Uzeo ja. U odnosu na 7+ je veci i tezi. Mozda cak i opasnijiFalcon je napisao(la):Malo je falilo da uzmem 12-icu i da posaljem ovu moju 7+ u penziju... (sigh)... Nije mi se dalo da je uzmem...
Anyway, jel kupio neko 12-icu? Kakvi su utisci??
maxer je napisao(la):Iz vise izvora imam informacije da kulera vishe nema ... prodali se za 1 dan![]()
Mnogo hocestrx je napisao(la):@maxer:
jesi li ti sve to merio na full load-u?
maxer je napisao(la):Prvo sam ga ispolirao do "visokog sjaja" (kao ogledalo je) jer to nije nazalost uradjeno fabricki. On ima dosta finiju obradu dna u odnosu na Tt7+ ali sam ja oba kulera ishmirglao i ispolirao.
Na CPU sam stavio njegovu pastu (koja dolazi uz kuler), mada sam mozda stavio malo vise no sto sam to ranije radio - sa druge strane sav visak bi morao biti istisnut jer kuler i CPU su u veoma jakom zagrljaju :mrgreen:
Nadam se da nisi zakacio onu "www.thermaltake.com" gravuru! :d:dmaxer je napisao(la):Prvo sam ga ispolirao do "visokog sjaja" (kao ogledalo je) jer to nije nazalost uradjeno fabricki.
Meni je "Min" na ~1900 RPM... i to sa CPU-om na 1.9V, kada bi +12V grana trebala malo i da pojaca???maxer je napisao(la):Posto kuler ima potenciometar, brzina ide od ~2100 do ~5650...
Imam ja... "smeta za usi"maxer je napisao(la):Od 2100 do ~3200 kuler je "moze se reci" necujan. Vec na 3200-3300 pocinje to brundanje (mozda neko ima bolji izraz)
Ljudi, pa sta ce vam temperatura u idle-u??? Sta vam to znaci?trx je napisao(la):aj nam javi temperaturu u idle-u i prime-u kad budes zatvorio kuciste...
hocu da vidim kolika je razlika izmedju idle-a i FL-a. time lepo vidis koliko je sam qler efikasan a koliki je uticaj temperature u kucistu.Ljudi, pa sta ce vam temperatura u idle-u??? Sta vam to znaci?
Alo bre, indijanac, sta sam ja davio?!!!Vojkan je napisao(la):Tresla se gora, rodio se miš :d
Koliko su ova dvojica (maxer i CAR) davili o njemu, očekivao sam temperature u minusu
Ovako ispade jedva malo bolji od 7+ i to na račun mnogo boljeg ventilatora![]()
Go'sim Vojkane,Vojkan je napisao(la):Tresla se gora, rodio se miš :d
Koliko su ova dvojica (maxer i CAR) davili o njemu, očekivao sam temperature u minusu
Ovako ispade jedva malo bolji od 7+ i to na račun mnogo boljeg ventilatora![]()
Ne zatvaram kuciste, sorry.trx je napisao(la):aj nam javi temperaturu u idle-u i prime-u kad budes zatvorio kuciste...
Jedan tabak smirgle sa oznakom 1200 i 2000, jedno staklo (moze komad polomnjenog prozorskog) velicine smirgle i jednu malo deblju novinu.Gidra85 je napisao(la):...Interesuje me postupak poliranja, kako postupno :mrgreen:
I da li se nesto stvarno dobija time???![]()
POZ cheers
Jesam ali nista joj ne fali (previse je duboka) sada jos i lepse izgleda jer je na reflesivnoj povrsini.:mrgreen:CAR je napisao(la):Nadam se da nisi zakacio onu "www.thermaltake.com" gravuru!:d:d
Kontra: sto vise dizes napon CPU-a, +12V sve vise pada a -12V sve vise skace. Pa verovatno nam se brzine razlikuju zbog razlicitih napajanja i individualnih karakteristika maticne ploce. Ako hoces da uporedis, stavi CPU na 237x10 @ 1.825V ili 230x10 @ 1.725V. Na obe vrednosti je to: ~2100 do 5650 (najnize sam video 2083).CAR je napisao(la):Meni je "Min" na ~1900 RPM... i to sa CPU-om na 1.9V, kada bi +12V grana trebala malo i da pojaca???
Jeste, smetnja za usi ali vredi (D)CAR je napisao(la):...Imam ja... "smeta za usi":beat:
Vojkan je napisao(la):Maxer, nije li onda bilo bolje da uzmeš neki kuler iz Thermalright programa, dakle da ideš na najbolje što postoji od vazdušnog hlađenja?
Jer pazi, ja i dalje mislim da taj V12 nije ništa bolji od 7+i da su tih 4-5c posledica mnogo protočnijeg ventilatora, što bakru puno znači.
Ma cuje se on ali tako malo da ga pokrivaju ostali zvuci iz racunara (drugi venitilatori i HD).delimir je napisao(la):...a isto nisam sklon da poverujem da se taj ogromni fan ne cuje dok radi na 3000-3500 RPM.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari