Šta je novo?

Trolovi i spameri - ima li resenja?

-Marko-

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2005
Poena
350
Interesuje me kakvi su sistemi odbrane od spamera i trolova koji su se izgleda toliko namnozili i postaju toliko neprijatni da se ponekad zapitam da li ima svrhe.
Ipak je bench godinama mesto gde neko moze da se informise i isprati najnovije trendove IT industrije,da se edukuje i nadje odgovor na mnoga pitanja kao i odgovore na konkretne probleme.
Da se razumemo,ja nemam nista protiv zustrih razmena misljenja kao i povremenih svadja ali da dolazi do toga da se teme zatvaraju kao i da se zbog raznoraznih trolova teme toliko razvodnjavaju da postaju neupotrebljive to mi je vec besmisleno.
Pocinje da se gubi osnovni koncept i polako ovaj forum postaje svstara a IT pada u drugi plan.
Da li je moguce da je jedina odbrana od trolova koji iz ciste dosade samo ispisuju bespotrebne komentare i provociraju ignorisanje.
Bilo bi lepo kada bi postojala black lista trolova cije postove treba ignorisati ili kada bi se nekako blacklist-ovali trolovi cije komentare ne zelite da vidite i da se jednostavno ne prikazuju u topic-u.

Vase misljenje..

nemam neki stazh na benchmarku, ne znam kako je bilo ``ranije``, ali se slazem da ima dosta gorepomenute gamadi. Neke teme koje imaju potencijala postanu necitljive i smuce mi se od nekih bezveznih rasprava i slicno. A sto se tice ovog blacklist-ovanja, tacnije licnog filtriranja topica, mislim da bi to dovelo do situacije u kojoj bi topic delovao isprekidano, jer mogao bi da vidis odgovor koji je u vezi odgovora tog trola/spemera, i ne bi shvatio o cemu se radi jer sam nisi video njegov odgovor; a i nije nuzno da ce taj spemer uvek spemovati, moze biti da se uozbilji, da da neki koristan odgovor.

toliko od mene

U pravu si sto se tice blacklista,razumem sta hoces da kazes a i ko zna koliko bi to bilo tesko izvesti u praksi ali bas se zamislis u nekim momentima..bas bi bilooooo lepo
Poz

Verovatno da postoji hack za vBulletin da mozes da blokiras osobu, tj. da korisnik koji je blokirao drugog ne vidis njegove poruke na forumu.

@OCz
Hvala,nisam znao za tu opciju.Cool
Mada to je samo individualno resenje koje je i dalje samo "ignorisanje",da se prikladno izrazim,veceg problema sa trendom porasta trolova koji zagusuju ovaj forum.
Bilo bi mi jako zao da se ovaj trend nastavi do te mere da ovaj forum izgubi svoj smisao.
Vise bih voleo neku restriktivniju politiku na nivou celog foruma jer ako se ovako nastavi...
Poz

Jeste da offtopikujem sada, ali pogledajte da smo svi dosli na BENCHforum u Novembru! :D Razumemo se...

Zato i imate opcije Ignore i Report post ;)

Nazad
Vrh Dno