Šta je novo?

Tualatin@1 GHz ?

perovic

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
hmFX
imam ASUS TUEP2-M i Tualatin@1 GHZ | FOP32 Cooler|
Kada istovremeno dignem napon (npr na 1.625) i podesim procesor na magistralu 133 (132) comp. se restartuje, cuje se BEEP i BIOS se resetuje ...
Kada prvo dignem napon na 1.625, restartujem comp i tek onda dignem procesor na 1320 MHz, onda radi sve kako treba.. i u Win98 i u XP-u. Sve radi super i kad comp maximalno opteretim (temp. procesora ne prelazi 35-36 stepeni)
i nastaje sada problem .... Kada ugasim comp. i kad hocu ponovo da ga upalim - BIOS se resetuje ...
Ne znam u cemu je problem ?

perovic je napisao(la):
hmFX
imam ASUS TUEP2-M i Tualatin@1 GHZ | FOP32 Cooler|
Kada istovremeno dignem napon (npr na 1.625) i podesim procesor na magistralu 133 (132) comp. se restartuje, cuje se BEEP i BIOS se resetuje ...
Kada prvo dignem napon na 1.625, restartujem comp i tek onda dignem procesor na 1320 MHz, onda radi sve kako treba.. i u Win98 i u XP-u. Sve radi super i kad comp maximalno opteretim (temp. procesora ne prelazi 35-36 stepeni)
i nastaje sada problem .... Kada ugasim comp. i kad hocu ponovo da ga upalim - BIOS se resetuje ...
Ne znam u cemu je problem ?

Taj bag se zove "Cold Boot" problem.
Znaci da bi uradio O/C, moras da dignes voltazu.
Kada se pali masina, BIOS prvo daje default napon CPU-u, pa tek onda primeni na analognoj struji setovanja koja si ti stavio.
Posto je njemu default 1.475v, a tebi treba 1.625, zbog baga, BIOS na vreme ne da "komandu" da se digne voltaza za CPU, i on ostade na 1320 bez dovoljne voltaze koja treba da ga probudi (1.625).

Obicno se ovo resava revizijom ploce, a moguce je resiti i revizijom BIOS-a.
Mene je ovo mucilo na Abit BD7-RAID ploci 3 meseca, dok nisam nasao beta bios koji ovo ispravlja.

I posle kao Chaintech ne valja. Na ploci u donjem rangu Chaintech-ove ponude 6VIA5T, Tualatin na 1.0G radi SAVRSENO stabilno na 10*133Mhz i to bez ikakvog dizanja napona. Tako sklopljena masina radila mi je dva dana bez prestanka po 10 sati dnevno bez ijednog padanja sistema i uz temperaturu koja nije prelazila 35-38 stepeni bez obzira na opterecene procesora. Takodje je sve na isti nacin funkcionisalo i na 6OJA3T ploci istog proizvodjaca. A koliko vidim na ovom forumu svi koji imaju Asisove ili Abitove ploce stalno imaju neke probleme. Ma ne mrzim ja ostale proizvodjace, samo kazem da je sve postavljeno naopako. Dobro je samo ono sto je skupo a to NIJE TACNO!😎

Re: Re: Tualatin@1 GHz ?

A ko kaze da ce taj primerak uopste i raditi na fsb 133Mhz?Broz je imao srecu ili nekoga ko ga je dobro istestirao, pre nego li mu ga je poslao iz Usa.

Pa da lepo ti kaze Bora - zasto mislis da on mora da radi na 133? Jednostavno ili nece, ili ploca zeza, a ja mislim da je ovo prvo. Imalo je dosta primeraka na 1ghz koji su hteli na 133 ali samo za surf i word cim se potera igra sledi ponovno upoznavanje sa biosom ploce i odbrojavanje memorije🙂
Chaintech jeste po meni drugorazredni proizvodjac jer sem 6btm i 6oja3(T) eventualno 7aja ne mogu da se setim da su bljesnuli sa nekom vrhunskom plocom. Ni graficke im nisu na nivou msi, gainward, asus, abit, aopen, leadtek....

baneks je napisao(la):
Ma ne mrzim ja ostale proizvodjace, samo kazem da je sve postavljeno naopako. Dobro je samo ono sto je skupo a to NIJE TACNO!
Loš ti je statistički uzorak. Ima nesrazmerno više korisnika A i A od Chaintech-a, barem ovde, tako da mora biti kako jeste. Vas ima 1-2.

Još jedan glas za Chaintech!

Statistički gledano, 3X više reklamacija Asus ploča sam video nego Chaintech.

Misa® je napisao(la):
Još jedan glas za Chaintech!

Statistički gledano, 3X više reklamacija Asus ploča sam video nego Chaintech.

Da, samo to vazi u poslednjih 18 meseci, a pre toga, imao sam po 10 6BTM ploca nedeljno na stolu na servisu!
Da ne pominjem 6ATA2, 5AGM2 i ostale.

laxduke je napisao(la):
Da, samo to vazi u poslednjih 18 meseci, a pre toga, imao sam po 10 6BTM ploca nedeljno na stolu na servisu!
Da ne pominjem 6ATA2, 5AGM2 i ostale.

Ploce se kupuju sada a ne pre 18 meseci. I ja sam nekada bio puno, puno mladji, a sada... Samo hocu da kazem da su ASUS i ABIT previse izvikani na ovom trzistu i da nisu uopste toliko kvalitetni kolika ih fama bije a jos manje su povoljna kupovina. Ako platim neku od njih 30-40% vise sigurno necu dobiti u istom procentu brze i bolje. Kad kupujem kupujem samo ono sto realno toliko vredi a ne placam ime (od pre 18 meseci)

baneks je napisao(la):
I posle kao Chaintech ne valja. Na ploci u donjem rangu Chaintech-ove ponude 6VIA5T, Tualatin na 1.0G radi SAVRSENO stabilno na 10*133Mhz i to bez ikakvog dizanja napona. Tako sklopljena masina radila mi je dva dana bez prestanka po 10 sati dnevno bez ijednog padanja sistema i uz temperaturu koja nije prelazila 35-38 stepeni bez obzira na opterecene procesora. Takodje je sve na isti nacin funkcionisalo i na 6OJA3T ploci istog proizvodjaca. A koliko vidim na ovom forumu svi koji imaju Asisove ili Abitove ploce stalno imaju neke probleme. Ma ne mrzim ja ostale proizvodjace, samo kazem da je sve postavljeno naopako. Dobro je samo ono sto je skupo a to NIJE TACNO!😎

Moze li da se menja napon na ovim Chaintechovima?
Izvinjavam se za glupo pitanje ali ti si jedan od redjih koji ima iskustva.

Nazad
Vrh Dno