Šta je novo?

Tuner - problem ili nije?

konfabulator

Cenjen
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poena
151
Našao sam jako jevtinu opciju kupovine SHARP LCD tv-a.

E, sad...
Problem je što je TV namenjen američkom tržištu, pa mu TUNER podržava ATSC, QAM, NTSC. Dakle nema PAL.

Neki trgovci mi kažu da to nije problem ukoliko ću gledati satelitsku TV, ili čak i kablovsku mogu da gledam preko "videa" ili sličnog uređaja.

Interesuje me, da li postoji mogućnost zamene TUNER-a i koliko je to komplikovano, a za početak, takođe me interesuje da li stvarno mogu da koristim TV preko nekog perifernog uređaja?

Ukoliko je cena TV-a baš povoljna jedina varijanta za koju znam da bi sigurno radila je da uzmeš bilo koji eksterni TV tjuner tipa Items, KWorld, Leadtek (50-70e) i priključiš ga preko VGA ulaza na TV. Varijante sa video rekorderom su takodje moguće ali ne možeš koristiti neki stari jeftin uređaj jer oni uglavnom nisu imali hiper-band tjunere koji su neophodni za pronalaženje i memorisanje svih kablovskih kanala.

ako koristis sbb uzmi neki paypal paket najeftiniji i dobices od njih "tjuner" koji preko scarta kacis na tv i sve ces moci da gledas. uzmi osnovni i recimo sportski i to je to.

Hvala vam na odgovorima...
Tako sam i mislio!

Radi se o tv-u Sharp LC46D64U Aquos
i mogao bih sa carinom i porezom da ga uzmem za oko 500Eur...
Dakle, isplati se! :banana:

Ako neko još ima šta da doda, sačekaću koji dan...

Vrh Dno