Šta je novo?

troumljenje-ploca za AM2

narednik

Čuven
Učlanjen(a)
11.04.2005
Poena
630
Resio sam da uzmem AMD x2 3800 AM2, e sad troumim se oko ploce, u razmatranje sam uzeo Abit KN9 ULTRA, DFI NF550-M2/G i SAPPHIRE PC AM2RD580. Mislio sam da uzmem DFI navedeni model ali sa nf570 umesto 550 ali ne mogu da je nadjem-inace stari komp je bio sa DFI NF4X INFINITY sa kojom sam bio prezadovoljan. Pometnju mi je uneo ovaj SAPPHIRE jer je cross fire a ja imam x1950pro graficku, s druge strane koristio sam RAID0 na nf chipsetovima, a ne znam kako je RAID resen kod SAPPHIRA. Tako da sam u trilemi oko ploce. stvar pogorsava to sto trenutno za internet koristim mobilni telefon pa mi je problem da malo citam testove i clanke o navedenim plocama i tako lakse odlucim (daleko sam od civilizacije i nemam drugi izvor interneta osim mini opere i moba)
pomagajte!

uh...

A da razmislis o Asus m2n-e?
Na Anandu su recimo bas ishvalili MSI K9A Platinum (Ati chipset za AMD)...

U istoj sam dilemi i ja....

ASUS i MSI nikako, mozda ovaj AMD odnosno ATI chipset i vredi ali ja sam suzio izbor na ove tri, odnosno prvenstveno sam hteo DFI NF570-M2/G ali nje nema nigde kod nas. Citao sam da su i asus i msi imali problema sa chipseto nf570, zato ih i izbegavam.

Kako su ljudi puni predrasuda, to nije normalno... Ako hoces stabilnu i overklokabilnu plocu uzmi ASUS! A, ako si bas zapeo uzmi DFI!

Nije u pitanju predrasuda vec odluka doneta na osnovu gomile procitanih tekstova o problemu ASUSA M2N-E I MSI K9N ULTRA 2F, uostalom i na msi sajtu postoji tred gde se trazi od ljudi da prijave probleme bas sa ovom plocom, uostalom i na ovom forumu postoji tema gde se pominje navedeni problem. uostalom nije ni bitno, jednostavno nemam dovoljno informacija o odnosu RD580 I NF570 chipsetova da bih mogao da donesem odluku o kupovini.

Nekako si mnogo lako otpisao proizvodjace kakvi su MSI i ASUS. Ovo ti kazem jer ces te ploce najlakse naci kod nas a samim tim i najlakse zameniti/servisirati/prodati.. + garancija 3 godine, ovlasceni servisi itd...

Velika vecina problema koje su ljud prijavili za , recimo ASUS M2N-E, je u vezi sa tim sto klinci na zapadu jednostavno kupe besnu memoriju koja radi na 2.1V a ova ploca daje maximalno 1.95V za ram i onda eto nestabilnosti(a neume ***** da ukljuci mozak i provali da mu je memorija undervolt-ovana)...

Precesljao sam net u potrazi za svim informacijama za ovom plocom i dosao do tog zakljucka (voleo bi da se javi neki vlasnik dotichne i podeli iskustvo sa nama...)

Ja sam od silnog trazenja jednostavno presekao i odlucio da cu da uzmem MSI K9N NeoF. Zasto? Pa zato sto planiram da dizem magistalu do 230Max, a ploca mi ima 3 godine garanciju ovde u Nisu i imam odlicnu cenu za nju. Ostatak para ce da ode za 400GB umesto 300GB HDD ili 3800X2 umesto 3500X1 i eto pametno ulozenog novca.

DFI je kod nas egzotika (nazalost). Tesko ces je naci, pitanje je koliku garanciju ce da ti da prodavac, cenu, i nedaj Boze kako ce da ti je zameni ako ta crkne....

Na kraju, tvoja je lova/vreme/zivci u pitanju...

Pozdrav,

Milan

Nisam ih otpisao, cak sam razmisljao o MSI K9N ULTRA 2F ali sam ipak odlucio da uzmem ABIT KN9 ULTRA, mala razlika u ceni u odnosu na MSI, a i ranije sam koristio nf7 pa nf8 od abita i bio sam prezadovoljan! DFI kod nas je tesko naci. Niko se do sad nije javio da prenese iskustvo u vezi sa bilo kojom od 3 ploce koje sam naveo pa ni za msi, tako da ipak ostajem veran ABITU.
POZDRAV

Ja sam licno preporucio, ugradio i podesio 4 komada. Sve rade PERFEKTNO (primeti Caps Bold).

TEP3A je potpuno u pravu.

Ako si vec zapucao, onda nisi ni trebao da pitas...

Ne razumem u cemu je tvoj problem-jasno sam stavio da se troumim izmedju navedene tri ploce, znaci da ne mogu da se odlucim izmedju te tri ploce-razumes?
nisam hteo da spominjem u losem kontekstu ni asus ni msi, niti mislim da su to lose ploce vec da necu da ih uzmem iz nekih svojih razloga, a ti bas zapeo. ako mozes da mi pomognes oko izbora izmedju ova tri modela onda pomozi, ako neces onda molim te nemoj da mi nameces svoje misljenje i nastupas neprijateljski. hvala ti u svakom slucaju na savetu!

Ok, u pravu si... Tvoj je licni izbor sta hoces da stavis u kuciste.

Izmedju te tri, ja bih jurio DFI. Ako ne mozes da je nadjes uzmi Abit. Neces pogresiti.
(Ali i dalje stojim pri tome da je Asus bolji.)

Nemoj da mešaš ASUS i MSI, pošto je ASUS ipak za glavu bolja kompanija, kad su MB u pitanju.
Lepo ti je čovek rekao, ako hoćeš dobru ploču za male pare uzmi ASUS M2N-E, a ako hoćeš da se igraš, naravno DFI.

Odlicno, hvala na savetima! Dobro cu razmisliti, imam jos 7 dana, tako da su sve opcije otvorene. jel ima neko iskustva sa ovom SAPPHIRE PC AM2RD580, cisto me zanima-vidim da je po nekim sajtovima dobro rangiraju?

Ja bih se drzao provereno dobre kombinacije: nForce i AMD!

Vrh Dno