Šta je novo?

[Tutorial] Aktivacija produzenja garancije eMachines (Acer)

zolabg

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2007
Poena
319
Posto sam imao dosta nedoumica pri registraciji produzenja garancije, postavljam ovaj post da kome god bude trebalo odradi to lagano. Opisan je postupak aktivacije eMachines ESP, mada isti postupak vazi i za Acer Aspire i ostale modele. 

1. OBAVEZNO dobro proverite za koje modele je produzenje garancije (eMachines, Aspire, itd.) jer ako ga nema naveden model koji vi posedujete u podrzanim modelima, nema sanse da registrujete (licno iskustvo, prodali su mi pogresan, pa sam menjao). Za eMachines koji sam ja kupio izgleda slicno ovome:
http://store.emachines.com/store/emacemea/en_GB/pd/productID.219753000
2. Procitajte dobro uputstvo (samu knjizicu), da ne bi posle bilo problema “u hodu”.
3. Skenirajte fakturu i fiskalni isecak.
4. Zapisite serijski broj vaseg laptopa kao i SNID (na donjoj straini racunara, blizu HDD-a).
5. Moja preporuka je da registrujete produzenje garancije preko e-maila a ne klasicnom metodom, slanjem pisma u inostranstvo (da, moguce je i ovako, ja sam tako izveo).
6. Kada otvorite knjizicu (eMachines ESP), pocepajte perforaciju. Ispod se nalazi Authenticity seal (kao i nalepnice sa ispostavama eMachines kompanije gde mozete da posaljete pismo sa podacima, ali ovde govorimo o elektronskoj aktivaciji, tako da nas ovo trenutno ne interesuje).
7. Posetite web stranu esp.emachines.com i pratite dalja uputstva za registraciju. Dobro pazite pri unosu licnih podataka, da ne dodje do pogresnog unosa, posle kuku-lele 
8. Kada sve pravilno popunite, dolazite do strane gde je Ugovor (veoma je pregledna web strana, preskacem delove gde se popunjavaju podaci, sve je point ,click and write), koji stampate i potpisujete (upisujete i datum).
9. Ja sam kontaktirao odelenje u Ceskoj, na [email protected] gde sam obrazlozio da zelim da aktiviram produzenje garancije i pitao sta treba od dokumenata da prilozim.
10. Da bi preskocili i ovaj korak, preporucujem vam da skenirate i pripremite sledece: faktiru i fiskalni isecak, potpisan ugovor i authenticity seal. Takodje navedite pored serijskog broja i SNID broj.
11. Posle malo duze prepiske (na izuzetno losem engleskom sa njihove strane)sa Call Center Agent-om, dosli smo do resenja i poslao sam im mail sa gore navedenim dokumentima.
12. Sutradan mi je stigao e-mail sa potvrdom da je produzenje od 3 godine aktivirano, u sta sam se i sam uverio kada sam posetio esp.emachines.com i video da je status:activated (ili slicno, ne mogu da se setim).

Ako imate ikakvih dodatnih pitanja, postujte ovde, pa da pokusam da pomognem.

Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno