Šta je novo?

TuneUP Utilities 2006

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Instalirao sam ovaj program i na prvi pogled mi se JAKO svidja! Generalno obozavam programe koji sluze za odrzavanje sistema.

Medjutim, nemam hrabrosti da ga jos uvek koristim jer ne znam da li je i koliko siguran pa zato zelim da vidim da li ga neko od vas koristi i kakva su mu iskustva.

Konretno, moja omiljena akcija je ciscenje registry baze i iako to redovno radim sa Registry Mechanic-om i CCleaner-om, ovaj program mi je nasao preko 500 gresaka i sto je najzanimljivije to su zaista neke greske koje su zaista greske, tipa nasao mi je repove nekih igara koje sam deinstalirao pre sto godina...

Dakle, utisci i preporuke...

Pa sto se tice ciscenja registry-ja, ima i boljih programa od Tune Utilities-a. A sto se ostalih djelova tice, System Control je fina alatka za podesavanje OS-a. Nije los ni StartUp Manager (ako vec ne koristis neki drugi).

Koristim doticni program vec ve skoro 3 godine i veoma sam zadovoljan.Bukvalno ga instaliram posle svakog svezeg wina.svaka preporuka

Hvala. Frka mi je malo za te greske sto mi prijavljuje u reg bazi... ipak je to previse, nemoguce da ih nijedan drugi program ne vidi... plasim se da ne obrise nesto sto ne treba... a taaako volim da obrisem to da ne mogu da vam opisem... 😀 Drhti mi prst nad tasterom...

Ovaj paket sam dugo koristio, a sa obzirom na to da sam mnoge probao, mislim da na prvom mestu zadovoljava uslov sigurnog čistača reg. baze, a i efikasan je prilično, kao što si i sam primetio. Ne koristim ga više jer sam počeo da izbegavam programske pakete, pa tako u tu svrhu koristim kombinaciju više alata u koje em imam poverenja, em sam njima jako zadovoljan, a to su:
1. WinASO Registry Optimizer
2. Registry Mechanic
3. CCleaner
:wave:

Ja koristim drugi i treci program iz tvoje liste ali ovaj mi pronalazi gomilu djubreta koje mi navedena dva ne pronalaze pa se zato malo plasim. Mada vidim da ga svi hvale, kazu da je cak dobio nagradu kao najbolji u 2006. godini.

E sad, vidi;
I ja volim brz Win. i da se poigravam sa programima tog tipa. Međutim, tu se javlja taj problem što je za sve to potrebno vreme, a u međuvremenu se puno toga instalira i deinstalira, pa se tu ranije javljala po koja greška, pa ti sad 'ajde budi pametan ko je kriv!
Ako treba da iznosim zaključke, onda je to taj da u toj igri pronalaženja savršenog programa koji će automatski očistiti registry, nema kraja, jer takav ne postoji. (Onda se dalje luta sa nekim drugačijim opcijama, npr. ghost-ovanja sistema do besvesti pa do reinstall-a itd.).
Posle svega toga ja sam se opredelio za veoma sigurne alate koji su solidni po učinku.
I da ne zaboravim da napomenem faktor obavezne defragmentacije reg. baze bez koje je ovo prvo skoro džaba!

@Civil
Samo ga ti poteraj, a ako se dogodi nešto neplanirano tu je TuneUp RescueCenter.

@Civil Dugo ga koristim i intalirao sam ga na gomilu masina i ni na jednoj nikada nije napravio problem. Ja bih se sada plasio da koristim nesto drugo. Mozda nije savrsen program ali je pouzdan sigurno. To mi je najbitnije

generalno ne verujem mnogo u programe za odrazavanje i ubrazavanje sistema

Program je vrlo dobar i siguran za koriscenje.
Dobro je sto imaju Rescue centar pa da mozes povratiti izbrisane-modifikovane podatke.
Obavezno je preporucujem

Takođe koristim TuneUp Utilities 2006 suite u kombinaciji sa RegSupreme. TuneUp Utilities 2006 mi je vrlo koristan program a ima čak i TuneUp Styler preko koga menjam sve sistemske ikone.

V-com System suite 7, po meni nema boljeg

Hvala vam, ovo je dovoljno pozitivnih utisaka. Nego, taj Rescue Center, da li mi on automatski snima restore point pre svakog ciscenja baze ili moram negde u opcijama da podesim (nisam nasao) ?

Meni TuneUp (najnovija verzija) prikazuje CPU kao Sempron, Victoria. CPU je Athlon64 Newscastle. Možda je sitnica, ali ne ostavlja lep utisak. TuneUp koristim samo za čišćenje Registry-ja. Verovatno i drugi delovi uglavnom nisu loši, ali ih ne koristim.

generalno ne verujem mnogo u programe za odrazavanje i ubrazavanje sistema

Znaš kako kažu, čistoća je pola zdravlja 😉.

Hvala vam, ovo je dovoljno pozitivnih utisaka. Nego, taj Rescue Center, da li mi on automatski snima restore point pre svakog ciscenja baze ili moram negde u opcijama da podesim (nisam nasao) ?

U gornjem delu glavnog prozora ima mali pojas za spasavanje, a kad klikneš na njega imaš u gorenjem delu options.

Pa cisim ga ja od virusa i adware,malwarea
ali nepotrebne neporebnih fajlova od 2,3kb fajlove i ostale optimizacije nece mnogo pomoci

Pored Registry Mechanic-a i CCleaner-a dugo koristim Tune Up 2006, ali samo njegov 1-Click Maintenance (radi isto sto i TuneUp RegistryCleaner u opciji Clean up&Repair) i smatram ga vrlo delotvornim. Nikada mi nije napravio nikakav problem ni na jednom racunaru, i obavezno ga instaliram u paketu alata za odrzavanje sistema.

Evo sad sam i ja po prvi put pokrenuo registry cleaner-a iz TuneUp 2006 paketa i mogu vam reći da sam oduševljen rezultatima. Samo 90 problema, a od kad je sistem instaliran (04.06.06) pa do sada nije pokretano ništa, tako da sam zadovoljan. Mada uglavnom su bili hisoty fajlovi neke muzike koju sam radio, tako da nije ništa bitno našao (koliko sam uspeo da vidim).
Nego jel koristi neko ove optimizere iz sekcije Optimize and Improve? Sad sam kao lupio da isprazni memoriju i navodno ispraznio je nekih 950MB (maximum) i sad prikazuje da je memorija prazna. Kakvog ovo ima uticaja na sam rad sistema? Da li bi ovo trebalo redovno raditi (pošto mi komp radi 24/7) i da jako retko dobija i restart (osim ako baš treba).

Poslednja izmena:
I mene zanima to za praznjenje memorije, nisam se zezao sa time, delovalo mi je "opasno" ... bas cu da procitam u kojim uslovima to treba raditi... da li mora da bude sto vise stvari iskljuceno ili tako nesto...

Evo sad sam ga baš odradio par puta za redom, da budem siguran da je isprazinio i mogu ti reći da ja baš i nevidim trenutno neko ubrzanje, probaću opet za koji dan kad se nagomila svega živog, pošto će biti sutra i kompresovanja, i igranja, i snimanja, i naravno DL-a 🙂

To praznjenje memorije na slabijim kompjuterima cak zna ponekad da uspori kompjuter, postane totalno trom (probano na Athlon XP 1700+, 512MB RAM-a), pa mu treba neko vrijeme da se oporavi .

Poslednja izmena:
TuneUp Utilities koristim par godina i mogu da ga pohvalim kao vrlo pouzdan i bezbedan - nikada nije napravio nikakvo s.... u Windows-u, za razliku od nekih drugih koje sam koristio.
Efikasan je kao System Mechanic, ali je mnoogo brzi.
Inace, to "paznjenje memorije" po meni nema nekog smisla - sem ako neposredno posle toga ne startujes neku igru.

Ja pražnjenje memorije poteram na ljutoj mašini sa 192MB RAM-a, kada ostane par mega slobodno.

A i sta uopste radi "praznjenje memorije" ? Znaci, ja poiskljucujem sve iz systray-a, start up mi ima samo ono neophodno i to je za mene ispraznjena memorija. Jedino ako ovo je nekako ne "sabije" jos...

@Civil: "sabije" on jos memoriju, oduzme je od sistemskih procesa, i sl.

Nazad
Vrh Dno