A sta mislis kad ovi imaju toliko para(mts) i puno im je da plate(premisljaju se a siguran sam da ce ih na kraju platiti) a sta tek mislis kad ostalim malim IS istekne licenca tipa SBB, RV, IKOM i jos manjih da ne nabrajam.
Drugo, predpostavljam da su napravili jednu kalkulaciju misleci da ce licenca kostati isto s
[email protected] iz DN-ka su podigli cene troduplo(ne 3%) i sad ovi napravili akcije po onim cenama nekom 3 mes free, nekom kao meni 5....
Imaju valjda upola manje platis za iptv ako samo to zelis itd.
Trece, a sta ako plate a posto su kalkulisali sa tri puta manjim davanjima, a sta mislis ko ce to na kraju da plati, pa MI kroz povecanje cene paketa ili bilo cega drugog, skocice mes. odrzavanje pa cete tada kukati na to itd.
Ne zaboravite da sve ovo isto ceka ostale, ali ce onda oni biti u prednosti jer ce ukalkulisati tu cenu tri puta vecu pa ce da poskupe odrzavanje(nece sigurno za tri puta ali bar za 100 rsd hoce ako ne i jace pa ce i ostali da kukaju na cenu odrzavanja) a oni koji ne budu finansijski mogli da izdrze to povecanje jednostavno vise nece imati programe iz DN-ka i cena pretplate se nece menjati.
Nije problem da se poveca mes cena odrzavanja, njima je to najlakse da objave, ali znaju da ce svako imati pravo tada da otkaze UO i to im se ne isplati za sada verovatno kalkulisu da li tu varijantu ili neki drugi model jer oni nisu neprofitna organizacija, nisu socijalna ustanova i Crveni Krst, vec suprotno tamo ljudi rade i zaradjuju za porodice.
Zapamtite da ovo ceka sve operatere samo je mts prvi i zato ima problema najvecih jer nisu znali da ce se ovi popismaniti, dok su drugi u prednosti i mogu da to iskalkulisu.
Predvidjam za sve operatere da ce ove godine bas zbog ovog povecati cene odrzavanja TV bar oni kojima sad istice licenca za DN, ostali ce slediti taj primer, ali to je nazalost jedino realno jer sve te cene placamo mi korisnici, oni su samo posrednici koji od toga zaradjuju(mislim na sve isp).