ssteva je napisao(la):
Hteo bih da pazarim radio tuner hi-fi komponentu. Izdvojio bih okvirno 200-300e. Nije bitna marka, ali trebalo bi da bude pristojna, znaci ne neki low budget Technics ili Sony. Daljinski mi ne treba.
Trenutno posedujem B&W 601 S3 zvucnike i Thule Audio IA60 pojacalo. Thule-ov tuner je preskup :hair: pa moram da potrazim alternativu.
Ne bih uzimao polovno...
Nekoliko razloga zasto ta cifra moze biti manja.
Prvo, tjuner je prva komponenta koju bih kupio polovnu, i najlaksa za testiranje i najbolje su ochuvane, nemaju mehanickih delova.
Ma, milina jedna da se kupuje polovno.
Ima mnooogo modela koje bi mogao da kupis na trzistu polovnih uredjaja.
Od onih kojih ima najvise, Kenwood i Onkyo modeli su ponajbolji sto se zvuka tice.
Ako raspolazes tolikim parama, ja bih na tvom mestu kupio polovan Onkyo T-9900 (ili 9090). Strava i uzas, koja je kostala kao nova 1500 DM.
E sad dolazimo do drugog problema. A to je kvalitet signala koji emituju nashe stanice, i to je ono sto srecu kvari.
To je toliko loshe, da jednostavno nema ama bash nikakvog razloga da se kupuje neki ludilo tjuner. Ja sam taman nabavio za sebe Onkyo T-9060, pre 2,5 godine, kada su svi presli na MP3. Ponekad se i sam iznenadim koliko su nas radio stanice (koje ja slusam dobar deo dana) navikle na jako losh kvalitet zvuka, kada neki entuzijasta sa Radio Beograd 202 dodje da dezura od 00 do 04 i ponese svoje vinilne ploce, neki dzez ili blues, i pusti to sa gramofona, a ja samo pretrnem. Nije preterivanje. STRAVA I UZAS kolika je to razlika.
Prema tome, krajnja preporuka je nesto kao Kenwood 30x0 (x je 2,5,6,8).
Novo je bilo oko 300-350 DM (u Nemachkoj), sto ce reci da zavisno od godina starosti, nabavis tako nesto za 70-120 Eura.