Šta je novo?

Trust PW-4120M 1200VA

Koko Bil

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
619
Dakle znao sam da ima rezona sto je apc tri puta skuplji, ali nisam znao da je tako notoran: kuler sa zadnje strane staje samo kad se prekine napajanje:
14951-3.jpg

Kako da resim ovo?
Da probam da ga otvorim i isecem zice koje vode do ventilatora?
Ili da jednostavno prekidam napajanje kad ne koristim komp? Da li ce to smetati masini ili monitoru? Mozda to ne smeta u kancelariji, ali neprekidno hujanje u sobi bogami smeta...

Ima li neko elegantno resenje?

Mozes da ugradis prekidac, mada verovatno nije slucajno fan stalno ukljucen.
Ugradi tisi/low rpm ventilator.

Dakle znao sam da ima rezona sto je apc tri puta skuplji, ali nisam znao da je tako notoran: kuler sa zadnje strane staje samo kad se prekine napajanje:
14951-3.jpg

Kako da resim ovo?
Da probam da ga otvorim i isecem zice koje vode do ventilatora?
Ili da jednostavno prekidam napajanje kad ne koristim komp? Da li ce to smetati masini ili monitoru?

Kupis Surge Arrest ili najjeftiniji produzni kabl sa prekidacem (onim sto svetli :)), i kad god zavrsis sa koriscenjem kompa, pritisnes prekidac i to mu je to. Nece smetati masini i monitoru ako ih prethodno iskljucis.

Kupis Surge Arrest ili najjeftiniji produzni kabl sa prekidacem (onim sto svetli :)), i kad god zavrsis sa koriscenjem kompa, pritisnes prekidac i to mu je to. Nece smetati masini i monitoru ako ih prethodno iskljucis.

Zar nece tada UPS misliti da je nestalo struje pa ce prebaciti na baterije i polako ih prazniti (makar i u praznom hodu)? Ako tako bude radio svaki dan, nece mu baterije dugo izdrzati...

Zar nece tada UPS misliti da je nestalo struje pa ce prebaciti na baterije i polako ih prazniti (makar i u praznom hodu)? ..

Neće ništa misliti ako se prethodno isključi.
Znam da je to rešenje, gašenje ups-a a potom i prekid napajanja, ali zar nije u najmanju ruku nezgodno onda svaki put kad pališ komp najpre daš struju, pa upališ ups, pa upališ komp? Tačno mu fali jedan termoprekidač. Posle par dana rada na ovim temperaturama, on je na dodir hladan, znatno hladniji od recimo isključenog printera, što znači da mu ne treba konstantno hlađenje.
Jako sam razočaran trust-om kao firmom. Ozbiljan proizvođač (kao recimo apc kojeg imam dve ili tri godine, već sam i zaboravio kad je kupljen i koji takođe ima ventilator koji se NIKADA nije uključio jer komp gasim ČIM sačuvam to na čemu radim) bi stavio prekidač, ne bi kontao da ću stalno da radim preko baterije... Mogu misliti kako će to da zuji posle par meseci...

Znam da je to rešenje, gašenje ups-a a potom i prekid napajanja, ali zar nije u najmanju ruku nezgodno onda svaki put kad pališ komp najpre daš struju, pa upališ ups, pa upališ komp?

Pa gubi se manje od 5 sekundi. Ipak UPS treba iskljuciti kad se ne koristi, jerbo EPS zna da pravi probleme - kod mene se desavalo da se pale i gase svetla na pola sekunde - BUKVALNO!!!

P.S. Treba da kupim jaci, al' ne preskup UPS. Kako se ovaj ponasa pokazao prilikom testiranja (pretpostavljam da si ga izvlacio iz struje)?

Poslednja izmena:
Pa gubi se manje od 5 sekundi. Ipak UPS treba iskljuciti kad se ne koristi, jerbo EPS zna da pravi probleme - kod mene se desavalo da se pale i gase svetla na pola sekunde - BUKVALNO!!!

P.S. Treba da kupim jaci, al' ne preskup UPS. Kako se ovaj ponasa pokazao prilikom testiranja (pretpostavljam da si ga izvlacio iz struje)?

To da EPS pravi probleme je istina, zato su muzicki uredjaji vezani na ispravljac napona :eyebrows:

Ovaj ups je zverina, nema tu sta, 1200VA, 600W, u prospektu kaze da daje i do 70 minuta rada nakon nestanka struje. Ja ga naravno nisam tako testirao, vazno mi je da mozes opusteno da se iz druge prostorije dosetas, natenane sacuvas dokumente, prezentacije, igre, a potom ga najnormalnije ugasis. Njegov je najveci problem taj J@*$ ventilator; predvidjen je za kancelariju - tamo se za radnog vremena prakticno ni ne cuje, a kad nema nikog nek drnda, ko ga smirgla...

To da EPS pravi probleme je istina, zato su muzicki uredjaji vezani na ispravljac napona :eyebrows:

Ovaj ups je zverina, nema tu sta, 1200VA, 600W, u prospektu kaze da daje i do 70 minuta rada nakon nestanka struje. Ja ga naravno nisam tako testirao, vazno mi je da mozes opusteno da se iz druge prostorije dosetas, natenane sacuvas dokumente, prezentacije, igre, a potom ga najnormalnije ugasis. Njegov je najveci problem taj J@*$ ventilator; predvidjen je za kancelariju - tamo se za radnog vremena prakticno ni ne cuje, a kad nema nikog nek drnda, ko ga smirgla...

A jesi li probao da uticnicu ubodes u zid naopako?
BTW, mislim da gojko88 ima isti taj UPS, pa vidi da li se i kod njega isto desava.

Testiraj ga pod punim opterecenjem, tj. da zaposlis graficku i da ti CPU Usage bude 100%. Ako ti se pod tim uslovima komp ne restartuje i ako ga UPS drzi vise od 5 minuta - onda vredi ulozenih para.

Nazad
Vrh Dno