Šta je novo?

Turn based strategije?

M_M

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
13.09.2004
Poena
380
Dakle dajte predloge za strateske igre za PC (ne suvise komplikovane, ali ne ni za malu decu) koje bi obavezno bile turn-based, dakle ne real-time jer bi ih igrao kad nadjem vremena, dakle igrao bih ih danima, mozda i nedeljama...

Uslov: da su dopadljive i da se relativno lako uce (dakle SimCity4 ne dolazi u obzir), da imaju lepu grafiku ali da nisu prezahtevne sto se HW-a tice, da mogu na laptopu da ih igram dok sam na sluzbenom putu na primer. Laptop kojeg imam ima Pentimu-M na 1.6GHz, Mobility Radeon 9600, 1GB RAM itd...

Ono sto sam u skorije vreme igrao su:
- Civilization 4 (probao, nije losa, ali nekako mi se cini da brzo dosadi)
- Silent Storm (svidela mi se mada ima puno konceptualnih "rupa")

Na webu sam video da se dobro kotiraju sledece:
- Galactic Civilizations
- Galactic Civilizations II: Dread Lords
- Heroes of Might and Magic IV
- X-COM: UFO Defense
- Shattered Union
- Star Chamber
- Jagged Alliance 2 Gold
- Age of Wonders: Shadow Magic
- Gary Grigsby's World at War
- Flashpoint Germany
- Tin Soldiers: Alexander the Great

Dakle vasi komentari i sugestije su dobrodosli.

Rome Total War - Barbarian Invasion je super igrica, potezna, jedino je RTS kada udjes u bitku koju su prethodno 'izpotezovao'..bitka traje do 20 minuta a sto je najvaznije mozes namestiti da cpu izracuna ishod bitke (ako mu verujes :) tako igra moze maximalno potezna...ako ces igrati samo u slobodnom vremenu jedna kampanja moze da se igra i 1 mesec...

totalwar.com

Jagged Alliance 2 je ekstra igra ali malo komplikovanija. Trebao bi da probaš Heroes Of M&M 3. Oni su laki za učenje, a strašno zarazni.

blue je napisao(la):
Jagged Alliance 2 je ekstra igra ali malo komplikovanija. Trebao bi da probaš Heroes Of M&M 3. Oni su laki za učenje, a strašno zarazni.
Jagged Alliance 2 je jedna od najboljih igara, ali nije toliko komplikovana i ne zahteva vreme za uhodavanje (posebno za nekoga ko je igrao Silent storm).
Heroes3 u svakom pogledu bolji izbor od Heroes4 i svaka preporuka za neobavezno igranje (mada je tesko prekinuti :p )

Ako volis drugi svetski rat, bilo koja strategija iz serije Panzer campaigns bi te zabavila za duzi vremenski period. Trab vremena da se udje u fazon, ali se isplati.

Worms 4.

Yu-Gi-Oh! :)

Ne šalim se, izuzetno zarazna igra.

Posle toga Heroes of Might and Magic 3.

ja bih preporucio JA2 Xcom i Space rangers 1&2

vylota je napisao(la):
Ako volis drugi svetski rat, bilo koja strategija iz serije Panzer campaigns bi te zabavila za duzi vremenski period. Trab vremena da se udje u fazon, ali se isplati.

Ja prakticno samo i igram strategije na ovu temu i slazem se da ako te tako nesto zanima uzmes oba dela ove igre....

Nazad
Vrh Dno