Šta je novo?

TT TR2-500 crko vent pomoc

Jel' moze bilo koja ili mora nesto specijalno ? PWM pretpostalvjam ?

Uzmi obican 3pin 12cm vent i ako mozes prikljuci na konektor u napajanju(zuta zica ti ne treba, tj treca po redu) ili izvuci kabl od venta i prikljuci ga na maticnu ili preko molexa.

Poslednja izmena:
A sta mislite o ovom LC da li je bolje losije od ovog TT ?

Ako vec dajes 3500 din bolje kupi CHiefteck IArena GPA-500S/S8 , samo proveri prvo koja duzina kablova ti treba jer se za jedno od ova dva pisalo da ima kratke kablove. Inace tog TT LT500 ne bih nikome preporucio osim ako bas nema drugi izbor. Ako se dobro secam na nekom testu su ga opteretili sa 450 w a on povukao oko 600w :mad: znaci efikasnost = 0 . Moj ti je predlog posto vec imas dobru karticu da zamenis kuler i prodas napajanje , sigurno ga neces prodati za manje od 1000 din . Sa ovim novcem koji si spremio za LC i novca od prodaje vec mozes da kupis neko "bolje" napajanje ako nista bar ce biti novo i u garanciji. Ja bih gledao nekog SS 500ET.

Mudro zboris al' mi je sve to cimanje gde da kupim vent sa kontrolom obrtaja ? A da ne kosta tih 1000 din :)

Ja sam na TT Litepower 400W zamenio fabricki vent sa Arctic Cooling 12cm ventom od 400 din, izvukao zice napolje, zakacio na plocu i u BIOSu ga podesio na 600RPM, vent se ne cuje, napajanje 'ladno. ;)

Ma da bre, 1200 se tesko cuje, sigurno manje od tvoje TwinFrozr graficke.

Grafika je totalno necujna u idle u full load minorno . Ali brinem da ne sagori ovo napajanje sa ovim kulerom od 1200 rpm ?

Izvini, nisam te razumeo. Brines se da se napajanje ne pregreje?
Ako je to problem ne brini, moj Noctua NF-S12 se okrece na 1200RPM i pomera poprilicnu kolicinu vazduha. Nije ti to neko posebno napajanje da se sad brines.

Definitivno je juce pocelo da se topi nesto (nisam zamenio vent) Izasao diablo 3 nagrnuo da igram vec par dana ... Pocela je da se oseca kao kada se topi plastika i gori , primetio sam da je plastika oko onih kalemova pocela da se topi pocrnela . Tako da se ne bih zezao sa tim ...

Sta da kupim da tera ovu moju konfiguraciju bezbedno a da ne platim puno :) ?

http://emmi.rs/napajanja-i-dodatni-...500w-thermaltake-lite.11.html?productId=19585

http://emmi.rs/napajanja-i-dodatni-...wer-silent-lc5550-v22.11.html?productId=17290

http://emmi.rs/napajanja-i-dodatni-...0w-lc-power-lc600h-12.11.html?productId=12092

neki predlog ljudi sutra treba da kupim :)

nadjoh ovo

http://forum.winwin.rs/test/uporedn...LT-500P_vs_chieftec_GPA-500S8_500W_iARENA.pdf

da li je ovaj TT iz testa isti kao vaj iz prodaje (fali P u nazivu ) ?

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da ti nije pametno da uzimas ta napajanja, jer ta grafika i cpu na kom vidim da imas aftermarket cooler = Oc mogu dosta da povuku. Poslusaj Ximija koji ti je preporucio SS 500ET i trebalo bi da radi sve jos dugo bez problema ;).Pozz i uzdravlje

Nema overclocka kod mene sve stock ...

Konkretno me zanima da li ovaj TT sto sam imao od 500w i ovaj sto gledam sad od 500w mogu li da se porede ?

Pih ruzno je :) mnogo imam providnu stranicu ... Po onom testu sa winwin foruma ovaj TT je sasvim korektan zasto kazes da ne bi preproucio nikom ?

Mora da mnogo voli neprijatelja. Stoji da TT LitePower nije extra napajanje, ali da je toliko shit ne verujem bas.

Vidis da obe konfiguracije teraju buldozera i 5870 u testu. Tako da nemas sta da brines, oba napajanje ce ti obaviti posao vise nego dobro.

Tt kao sto kaže čovek je dosta loše. To je valjda neki stari model prepakovan u novo kućište (mislim da je iz 2005).

Pih a taman prelomih da odem i kupim :( tj narucim post nema na stanju u kv nigde . Mozenesto od LC-a da valja ? mislim ne znam vasa definicija loseg ? Jel bolje ili isto kao ovo sto sam imao Thermal take TR2-500 ?

Definicija loseg na ovom forumu je izuzetno diskutabilna, posebno kada su u pitanju napajanja. Ja sam imao Blueberry 550w napajanje koje bi ovi sa foruma proglasili jeretikom i izgnali ga, a koje je napajalo isprva E6750 i 8800GT(oba klokovana) a kasnije ovaj Xeon i 5770 sa 8800GT kao PhysX i crklo je tek kad sam krenuo sa foldingom posle jedno 2 nedelje nonstop full load-a, a do tada je 4 godine radilo bez problema.

O ovoj temi se vec pricalo/pisalo na ovom forumu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?278896-Thermaltake-Litepower-500W-%28LT-500P%29-vs-Chieftec-GPA-500S8-500W i ako lepo sve procitas vidis da je TT dobar/bolji samo u kablovima :d
Slozio bih se sa predlogom da bi ti i ss400et zavrsio posao stim da bih razmislio i o 380GB , e sad pitanje je koliko ti dodatnih 6-pin napajanja za grafu treba. Inace ne bih nekog da vredjam ali onaj test mi deluje kao "glupost" iz prostog razloga sve sto znas o nazovi "testu" je na kojoj masini je probano i "kao" rezultate koje su dobili a na kojim opterecenjima , cime je mereno i sl. nigde ne pise.

Ma kupicu ga sta mu fali niti planiram da klokujem igram diablo 3 samo :)

Update :

Trebaju mi 2 kablica za grafu posto 5850 zahteva 2 komada

Poslednja izmena od urednika:
A sto ne kupis ovog Chieftec-a?
Za drugi konektor za graficku nabavi adapter koji struju sa 2 molexa pretvara u sestopinski za graficku.

Ruzan mi je maximalno imam providnu stranicu i Crni CM kada bih stavio ono onako to bi bila komedija ... plus TT ima duze kablove koliko sam procitao ... E sad idem logikom da su mom drugaru (Koji je malo da kazem nezainteresovan zbog sledece situacije) . Imao je neko brendirano napajanje sad ne mogu da se setim tacno koje ali tipa 80 90 e ga je platio pre godinu dana 600 ~ w koje iznenada crkne (ja mislim da je CF) i ode bez mene da reklamira ... Uvale mu LC onaj od 600 w sto kosta 3000 i kusur dinara . Konfiguracija ista kao moja samo 4870 koja i vise trosi ja mislim ... i eno sve mu radi ... e sad koliko ce ne znam :)

Zato kada sumiram opet mi je nekako TT ok brend a i ovaj kod mene sto je riknuo je promenio 3 konfiguracije i star je vise od 5 godina uvek je radio kao sat .

Sta uzeti sad za 4k din nemam pojma u sustini vidim da je sve to isti djavo malo manje zlo jedno od drugog ...

Ma radice, rekao sam ti sta sam ja furao sa Blueberry, pa radice njemu na LC Power.
Ja imam jednog drugara koji me nije poslusao za savet kupovine pa uzeo FX-4100 i 6870 na taj isti LC Power, ali evo da kucnem u drvo sve lepo radi.

Vrh Dno