Šta je novo?

TruBrite TFT?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Interesuje me da li neko pravi TruBrite stone monitore?
TruBrite su TFT na Toshiba laptopima, i meni su najbolji koje sam video (ne mora nista da znaci, samo znaci da za moje potrebe jesu najbolji).
Zna li neko? (znam da Toshiba ne prodaje stone monitore, ali mozda ide preko drugog branda)

CrystalBrite

Ne znam da li ima kod nas da se pazari Toshiba, ali mozes da kupis ACER AL1951 koji koristi istu tehnologiju koju zove CrystalBrite. Slika na njemu je ekstra jasna, crna savrsena-ima daleko bolju sliku od konkurencije. Ja sam ga platio 330e. Jedino sto ovaj model ima osvetljenje od 400 kandela sto zna da jako smeta ako duze koristis monitor za rad sa textom ili surf. Ali ako planiras da ga koristis pre svega za za multimediju-filmovi, igre... (i malo texta, surfa), on predstavlja najbolje ulozen novac. Pa ti sracunaj.

Uglavnom koristim za text, i to DOS mode. TruBrite radi perfektno o za text i za multimediju, zato ih jurim. Sony me je razocarao prejako.
Pogledacu Acera, ali i dalje tragam za TruBrite-om:)

Ne nije problem u Anti-reflective LCD technology aka crystalbrite (acer),truebrite(toshiba)... ona sliku cini kristalno jasnom, radi se konkretno o Acerovom modelu koji sam pomenuo. On ima jace osvetljenje sto je prednost za multimediju al moze da zasmeta za text. Crystalbrite i text cini kristalno jasnim, al na tom modelu je osvetljenje jako, pa bela pozadina isijava. To nije problem za sat, sat i po upotrebe al posle zasmeta. Doduse, ja sam moj acer posle duzeg igranja nastelovao i sad neisijava-oborio sam brightness na 10, contrast 70. Cini mi se da sad moze dugo da se radi text na njemu. Cak je neki lik na benchu rekao da ovaj model ne isijava ko ostali LCD monitori, a za koje je uobicajeno da imaju 300 osvetljenje. dosta zavisi i od subjektivnog dozivljaja.

Sto se tice ostalog ovaj monitor je stvarno EXTRA. Ni jedan defektanpixel, finalna izrada na nivou-nista se ne klima, ne pucka plastika... Stvarno svaka preporuka.
Ima Com Trade na Obilicu izlozena 17 pa mozes da probas, al ne i da kups jer je cena za 100 evra jaca od normalne.

Vrh Dno