Šta je novo?

Foto i video oprema TV 55 do 70000 din

Koji fotoaparat ili kameru kupiti?

Bati

Poštovan
Učlanjen(a)
20.08.2014
Poena
51
Potrebna mi je pomoc oko izbora, sve sto vise istrazujem manje mi je jasno.
Hocu da kupim tv od 55 inca do 70 hiljada din, eventualno mogu jos malo da rastegnem budzet. TV bi se koristio najvise za filmove i youtube.
Ne ocekujem da mogu Bog zna sta da dobijem za te pare u ovo vreme, ali s obzirom da ne kupujem tv na godinu dana svaka sugestija i pomoc su dobrodosle.
Unapred zahvalan

Trenutno i nema nekih akcija, pa i nije neki izbor do 70k. Po meni, tu valja gledati neki Hisense ili TCL.

Prvi pik bi bio Hisense 55U7QF (quantum dot filter, va panel od 700 nita i pravi hdr prikaz, full array local dimming), ali je on skuplji sad - 77k najjeftinije što vidim. Sa pozitivne strane, izgleda da Hisense opet daje 7 godina garancije na njega, što je super.

Može se naći i prethodna vertija 55U7B u jednoj radnji za 72k, ali je to sigurno izložbeni primerak, a i sam TV je dosta slabiji (manje svetao panel, i lošiji dimming).

Tu je i noviji model 55E76GQ za 66k (QD filter, MEMC), koji takođe deluje ok, ali je ipak klasu ispod U7QF.

Po sličnoj ceni ima i 55A7500F, ali ne vidim zašto njega gledati pored 55E7GQ.

Od TCL-a slabo ima povoljnih sad, može se naći 55C715 još za oko 73k (ranije je išao i za 58k). On takođe ima QD filter, ali nema MEMC. Sa druge strane, ima Android, koje je neuporedivo upotrebljiviji od Hisense VIDAA sistema, i po meni veliki plus (naravno, uvek se može uzeti neki box naknadno, ali lakše je kad TV može sam). Lično imam 50C715 i vrlo sam zadovoljan.

Još bolji izbor bi bio 55C728 (120hz, QD, FALD, HDMI 2.1, VRR), ali je on skup sad dosta (90k), nema dobrih akcija.

Da, velika je razlika, A7GQ je naslednik A7500F, i ulazni je model. U tom rangu, bolji je E76GQ jer ima VA panel, a A7GQ ima IPS (bolji uglovi gledanja, ali nepostojeća crna i znatno lošiji kontrast nikako nisu dobar izbor za gledanje filmova...).

Nazad
Vrh Dno