Šta je novo?

Tune Up 2009 ili iolo System mechanic 2009

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
319
Koji biste vi odabrali i zasto?

Posto trazim vec duze vreme dobar program za ciscenje windows-a

Imaš i Glary Utilities, u besplatnoj i pay varijanti. Ja ga koristim i dobar je. Nema defragmentaciju. Podseća na TuneUp.

Yamicsoft-ov Xp manager ili Vista ili Win 7 manager.

Koristim Tune Up 2010 vec mesec dana i zadovoljan sam.

Tune Up 2009 ili 2010 je moja preporuka!!!
System Mechanic mi ima neki ******ski interfejs u kome me glava zaboli od silnih slova i njihovih objasnjenja:d

vec vise od godinu dana koristim tune up 2008 i nemam na sta da se pozalim. to nije program koji koristim svaki dan ali lepo mi dodje ponekad.

Za W7 obavezno TuneUp 2010. Radi odlično...

Hvala na preporukama.Ali imam problem,kada sam instaliro Tune up 2009,prvo mu je trebala vecnost da se uopste upali glavni prozor,a drugo isto tako mu treba 100 godina(celu noc i nista) da zavrsi sa skeniranjem sistema i na kraju sam morao da ga ugasim,posto sam video da nema vajde.Ima li tome pomoci?Sta gde da podesim da brze radi?U smislu brzeg odaziva na dvostruki klik na ikonicu programa.

Napominjem da sam probao i na c i na d da instaliram i javlja se isti problem,spori odaziv na komandu

Hvala na preporukama.Ali imam problem,kada sam instaliro Tune up 2009,prvo mu je trebala vecnost da se uopste upali glavni prozor,a drugo isto tako mu treba 100 godina(celu noc i nista) da zavrsi sa skeniranjem sistema i na kraju sam morao da ga ugasim,posto sam video da nema vajde.Ima li tome pomoci?Sta gde da podesim da brze radi?U smislu brzeg odaziva na dvostruki klik na ikonicu programa.

Napominjem da sam probao i na c i na d da instaliram i javlja se isti problem,spori odaziv na komandu

I kod mene je to bio slucaj sa Tune Up 2009-trebala mu je vecnost da podigne glavni prozor, medjutim sa ostalim funkcijama nije bilo nikakvih problema. To mislim da nema sanse da se podesi sto se tice brzeg odziva. Cini mi se da se 2010 brze otvara, ili mi se stvarno cini, jer program otvorim jednom u mesec dana!
Probaj 2010 umesto 2009!

Uocio sam jos jedan problem,kada se podigne glavni prozor,treba isto citav vek da zavrsi sa onim getting status;da li ima za to lek?Sada sam obrisao Tune up,bas iz tog razloga.Da li ima za to neko resenje?vuki83 je u pravu,nemam ni ja problem sa drugim opcijama,sem sa tim glavnim prozorom programa

TuneUp koristim od verzije 2005.
Extra program, mada mu registry cleaner ne ocisti sve, ali nije toliko ni bitno.
Dobro radi, mada mi se licno ne svidja verzija 2009 i 2010- zbog automatizacije.
Koristim 2008 vec duze vreme- tj otkad je izasao.
I na XP-32bit i Windowsu 7-64bit.

tuneup 2009, 2010 .. ma koji god .. neces se pokajati .. koristim ga jos od verzije 2008 na preko 200 racunara i nikad nijedan problem :)

Tune up 2010 uz Win7 x64, radi odlično. Sve preporuke

Da sljaka extra samo sto meni uvek nakon "1 click maintenace"-a vrati podesavanje u power profilu da se monitor gasi nakon 20 min i to me uzasno nervira

Da li neko moze da mi kaze koliko zaista ovakve vrste programa pomognu u brzini rada?
Ili je to manje vise isto i bez njih? :)

pazi, ako ti je system relativno svez ili pak redovno odrzavan, nece ti nista pomoci u brzini..
ali ako je instalirano brdo software-a i isto toliko uninstalirano, onda je razlika i vise neko primetna, narocito ako odradis defragmentaciju registry baze odmah nakon ciscenja iste .. ;)

Evo i moje iskustvo ponovo. Imao sam dva ili tri ta cuda na kompu,i sve sam ih obrisao,posto nisu mi radili posao nikako,mozda zato sto ja i ne instaliram svasta na komp,pa zato.

Stvarno neznam koji će vam đavo ti programi ? Nikada ne mogu ni blizu da priđu ručnim podešavanjima. Uvek mi ugase ono što mi treba a uključe neke bezvezne stvari koje je neko tamo negde zaključio da to tako treba. Neki jednostavni programi kao CCleaner i recimo Revo Uninstaler da počiste neke repove i to je to. Na 7mici i 8mici postaviš ˝God Mode˝ i sve je pod rukom. Od onoh automatica bežim ko đavo od krsta, više sistema sam video upropašćenih od njih nego od nekih amaterskih brljanja po sistemu.

Tune Up Utilities treba zakonom zabraniti. Nesto je i valjao do 2006 verzije, posle boze sacuvaj. Jednom mi je bukvalno unistio performanse sistema kada sam ga pustio da radi automatik optimizacije. Ovaj drugi nisam probao ali mislim da je ista stvar u pitanju.

Za pocetnike:

1. Ne instalirati i koristiti pomenute i slicne programe
2. Ne instalirati i koristiti nepotrebne firewalle, antiviruse i slicne zezancije
3. Ne cackati i modovati OS ako bas ne znate sta radite
4. Koristiti sistemske ili proverene aplikacije za odrzavanje sistema ukoliko je neophodno
5. Voditi racuna gde klikcete yes, sta skidate i pokrecete sa interneta/USBa kao i uvek pratiti punu instalacionu rutinu (custom install)

Garantujem da nikada necete imati problema sa sistemom ako se budete pridrzavali ovih jako jednostavnih pravila.

Teško je to objasniti i dugogodišnjem, a tek novom korisniku računara.
Milioni instaliranih antivirusa i tulbaroba, isteklih trial verzija i koječega.

Tune Up Utilities treba zakonom zabraniti. Nesto je i valjao do 2006 verzije, posle boze sacuvaj. Jednom mi je bukvalno unistio performanse sistema kada sam ga pustio da radi automatik optimizacije. Ovaj drugi nisam probao ali mislim da je ista stvar u pitanju.

Za pocetnike:

2. Ne instalirati i koristiti nepotrebne firewalle, antiviruse i slicne zezancije
4. Koristiti sistemske ili proverene aplikacije za odrzavanje sistema ukoliko je neophodno
5. Voditi racuna gde klikcete yes, sta skidate i pokrecete sa interneta/USBa kao i uvek pratiti punu instalacionu rutinu (custom install)

Garantujem da nikada necete imati problema sa sistemom ako se budete pridrzavali ovih jako jednostavnih pravila.

Sve tačno tako, sem što mislim da je pod 5 najvažnije, vlasnikov mozak je najvažniji deo sistema.

Za pocetnike:

+1

Za pocetnike:

Sve podržavam ali imam mali komentar na broj 2 - poželjno je imati jedan antivirus, naročito neki koji ne davi sistem. Dovoljan je i MSE ako se ispoštuje ono pod 5. U suprotnom, ništa ne pomaže.

Ja sam svojevremeno probao oba i plaćaju se a na http://www.wisecleaner.com/wisecare365.html imaš tri besplatna koja koristim jako dugo u Ccleaner za čišćenje pretraživača i ne zamenljiva su i maju skoro sve a to što nemaju ima CCleaner.:guitar:

Ja predlažem Tune Up Utilities 2012 ili 2013, zbog kompatibilnosti sa Windows 7 i Windows 8 sistemima. A i daleko više funkcija imaju od sada već PRASTAROG Tune Up 2009.

Ranije je Tune up radio odlicno i ne znam da je ubio ijednu masinu. Ne koristim ga 6-7 godina ali secam se koliko je bila korisna undelete opcija.

Samo dobar antivirus i redovan update win-a. I naravno pamet u glavu ;)

Nazad
Vrh Dno