Šta je novo?

Tuner komponenta - preporuka

ssteva

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2002
Poena
619
Hteo bih da pazarim radio tuner hi-fi komponentu. Izdvojio bih okvirno 200-300e. Nije bitna marka, ali trebalo bi da bude pristojna, znaci ne neki low budget Technics ili Sony. Daljinski mi ne treba.
Trenutno posedujem B&W 601 S3 zvucnike i Thule Audio IA60 pojacalo. Thule-ov tuner je preskup :hair: pa moram da potrazim alternativu.
Ne bih uzimao polovno...

Ja bih ti preporucio da za te pare uzmes polovno, a i inace koliko god para da imas. Nova tehnika ako nija basnoslovno skupa ne valja nista.

Pozdrav,
Ratko

ssteva je napisao(la):
Hteo bih da pazarim radio tuner hi-fi komponentu. Izdvojio bih okvirno 200-300e. Nije bitna marka, ali trebalo bi da bude pristojna, znaci ne neki low budget Technics ili Sony. Daljinski mi ne treba.
Trenutno posedujem B&W 601 S3 zvucnike i Thule Audio IA60 pojacalo. Thule-ov tuner je preskup :hair: pa moram da potrazim alternativu.
Ne bih uzimao polovno...

Nekoliko razloga zasto ta cifra moze biti manja.
Prvo, tjuner je prva komponenta koju bih kupio polovnu, i najlaksa za testiranje i najbolje su ochuvane, nemaju mehanickih delova.
Ma, milina jedna da se kupuje polovno.
Ima mnooogo modela koje bi mogao da kupis na trzistu polovnih uredjaja.
Od onih kojih ima najvise, Kenwood i Onkyo modeli su ponajbolji sto se zvuka tice.
Ako raspolazes tolikim parama, ja bih na tvom mestu kupio polovan Onkyo T-9900 (ili 9090). Strava i uzas, koja je kostala kao nova 1500 DM.
E sad dolazimo do drugog problema. A to je kvalitet signala koji emituju nashe stanice, i to je ono sto srecu kvari.
To je toliko loshe, da jednostavno nema ama bash nikakvog razloga da se kupuje neki ludilo tjuner. Ja sam taman nabavio za sebe Onkyo T-9060, pre 2,5 godine, kada su svi presli na MP3. Ponekad se i sam iznenadim koliko su nas radio stanice (koje ja slusam dobar deo dana) navikle na jako losh kvalitet zvuka, kada neki entuzijasta sa Radio Beograd 202 dodje da dezura od 00 do 04 i ponese svoje vinilne ploce, neki dzez ili blues, i pusti to sa gramofona, a ja samo pretrnem. Nije preterivanje. STRAVA I UZAS kolika je to razlika.
Prema tome, krajnja preporuka je nesto kao Kenwood 30x0 (x je 2,5,6,8).
Novo je bilo oko 300-350 DM (u Nemachkoj), sto ce reci da zavisno od godina starosti, nabavis tako nesto za 70-120 Eura.

Imam da ti ponudim nesto, pod uslovom da si prihvatio prethodne sugestije, prvenstveno sto se tice (ne)kvaliteta signala, a i kupovine polovnih komponenata.

Technics STG-470, (znam da si rekao da neces ove krsice), ali ovo im je mozda i vredelo, AA klasa, u izuzetnom stanju-bukvalno kao nov, lepuskast i moderan, 40 memorija, merenje jacine signala, to im je bio skoro najbolji model-mislim drugi po redu.
cena npr.70 €, vise nego simbolicno, a radi sve sto i drugi modeli.

George je napisao(la):
Imam da ti ponudim nesto, pod uslovom da si prihvatio prethodne sugestije, prvenstveno sto se tice (ne)kvaliteta signala, a i kupovine polovnih komponenata.

Technics STG-470, (znam da si rekao da neces ove krsice), ali ovo im je mozda i vredelo, AA klasa, u izuzetnom stanju-bukvalno kao nov, lepuskast i moderan, 40 memorija, merenje jacine signala, to im je bio skoro najbolji model-mislim drugi po redu.
cena npr.70 €, vise nego simbolicno, a radi sve sto i drugi modeli.

Izvini, ali posto si pomenuo moje preporuke, ja moram i da demantujem. Nigde u textu nisam pomenuo Technics.
Izvini sto ti kvarim prodaju, ali to sa AA oznakama je smeshno i ne znaci nista.
Imao sam i Technics SU-570 pojacalo (svoje) i pre 2 godine na prodaji 2 komada STG-470 tjunera. Po meni ruzan zvuk.

notax je napisao(la):
Izvini, ali posto si pomenuo moje preporuke, ja moram i da demantujem. Nigde u textu nisam pomenuo Technics.
Izvini sto ti kvarim prodaju, ali to sa AA oznakama je smeshno i ne znaci nista.
Imao sam i Technics SU-570 pojacalo (svoje) i pre 2 godine na prodaji 2 komada STG-470 tjunera. Po meni ruzan zvuk.

Procitaj malo bolje moj post-niti sam te pomenuo za Technics, niti samo tvoje sugestije, nego sve zajedno i to za los signal sa nasih stanica, i za preporuku polovne komponente, a posle sam se sam ogradio od Technicsa posto je covek rekao da nece te komerc. krsice.

Sto se tice AA klase-naravno da nista ne znaci, to je njihova oznaka (mada bi valjda trebalo da AA imaju neki kvalitetniji delic unutra, npr pojacala, ali SU-670 je valjda AA, imaju kvalitetnije kondenzatore-sto i dalje nista ne znaci da ne budu krsici), ali i dalje mislim da za te neke cifre je bespredmetno pricati o nekom kvalitetu zvuka-to jednostavno odradjuje odlicno posao za koji je namenjeno i to je to.

p.s. ne kvaris mi nesto prodaju, posto ga bas i ne prodajem, eto tek tako ponudim pa ako neko hoce neka ide, ako ne, nema veze stoji kuci, ponekad ga i ukljucim...

p.p.s.ova tvoja izjava je verovatno za vecinu ljudi shok (bar za mene):
IMAO SAM I TECHNICS SU-570,SVOJE!!!!!-pa zasto sine Brute!?:D :D
cheers ;)

George je napisao(la):
p.p.s.ova tvoja izjava je verovatno za vecinu ljudi shok (bar za mene):
IMAO SAM I TECHNICS SU-570,SVOJE!!!!!-pa zasto sine Brute!?:D :D
cheers ;)

Pa, 1989 godine, sta je dete moglo da zna sta je Technics? :D

:wave;

notax je napisao(la):

Jedina stvar koju je technics znao da radi su tuneri;)

George je napisao(la):
...

Sto se tice AA klase-naravno da nista ne znaci, to je njihova oznaka (mada bi valjda trebalo da AA imaju neki kvalitetniji delic unutra, npr pojacala, ali SU-670 je valjda AA, imaju kvalitetnije kondenzatore-sto i dalje nista ne znaci da ne budu krsici), ali i dalje mislim da za te neke cifre je bespredmetno pricati o nekom kvalitetu zvuka-to jednostavno odradjuje odlicno posao za koji je namenjeno i to je to.
...

Marketing - bez pokrica, naravno...

Re: Re: Tuner komponenta - preporuka

notax je napisao(la):
...
E sad dolazimo do drugog problema. A to je kvalitet signala koji emituju nashe stanice, i to je ono sto srecu kvari.
To je toliko loshe, da jednostavno nema ama bash nikakvog razloga da se kupuje neki ludilo tjuner. Ja sam taman nabavio za sebe Onkyo T-9060, pre 2,5 godine, kada su svi presli na MP3. Ponekad se i sam iznenadim koliko su nas radio stanice (koje ja slusam dobar deo dana) navikle na jako losh kvalitet zvuka, kada neki entuzijasta sa Radio Beograd 202 dodje da dezura od 00 do 04 i ponese svoje vinilne ploce, neki dzez ili blues, i pusti to sa gramofona, a ja samo pretrnem. Nije preterivanje. STRAVA I UZAS kolika je to razlika.
...

Potpuno ispravno. Cuo sam neke price za radio stanice i MP3(doduse za Krusevac), da mi se kosa digla na glavi...

Sloidan tuner, dobre osetljivosti (da moze nesto i da se probere) i OBAVEZNO kvalitetna antena na krovu;)

ssteva je napisao(la):
Ne bih uzimao polovno...

A prvenstveno mislim da je ta cifra koju navodis da bi dao za tuner previsoka i nepotrebno-za tuner nemoj da das vise od 100€, a bolje te pare ulozi i uzmi neke stvarno dobre zvucnike-e to po meni vec ima rezona za ulaganje jel tu stvarno mozes i nesto da napravis od zvuka i da primetis i to ogromne razlike i dobitak i uzitak!

Ja sam pre nesto jace od godinu dana pazario polovan Technics ST-GT550 za 75€ u odlicnom stanju, nikad otvaran, nigde izgreban, malo koriscen, jednom recju nov. Odlucio sam se na taj korak iz razloga koje su naveli memberi zato sto su se na radio stanicama izbezobrazili sa MP3 muzikom tako da ti se neisplati kupovati neko ludilo od tjunera. Ali ako ti je bas stalo do kvaliteta pazari neki polovni Onkyo Integra vredi svaku paru.

Vrh Dno