samo vezano za ove modela sta je najbolje u tom rangu.
Ovo su televizori do 700e
Kad već daješ 700 ispruži se za oled. Ako ti je odgovarao tesla onda će ti sigurno i jedan od ta dva u7kq ili tcl c805. Ja bih pre uzeo c805 jer je svetliji i google tv OS.

Bilo šta od glavnih igrača LG, Sony, Samsung. Neki kažu da i Philips valja ali sa njim se nisam susretao jer ga nema ovde gde živim.
Zavisi opet koji ti je budžet ali imaš tamo masu tema na forumu tokom crnog petka i sad praznika koji oled je mogao da se uzme.
LG b, c, g serije. Sony serija 80j pa na više, Samsung s90c.

Bilo šta od glavnih igrača LG, Sony, Samsung. Neki kažu da i Philips valja ali sa njim se nisam susretao jer ga nema ovde gde živim.
Zavisi opet koji ti je budžet ali imaš tamo masu tema na forumu tokom crnog petka i sad praznika koji oled je mogao da se uzme.
LG b, c, g serije. Sony serija 80j pa na više, Samsung s90c.
Verujem da su oled vrhunske masine, ako te ne usere burn-in. Nije tako skup B2 oko 950e ali na kp, a ne daje mi se bas taj novac tipu sa KP kojeg treba posle vijati za garanciju ako se nesto desi, a usput, u prodavnici su dosta skupi a i neki modeli nisu dostupni, a pored mojih 700e treba da se ispruzim jos 400e, Mozda cu uzeti, nekad, sada trenutno nisam u mogucnosti, a iskreno i ne bi dao 140-150 hiljada za televizor zbog jacih detalja i bluminga, koji realno ni ne primetim 😂. Tako da ja bi nesto do 700e, pa neki tv koji daje maximum za te pare.

Ne znam nikog ko ima burn in a imaju i decu i glupe kanale 8+ sati dnevno. Primetićeš kasnije sve to što si naveo. Tako sam i ja mislio kada sam kupovao prvi led tv. Ako ipak želiš za max 700e onda jedan od ta dva mini-led.

Moj savet druže ne bacaj pare za oled, velika je razlika a trenutno i sam kažeš da nisi spreman da se toliko opružiš. Po meni su sve to sitne razlike teško vidljive prosečnom korisniku.
2 godine već igram ps5 na moj LG 50UQ70003LB, slika je bukvalno perverzija, isto tako i za filmove a model je već star par godina.
U spavaćoj sobi gledam filmove na LG uh610v isto se perfektno vidi 4k. Ne znam koliko bi to bolje moglo, ali svakako da imam višak novca i ja bih kupio neku poslednju tehnologiju jer sam zaluđenik za iste. :D

Menjao bih 42" Panasonic plazmu za neki TV od 55". Glavna namena gledanje sporta (fudbal, tenis, košarka), PS5 i XSX. U užem izboru su TCL C805 i Hisense 55U8HQ. Hisense je oko 15000 dinara jeftiniji. Molim preporuku. :)

Menjao bih 42" Panasonic plazmu za neki TV od 55". Glavna namena gledanje sporta (fudbal, tenis, košarka), PS5 i XSX. U užem izboru su TCL C805 i Hisense 55U8HQ. Hisense je oko 15000 dinara jeftiniji. Molim preporuku. :)
Vredi možda štedeti dalje i uzeti LG 55OLEDC3?

Од наведених TCL је најбољи, плус има андроид. Филипс PUS 58" има колега, цркло му позадинско осветљење после 3 године.

@andro13, aman više, što se botovalo botovalo se, što je mnogo mnogo je. Gledalo ti se kroz prste jer si znao i da nudiš pandane iako se iz aviona vidi da imaš neke veze sa Philipsom, sad si se već okuražio pa botuješ za drastično lošije TV nego što kolege traže i još nas sve ubjeđuješ ovdje kao da smo s Marsa pali, neće moći.

Smatraj ovo zadnjim upozorenjem pred isključenje.

Da objasnim Andru prijatelja! Nije on jedini ovde na forumu koji se ovako ponasa. Neki to rade svesno, iz nekih njima znanih razloga(procenat od prodaje..) a neki rade nesvesno-prevelika zaljubljenost u nesto, u neki brend, koja prelazi u fanatizam. I jedno i drugo nije u redu da se potencira do krajnih granica, ipak je ovo forum, nije prodavnica ili necija privatna kuca!. Ja sam svojevremeno bio zaljubljen u neke brendove i mislio sam da mi sve u kuci treba biti brendirano u jedan isti brend, al sam vremenom ukapirao da je to nesto najgore sto bi mogao uraditi! Ni jedan proizvodjac ne radi sve kategorije proizvoda kako treba i stim u vezi treba gledati sta je bestbuy a ne brend i brend!
Konkretno Philips nije vise proizvodjac, nego brend, i za njega drugi proizvode! Ja bih prvi kupio Philips kad bi on pravio televizore, ali ne, philips danas pravi neka slovacka firma cini mi se, ili tako nesto, koja je otkupila ime i kiti se njime! Philips je daleko ispod Hisensa koga licno ne volim a TCL u ne moze na senku da stane. Posle Sony, Sam, i LG-a ide TCL, pa Hisense pa mozda Philips, Sharp i slicni derivati nepoznatih proizvodjaca!

slovačka firma radi Sharp, koliko znam. Philips radi kineska firma TPV Technology od 2012., pri čemu se poslovanje (pretpostavljam da se pod time podrazumeva razvoj, istraživanje tržišta i prodaja) vodi(lo) u Holandiji

Da objasnim Andru prijatelja! Nije on jedini ovde na forumu koji se ovako ponasa. Neki to rade svesno, iz nekih njima znanih razloga(procenat od prodaje..) a neki rade nesvesno-prevelika zaljubljenost u nesto, u neki brend, koja prelazi u fanatizam. I jedno i drugo nije u redu da se potencira do krajnih granica, ipak je ovo forum, nije prodavnica ili necija privatna kuca!. Ja sam svojevremeno bio zaljubljen u neke brendove i mislio sam da mi sve u kuci treba biti brendirano u jedan isti brend, al sam vremenom ukapirao da je to nesto najgore sto bi mogao uraditi! Ni jedan proizvodjac ne radi sve kategorije proizvoda kako treba i stim u vezi treba gledati sta je bestbuy a ne brend i brend!
Konkretno Philips nije vise proizvodjac, nego brend, i za njega drugi proizvode! Ja bih prvi kupio Philips kad bi on pravio televizore, ali ne, philips danas pravi neka slovacka firma cini mi se, ili tako nesto, koja je otkupila ime i kiti se njime! Philips je daleko ispod Hisensa koga licno ne volim a TCL u ne moze na senku da stane. Posle Sony, Sam, i LG-a ide TCL, pa Hisense pa mozda Philips, Sharp i slicni derivati nepoznatih proizvodjaca!
Samo još, da malo objasnim neke stvari. Philips danas jeste spada pod Kineze,(TPV) a i neki drugi brendovi su Kinezki. Ali zavisi gdje se proizvode televizori odakle su elektronski sklopovi i koji inženeri stoje iza određenog brenda. Recimo ako smo več kod Philipsa, se Philips televizori proizvode u Polskoj. Kao i Lg i TCL. Ali Recimo u Polskoj tvornici TPV/ Philipsa rade još uvijek inženeri koji su nekad radili za Philips kad još nisu bili vlasnici TPV. A pored toga se uglavnom sva elektronika za srednji i viši rang proizvodi u toj tvornici, a sam centar za razvoj inovacije itd.. se nalazi u Belgiji.
Jedino elektronika za početni rang Philips televizora dolazi iz Kine. Tako, da pisat, da Philips nije u rangu Hisense i TCL-a- je sasvim neozbilnjo sa tvoje strane.. Ili ne poznaješ materiju televizora ili je to nekakva provokacija sa tvoje strane. Jer ako se pogledaju samo testi su uglavnom na strani Philipsa. Ja radim sa televizorima, pa dobro poznajem situaciju oko televizora..! Samo toliko malo za informaciju. Pa i nesmem previše pisat jer med več moderatori upotoravaju.;)

Moguce, al opet je to daleko od nekadasnjih Philips televizora. Mada to vazi za mnoge proizvodjace. Retki su danas koji proizvode televizore u svojim pogonima. Samsung, LG, TCL, Hisense, Skyworth, proizvode u svojim pogonima dok su Philips, Sharp, Grunding, Aiwa.. samo nalepnice. Nisam siguran ali i Sony i Panasonic rade neki drugi pod licencom. Na mnogim Panasonic televizorima pise Made in Turkey! Ja nisam cuo da Panasonic ima svoju fabriku televizora u turskoj?! Znaci neko radi za njih, tipa Vestel ili neko drugi, a to mi je bas ono mrsko da vidim. Jedno je kad Samsung napravi svoju fabriku u Vietnamu pa pravi tehniku za sebe a drugo je kad neki poznati brend usluzno pravi neki kinez ili turcin! Meni to nije isto!

Кад сам видео ово "КИНЕЗКИ" очи су ме заболеле, па хоћемо ли се описменити у 2024. Извињавам се за Off али мислим да треба скренути пажњу како бисмо сви били писменији што технички па тако и правописно.

U americi je tcl drugi po prodaji a tu je negde i skyworth! Philips mozes procitati eventualno na neku mikrotalasnu ili mikser.
Philips TPV u Americu uopšte nije prisutan.. Več tamo trže Phlips televizore tvrtka Funai, a koja nema ništa sa TPV Evropa..
Moguce, al opet je to daleko od nekadasnjih Philips televizora. Mada to vazi za mnoge proizvodjace. Retki su danas koji proizvode televizore u svojim pogonima. Samsung, LG, TCL, Hisense, Skyworth, proizvode u svojim pogonima dok su Philips, Sharp, Grunding, Aiwa.. samo nalepnice. Nisam siguran ali i Sony i Panasonic rade neki drugi pod licencom. Na mnogim Panasonic televizorima pise Made in Turkey! Ja nisam cuo da Panasonic ima svoju fabriku televizora u turskoj?! Znaci neko radi za njih, tipa Vestel ili neko drugi, a to mi je bas ono mrsko da vidim. Jedno je kad Samsung napravi svoju fabriku u Vietnamu pa pravi tehniku za sebe a drugo je kad neki poznati brend usluzno pravi neki kinez ili turcin! Meni to nije isto!
Što se tiče Sonya ga proizvode u Češkoj, a što se tiče Pansonica neke modele proizvodi Turski Vestel, a neki modeli se proizvode u TCL tvornici u Polskoj. I TPV/ Philips nije daleko od nekadašnje Philips tvrtke kao što ti pišeš.. Vidiš tu je problem na balkanu, jer ljudi neznate pravu sliku oko određenih televizora.! Dobivate pogrešne informacije oko odrešenih brendova. A što se još tiče Lg-ja i Samsunga, se neki televizori proizvode u Kini.. Danas uskoro više niko ne radi televizore u nekadašnjim tvornicama. Neki televizori se prave i u Vietnamu itd.. Hoču ti reči, da danas nijedna tvrtka više nije ista kao što je nekad bila.

Poslednja izmena:
Znaci svi su daleko od svojih fabrika samo Philips "bas nije"?! Ok kapiram, ipak je fanatizam?! Pozdrav 🙋
Nemoj okretat reči.. Jer sam napisao, da nijedan brend više nije to što je bio.. Ali ako gledamo samo Philipsa, stvarno nije daleko od nekadašnje tvornice.. Kao što sam napisao, na balkanu postoje samo dve firme televizora, a to su Hisense i TCL. Druge firme uglavnom ne postoje, zato ja hoču, da nekima na tim forumima malo otvorim oči.. Ali Hisense i TCL su naravno najtraženi zbog agresivnog plačenog marketinga u Srbiji i širom balkana i samih cjena.. Recimo ja dolazim iz Slovenije, kod nas se daleko najviše proda Philips televizora negdje tržni dio je oko 39%. Zatim ide Hisense oko 20% zbog stvari koje sam napisao, i poslije su tu negdje ostali brendovi. TCL televizora se proda najmanje kao i Lg-ja. Tu mislim na sve televizore od LED, MINI LED, OLED.

Poslednja izmena:
TCL u Americi i u Evropi nema veze.
Potpuno su drugačiji televizori. Očigledno da je tcl-u Amerika prioritetno tržište. Zato se ježim kad se ovde preporučuju tcl televizori na osnovu američkih recenzija

TCL u Americi i u Evropi nema veze.
Potpuno su drugačiji televizori. Očigledno da je tcl-u Amerika prioritetno tržište. Zato se ježim kad se ovde preporučuju tcl televizori na osnovu američkih recenzija
Honda, Toyota, Nissan.. u Americi i Evropi nemaju veze. Potpuno su drugaciji automobili! Da li to znaci da su Honda, Toyota, Nissan..za Evropu losi ili losiji automobili, pitanje je sad?!

Nazad
Vrh Dno