Šta je novo?

trip ili ... nabubre baterje pri punjenju ?

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
ljudi,
izvadim baterje (triax 2800mah) iz aparata, glatko izadju i stavim na punjac! kada se zavrsi punjenje sacekam da se malo ohlade i kad ih vratim u aparat ... teze ulaze !!! kao da su nabubrele ...
jel sam istripovao ili sta :trust:

Moguce, ako se pune jakom strujom. promeni punjac pa probaj, mada kad jednom nabubre... :S:

Meni se sa dva seta Triaxa 2800mAh desilo da sve nabubre malo a jedna se skroz rascveta, i to posle par sati punjenja. Bile su usijane i punjach se totalno pogubio, pocheo da smrdi od toplote, pa sam ih zafrljachio odma' :) U pitanju je isto 4-kanalni punjach, na kome 2500 i drugi 2800 Triax set radi, a radi i Sanyo 2700...

Poslednja izmena:
Hm, interesantno... To mi uopste nije palo napamet, jer ja nisam ni mogao da koristim neke baterije odmah nakon sto su se napunile (nisu htele da udju, bile su za milimetar vece?!), ali nisam probao kasnije, kada su se "ohladile". Aj bas cu da probam, mozda se zaista sire prilikom punjenja :) ("sva tela se na toploti sire, narocito zenska")

e pa dobro je da se svima desilo da im se poveca prilikom punjenja :D
znaci ovaj efekat ide pod "normalno" :) ... OK
:wave:

Ja do sada nisam primetio tako nešto (ili moj fotoaparat ima dovoljno široko ležište za baterije), a koristim C.F.L....

A bre, jel vi mene slushate :) Baterije koje su mi nabubrile, nisu radile i bacio sam ih :)

Baterije ne treba da nabubre, ova tri seta koja koristim se ne menjaju, i chim se napune onako vruce staju bez problema u lezishte...

Eee, ne znate vi šte je punjenje baterija:d
Pre 9-10 godina moj matori je u prodavnici kupio ruski punjač u kompletu sa 4 baterije AA formata (sve sa sertifikatom, garancijom...). Piše lepo u uputstvu da treba da se pune 12 sati prvi put (Nikel kadmijuske su bile). Elem, posle nekih 3 sata (taman u 00:00) čula se eksplozija u sobi, kao da je pukla petarda (ona zelena, "petlićara", ako se neko seća :p ). Od punjača nije ostalo ništa, a zid je bio crn od praha!

Rusi i elektronika :D

Drug Keser: "Samo Rusi imaju takvu tehniku" :D

Inace, moje iskustvo sa Triax-om je da baterije nakon punjenja budu vrele, pa ih stavim uspravno da se malo ohlade (jer ih ne mogu drzati u ruci). Ulaze u S5600 bez problema. Jedino sam na jednoj GP od 2100 (one prave, teske) primerio da se folija pocepala. Al kapiram i zasto - bila je jako nategnuta preko baterije, pa se od toplote istopila. Neko extra povecanje velicine, da ne moze da se ubaci u aparat, nisam primetio.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nazad
Vrh Dno